aA
Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį – gurmanišką sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje „Wine in the Dark“. Renginyje dalyvavo gurmaniškai nusiteikę svečiai: Vaida Skaisgirė, Simona Albavičiūtė-Bandita, Dmitrijus Jaruševičius, Liucina Rimgailė, Eglė Jurgaitytė, Ieva Swan.
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
© Organizatorių nuotr.

Išbandyti savo skonio receptorius ragaujant keturių rūšių sūrius bei prie jų priderintus vynus sūrio namuose „Masters of Cheese“ svečius pakvietė tarptautinio formato „Dine in the Dark“ vakarienių visiškoje tamsoje organizatoriai.

Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
© Organizatorių nuotr.

Prieš renginį pakalbinti svečiai nekantravo greičiau išbandyti naująją pramogą: „Esu porą kartų dalyvavusi aklose vakarienėse ir man labai patiko! Kadangi sūriai ir vynai turi ypatingai daug kvapų ir tų kvapų atspalvių, tikiuosi tamsoje pajausti jų daugiau negu matant šiuos produktus”, – lūkesčiais dalinosi kepyklėlės savininkė Liucina Rimgailė.

„Žinau, kad tamsoje, nieko nematant, atsiskleidžia visai kiti pojūčiai, tad tikiuosi skanesnio sūrio ir skanesnio vyno”, – prieš degustaciją kalbėjo mados tinklaraštininkė Ieva Swan.

Kaip ir „Dine in the Dark“ vakarienės, taip ir šios degustacijos vyksta aklinai tamsioje patalpoje. O tai – techniškai sunkiausia pasiruošimo dalis: reikia taip užtamsinti patalpą, kad neprasiskverbtų net menkiausia šviesa, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Prieš renginį visų vakaro dalyvių buvo prašoma paslėpti net ir mažiausią šviesą galinčius skleisti daiktus. Prie degustacinio stalo svečius palydėjo degustacijų vedėja su naktinio matymo akiniais, jie buvo kviečiami rasti priešais save išdėliotus sūrius, taures, stiklines.

Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
© Organizatorių nuotr.

Vis tik didžiausias išbandymas prasidėjo paragavus pirmųjų sūrių bei vynų: kietasis ar puskietis, baltas ar raudonas, sausas ar pusiau saldus – į šiuos klausimus buvo provokuojami atsakyti vakaro svečiai.

Degustacijos meniu laikomas paslaptyje, kad jų dalyviai turėtų galimybę patys patikrinti savo skonio receptorius bei bandyti įspėti sūrių bei vyno rūšis.

„Stengėmės parinki išskirtinius skonius, kurie galėtų nustebinti tiek mažai žinančius apie vyną ir sūrį, tiek gurmanus. Visi keturi vynai yra labai skirtingi, degustaciją pradedame nuo lengviausio ir po truputį didiname skonių intensyvumą. Sūriai parinkti kiekvienam vyno skoniui atskleisti“, – pasakoja degustacijų vedėja, vyno ir sūrių ekspertė Ieva Martinkutė.

Vakarienės visiškoje tamsoje istorija skaičiuoja jau 20 metų, kai Ciuriche, Šveicarijoje, gyvenęs aklas dvasininkas savo draugams pasiūlė vakarieniauti užrištomis akimis ir taip labiau įsigilinti į maisto skonius. Netrukus toks vakarienės formatas paplito ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Nuo 2013 metų tokios vakarienės formatai organizuojami ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.

Pasak „Laisvalaikio Dovanų“ atstovės Vaidos Sindaravičiūtės-Kuosės, „Dine in the Dark“ populiarumas neblėsta jau metų metus: kasmet vis daugiau žmonių priima šį gurmanišką iššūkį bei mielai leidžiasi į intriguojančią pojūčių kelionę tamsoje.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Vakarienę visai savaitei pasiruoškite iš anksto: greitas Beatos Nicholson troškintos jautienos receptas (31)

„Paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuris paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos...

Norite pavalgyti ten, kur tai daro Lietuvos elitas? Teks pakloti tik 75 eurus (93)

Šių metų gruodžio 6 dieną „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restoranų šefas...

Vietnamiečiai Vokietiją iškeitė į gyvenimą Lietuvoje: negaili pagyrų lietuviams, bet ne lietuvių virtuvei (49)

Kai čia gyvenantys kaimynai latviai pasako, kad Lietuva jiems tarsi antra gimtinė, nieko labai...

Eksperimentas tamsoje: žinomi žmonės išdrįso patirti naujų pojūčių (2)

Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį –...

Lietuvių kavos gėrimo įpročiai – kitokie nei Vakarų Europoje: atsiliekame net nuo estų (150)

Pasak kavos specialistų, lietuvių ir kitų Baltijos šalių gyventojų kavos gėrimo įpročiams...

Top naujienos

Po Naujųjų „ant popieriaus“ uždirbsime daugiau, bet kalbama apie sąmyšį (1)

Nuo 2019 m. sausio 1-osios įsigalios priimta mokesčių reforma, o tai reiškia, kad keisis ir...

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (581)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (321)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (32)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (78)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (55)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Mokesčių inspekcijos vadovė: kiekviena reforma atneša sumaišties ir nerimo

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) yra pasirengusi mokesčių pasikeitimams nuo kitų metų,...

Liudininkai pasakoja apie Strasbūre kilusią paniką: žmonės lakstė ir verkė ant tilto sužeistąjį radęs vyras: po 45 min. liovėmės gaivinti (108)

Prancūzijos policija trečiadienį tebeieško asmens, nušovusio tris žmones ir sužeidusio dar...

Žinomi keliautojai apie žiemos keliones: kur geriausia švęsti, o kur – ilsėtis (1)

Norintys Naujuosius sutikti užsienyje dar gali gauti bilietų, tik prieš keliaudami turėtų...

Kaunietis garaže slepia itin retą „Mercedes-Benz“ – tokių pasaulyje tik du (91)

„Parduosiu, jei reikės širdį ar kitą organą pirkti“, – juokiasi Stanislovas Bartkevičius,...