aA
Vilniuje įvykę apdovanojimai atidarė Latvijos dienas ir pakvietė visus pažinti kaimyninę šalį dar labiau. Praėjusią savaitę sostinėje buvo išdalinti „Nameja Balva“ žiedai, patvirtinantys glaudžius Lietuvos ir Latvijos verslo ryšius abiejose šalyse, o po jų vyko degustacinė vakarienė, kurią ruošė Latvijos ir Lietuvos šefai.
Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
© DELFI / Modesta Meškė

Kasmet pavasarį vykstančias Latvijos dienos, kaip jau įprasta, kviečia vilniečius ir kauniečius paragauti latviškų skonių pietaujant miesto kavinėse ir restoranuose, pilną jų sąrašą galite rasti atrasklatvija.lt.

Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
© DELFI / Modesta Meškė

Atidarymą vainikavo degustacinė Latvijos ir Lietuvos šefų vakarienė, kuri kvietė susirinkusius svečius paragauti, kaip dera lietuviški ir latviški skoniai, paruošti atsižvelgiant į moderniųjų šių šalių virtuvių tendencijas bei tradicijas.

Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
© DELFI / Modesta Meškė

„14Horses Uptown“ erdvėje vykusioje vakarienėje dalyvavo garsaus Rygos trijų virėjų restorano „Tam labam būs augt“ šefai Artūrs Trinkuns, Mārtinš Sirmais ir Konstantīns Jegorovs, o Lietuvos pusę palaikė ir mielai virtuve kartu su latviais dalijosi „14Horses“ braserijos vyriausiasis virėjas Martynas Žymantas.

Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
© DELFI / Modesta Meškė

Labiausiai susirinkusius lietuvius stebinęs dalykas įvyko tada, kai buvo paprašyta pakelti nešvarius įrankius, o tada į tas pačias nešvarias lėkštes buvo patiektas naujas patiekalas, ant nešvarios lėkštės uždedant naują lėkštę su patiekalu.

Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
Latvijos ir Lietuvos šefai susivienijo ir sujungė kaimyninių šalių skonius į bendrą vakarienę
© DELFI / Modesta Meškė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(31 žmogus įvertino)
2.6452
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Apgaulingos išvaizdos pusryčiai tiems, kurie nemėgsta kiaušinių (8)

Nors per Velykas įprasta valgyti mėsos ir kiaušinių patiekalus, šis netikėtas užkandis jus...

Pasiskolintas senovinis receptas Velykoms atgimė naujai (8)

„Tradicinis Velykų stalas pas mus neatsiejamas nuo mėsos. Turi būti daug, gausiai ir, be...

Naminis jautienos vyniotinis: be liežuvio, bet dar skanesnis (7)

„Brandintos jautienos vyniotinis skirtas aistringos virtuvės mėgėjams. Brutalus, aštrus, su...

Žymus šefas pasidalijo 3 skirtingų šalių išskirtiniais Velykų receptais (5)

Keptas ėriukas , kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis...

Italas į Lietuvą atvežė netikėtų maisto gaminimo paslapčių: aliejų šlaksto net ant ledų (31)

Jei kartais užsuksite į svečius pas draugus ir jie pasiūlys jums pasimėgauti ledais su keptomis...

Top naujienos

Aštrumo ir atsarginių pasigedęs Jasikevičius: prastai žaidė abi komandos (58)

Kauno „Žalgiris“ spaudė iš paskutiniųjų ir buvo netoli tikslo, bet Stambulo „Fenerbahče...

Į Lietuvą iš JAV atskriejęs pranešimas atskleidė baisią tiesą apie verslininko laisvalaikį (171)

Vieno Vilniaus verslininko pomėgiai sudomino Jungtinių Amerikos Valstijų ( JAV ) pareigūnus –...

Sinoptikai patikslino, kiek tęsis įspūdinga šiluma: po jos – viskas staiga keisis ir subjurs (3)

Po pakankamai vėsios nakties, trečiadienio rytas Lietuvoje auš giedras ir sausas.

Mandagus Obradovičius: šitaip su „Žalgiriu“ kapojamės jau trejus metus (4)

Kauno „Žalgiris“ ir Stambulo „Fenerbahče “ Eurolygos ketvirtfinalyje ietis surėmė...

Laurinavičius: Zelenskio aplinkoje – Rusijos karinės žvalgybos veteranai (526)

Neįtikėtinai sėkmingas polittechnologinis projektas – taip Volodimiro Zelenskio pergalę Ukrainos...

Pasiaukojančiai kovojęs „Žalgiris“ turėjo pripažinti „Fenerbahče“ pranašumą (843)

Po dviejų Eurolygos atkrintamųjų mūšių Stambule serija persikėlė į Kauną. „Žalgiris“...

Griausmingos ovacijos „Žalgirio“ arenoje: Eurolygos čempionams plojo ir Valančiūnas (17)

Nors Kauno „Žalgiris“ šiuo metu iki kaklo pasinėręs į grumtynes dėl vietos Eurolygos...

Paviešintas klausimynas mokiniams supriešino tėvus: klausimas apie indaplovę diskriminuoja (286)

Nacionalinio egzaminų centro ( NEC ) svetainėje pateikiamas pavyzdinis klausimynas, kuriame – 32...

Eurovizinis Jurijaus Veklenko dienoraštis iš Madrido: ne veltui sakoma, kad ispanai yra viena temperamentingiausių tautų (30)

Šįkart mano eurovizinė kelionė buvo ypač emocionali ir įdomi. Neseniai grįžau iš Madrido , o...