„Nauja mano maisto fotosesija skirta įkvėpimui tiems, kurie nutars pagauti paskutines šiltas dienas gamtoje. Šį kartą – su skautu nuo 10-ies, šefu Andriumi Kubiliumi ir gardžiais itin lengvai paruošiamais patiekalais, kurie leis pakeisti įprastą meniu gamtoje į šį tą originalesnio ir įdomesnio.

Tikiuosi, kad žiūrėdami nuotraukas pajusite miško atmosferą, dūmų kvapą ir pakviesite draugus dar vienam nuotykiui su geru maistu. Kaip sako pats šio karto šefas, jei jau važiuojam į gamtą, nebūtina vadovautis stereotipu, kad čia tiks tik makaronai ir „tušonkė“ arba bulvės ir dešrelės, turint vos kelis tinkamus įrankius, gerus ingredientus ir dar pridėjus vieną ingredientą, vardu fantazija, galima sukurti puikius patiekalus, kurie džiugins akis ir gomurį“, – pasakoja fotografas.

Fotografas R. Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 virtuvės meistrai, daugiausia prisidedantys prie maisto kultūros puoselėjimo šalyje.

Projektą „52 kartai“ galima sekti R. Daskevičiaus asmeniniame tinklaraštyje www.52kartai.lt, socialiniuose tinkluose „Facebook“ (@52kartai) ir „Instagram“ (@52times).

„Sapiegos bistro“ šefas A. Kubilius gamtoje siūlo pasigaminti itin paprastai paruošiamą upėtakio tartarą, ant laužo paruošti jautienos kepsnį su keptais grybais ir daržovėmis, desertui patiekti keptų vaisių ir išsivirti tikros miško arbatos.

Upėtakio tartaras

Projekto „52 kartai“ fotosesija

Reikės:

400 g upėtakio filė
30 g šalotinių svogūnų
50 g agurkų
10 ml žaliosios citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
prieskoninių žolelių (krapų, kalendros)

Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva

1. Supjaustykite upėtakio filė nedideliais kubeliais (iki 3 mm dydžio), užpilkite aliejumi, žaliųjų citrinų sultimis. Sudėkite ir sumaišykite smulkiai kapotus svogūnus ir agurkus. Pagardinkite druska ir pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite.

Jautienos kepsnys su grybais

Projekto „52 kartai“ fotosesija

Reikės:

800 g brandintos jautienos nugarinės
baravykų
cukinijų
pastarnokų
bulvių
svogūnų
mairūno
čiobrelių
druskos, pipirų

Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva

1. Jautienos kepsnius kepkite griliuje arba ant laužo, naudodami groteles. Iškepę iki norimo paruošimo būdo leiskite mėsai pailsėti 5–6 minutes nuėmę nuo ugnies.
2. Baravykus pakepinkite svieste su svogūnu, mairūnu, čiobreliais. Galite įdėti skiltelę česnako.
3. Paruoškite daržoves. Cukinijas pakepkite svieste 4–5 minutes pagardinę druska ir pipirais, kad jų vidus liktų traškus. Pastarnoką kepkite 10–12 minučių.
4. Jaunas mažas bulvytes išvirkite ir pakepkite svieste kartu su kitomis daržovėmis, kad gražiai apskrustų.
5. Mėsą su baravykais ir daržovėmis patiekite lėkštėje. Pagardinkite druska ir pipirais.

Miško arbata

Projekto „52 kartai“ fotosesija

Reikės:

aviečių lapų
šaltalankių
mėlynių
aviečių

Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva

1. Iš ingredientų išvirkite arbatą – užkaiskite vandenį ir sudėkite ingredientus 2–3 minutėms, kad prisitrauktų.

Kepti vaisiai su sausainių trupiniais

Projekto „52 kartai“ fotosesija

Reikės:

2 persikų
2 kriaušių
2 slyvų
100 mėlynojo pelėsinio sūrio
200 g sausainių
50–60 g sviesto
20 g cukraus
šviežių uogų

Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva

1. Persikus, kriaušes ir slyvas perpjaukite per pusę ir kepkite ant grotelių, kol suminkštės (ant laužo arba griliuje)
6. Paruoškite sausainių trupinius. Sausainius sumalkite, keptuvėje išlydykite sviestą su cukrumi ir lengvai pakepinkite
7. Keptus vaisius pagardinkite sausainių trupiniais, sūriu ir turimomis šviežiomis uogomis. Tiks avietės, braškės, mėlynės, gervuogės, šilauogės. Dar galite pagardinti jaunais aviečių lapais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)