aA
„Virtuvė neturi ribų“, – taip Trakų restorano virtuvėje kalbėjo „Michelin“ žvaigždute apdovanotas šefas iš Italijos, Iskijos salos Pasquale Palamaro. „Indaco“ restorane dirbantis Pasquale Palamaro gastronomijos kultūrą puoselėja ne tik savo šalyje. Žiniomis ir patirtimi mentorius jau ne pirmą kartą dalijasi su restorano „Apvalaus stalo klubas“ komanda.

„Gauti „Michelin“ žvaigždę – ne pabaiga, o tik pradžia“, – sako šefas ir „Delfi” skaitytojams siūlo pažiūrėti, kaip jam sekasi Lietuvoje kepti žuvį.

Pasquale Palamaro
Pasquale Palamaro
© Organizatorių nuotr.

„Michelin“ žvaigžde įvertinto „Indaco“ restorano Italijoje šefo sukurtų patiekalų galima paragauti Trakuose esančiame restorane. Pagal naujausias pasaulio virtuvės tradicijas pagaminti naujojo meniu patiekalai išlaikė lietuvišką dvasią ir autentiškumą, sujungė tai, kas lokalu ir globalu, kas tradiciška ir inovatyvu, supynė lietuvišką ir itališką skonius.

Pasquale Palamaro
Pasquale Palamaro
© Organizatorių nuotr.

Lietuviška lydeka su pankolių kremu

  • Lydeką pasūdome, beriame pipirų. Pilame truputį alyvuogių aliejaus.
  • Ant lydekos dedame citrinos žievelę ir mėtos ryšulėlį. Kai žuvis keps, šie prieskoniai aromatizuos žuvį.
  • Lydeką supakuojame kepimo popieriaus vokelyje. Vokelį dedame ant molio lapo. Kai jį sulankstysime ir užsuksime galus, išeis kepimo kamera.
  • Dedame į orkaitę 180°C ir kepame 10 minučių.

Pasquale Palamaro
Pasquale Palamaro
© Organizatorių nuotr.

  • Į lėkštę dedame pankolio kremo.
  • Pankolio griežinėlius marinuojame druska ir alyvuogių aliejumi. Susukame ir dedame į lėkštę.
  • Išpakuojame iškepusią lydekos filė. Nuimame citrinos žievelę ir mėtos ryšulėlį, pamerkiame juos į juodosios arbatos sultinį. Įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome. Padažu apšlakstome lydeką lėkštėje.
  • Puošiame žolelėmis.
Į Lietuvą atvykęs „Michelin“ šefas iš Italijos parodė, kaip pasigaminti lietuvišką lydeką
Lietuviška lydeka su pankolių kremu
Lietuviška lydeka su pankolių kremu
© DELFI montažas
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(1 žmogus įvertino)
5.0000
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Beata Nicholson: neslėpkime meilės bulvėms pasidalijo gardžiais bulvių blynų receptais (12)

Jeigu namie yra bulvių, tai tikrai yra, ką valgyti, tikina LRT televizijos laidos „Beatos...

Iš Šri Lankos grįžusi lietuvė pakeitė požiūrį į arbatą, kurią geriame Lietuvoje (71)

Sunku žodžiais apsakyti, ką maisto tinklaraštininkui reiškia galimybė apsilankyti Šri Lankoje...

Sostinės restorane – gurmaniškos Valentino staigmenos su „Michelin“ žvaigžde apdovanotu šefu iš Prancūzijos (6)

Žinomi vilniečiai neatsispyrė pagundai paskanauti artėjančiai Valentino dienai skirtų...

Geriausio pasaulyje restorano savininkai atidarys restoraną prabangiame Londono viešbutyje (2)

Niujorke įsikūrusio restorano „Eleven Madison Park“, 2017 metais pripažinto geriausiu pasaulyje...

Lenkė paaiškino lietuvių ir lenkų vaišingumo skirtumus (54)

Ewos Wołkanowskos-Kołodziej, talentingos vilnietės reporterės, gyvenančios Varšuvoje, mama...

Top naujienos

Vilniuje šūviais sužalotas vairuotojas – peršautos abi kojos (81)

Pirmadienį, 12.32 val., į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs vyras V. M. (gimęs 1986 m.)...

ESO veikla privedė iki ribos: energetikai žengia į atvirą kovą (229)

„ Energijos skirstymo operatoriaus “ investicijomis ir viešaisiais pirkimais nepatenkinta...

Pasakė, kada nuo Vilniaus iki Kauno vairuotojai galės lėkti 130 km/val. greičiu

Prieš beveik 50 metų atidarytas greitkelis Vilnius–Kaunas ruošiasi naujam etapui – jau...

Prezidento rinkimų dėlionėje visi laukia paskutinio sprendimo: sociologo vertinimu, tai būtų sensacija Matijošaitis VRK nepasirodė  (384)

Paskutinę dieną paduoti dokumentus rinkimams į prezidento rinkimus kandidatų dėlionėje dar liko...

Rusijos TV kanalas parodė, kas vyksta pasibaigus laidai „Stebuklų laukas“: pabėgti skuba net pats vedėjas (151)

Rusijos „Pirmojo kanalo“ eteryje buvo parodyta, kur dedamos gausios vaišės, kurias pramoginės...

Skandalas ir Serbijoje: „vagyste“ teisėjavimą taurės finale vadinanti „Crvena Zvezda“ reikalauja tyrimo (8)

Skųstis dėl teisėjavimo po taurių turnyrų rungtynių Europoje tapo madinga. Dar vienas skandalas...

Tai jau vyksta: gamta puošiasi pirmaisiais pavasariniais žiedais

Praėjęs savaitgalis džiugino lietuvius saule ir pavasarine gaiva. Pasilepinti šiais malonumais...

Devynmetės iš Kauno įvaikinimo byla stringa teisme papildyta (92)

Lietuvos apeliacinis teismas turėjo pradėti nagrinėti bylą dėl devynmetės iš Kauno tarptautinio...

Nuteisto reperio Tekashi69 eks išpažintis šokiruoja: prievartavo, mušė, išdavė su 70 moterų ir dauguma jų pastojo (13)

Sara Molina teigia, kad per septynerius metus trukusią draugystę reperis prieš ją dažnai...

Mokslininkai jau kalba apie autizmo epidemiją: įtakos gali turėti net tėvo intelektas (129)

Autizmo atvejų daugėja ir jei iš pat pradžių daugėjimas nebuvo toks drastiškas, šiandien yra...