aA
Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį – gurmanišką sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje „Wine in the Dark“. Renginyje dalyvavo gurmaniškai nusiteikę svečiai: Vaida Skaisgirė, Simona Albavičiūtė-Bandita, Dmitrijus Jaruševičius, Liucina Rimgailė, Eglė Jurgaitytė, Ieva Swan.
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
© Organizatorių nuotr.

Išbandyti savo skonio receptorius ragaujant keturių rūšių sūrius bei prie jų priderintus vynus sūrio namuose „Masters of Cheese“ svečius pakvietė tarptautinio formato „Dine in the Dark“ vakarienių visiškoje tamsoje organizatoriai.

Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
© Organizatorių nuotr.

Prieš renginį pakalbinti svečiai nekantravo greičiau išbandyti naująją pramogą: „Esu porą kartų dalyvavusi aklose vakarienėse ir man labai patiko! Kadangi sūriai ir vynai turi ypatingai daug kvapų ir tų kvapų atspalvių, tikiuosi tamsoje pajausti jų daugiau negu matant šiuos produktus”, – lūkesčiais dalinosi kepyklėlės savininkė Liucina Rimgailė.

„Žinau, kad tamsoje, nieko nematant, atsiskleidžia visai kiti pojūčiai, tad tikiuosi skanesnio sūrio ir skanesnio vyno”, – prieš degustaciją kalbėjo mados tinklaraštininkė Ieva Swan.

Kaip ir „Dine in the Dark“ vakarienės, taip ir šios degustacijos vyksta aklinai tamsioje patalpoje. O tai – techniškai sunkiausia pasiruošimo dalis: reikia taip užtamsinti patalpą, kad neprasiskverbtų net menkiausia šviesa, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Prieš renginį visų vakaro dalyvių buvo prašoma paslėpti net ir mažiausią šviesą galinčius skleisti daiktus. Prie degustacinio stalo svečius palydėjo degustacijų vedėja su naktinio matymo akiniais, jie buvo kviečiami rasti priešais save išdėliotus sūrius, taures, stiklines.

Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
Žinomi šalies žmonės rinkosi į pirmąją sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje
© Organizatorių nuotr.

Vis tik didžiausias išbandymas prasidėjo paragavus pirmųjų sūrių bei vynų: kietasis ar puskietis, baltas ar raudonas, sausas ar pusiau saldus – į šiuos klausimus buvo provokuojami atsakyti vakaro svečiai.

Degustacijos meniu laikomas paslaptyje, kad jų dalyviai turėtų galimybę patys patikrinti savo skonio receptorius bei bandyti įspėti sūrių bei vyno rūšis.

„Stengėmės parinki išskirtinius skonius, kurie galėtų nustebinti tiek mažai žinančius apie vyną ir sūrį, tiek gurmanus. Visi keturi vynai yra labai skirtingi, degustaciją pradedame nuo lengviausio ir po truputį didiname skonių intensyvumą. Sūriai parinkti kiekvienam vyno skoniui atskleisti“, – pasakoja degustacijų vedėja, vyno ir sūrių ekspertė Ieva Martinkutė.

Vakarienės visiškoje tamsoje istorija skaičiuoja jau 20 metų, kai Ciuriche, Šveicarijoje, gyvenęs aklas dvasininkas savo draugams pasiūlė vakarieniauti užrištomis akimis ir taip labiau įsigilinti į maisto skonius. Netrukus toks vakarienės formatas paplito ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Nuo 2013 metų tokios vakarienės formatai organizuojami ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.

Pasak „Laisvalaikio Dovanų“ atstovės Vaidos Sindaravičiūtės-Kuosės, „Dine in the Dark“ populiarumas neblėsta jau metų metus: kasmet vis daugiau žmonių priima šį gurmanišką iššūkį bei mielai leidžiasi į intriguojančią pojūčių kelionę tamsoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Liucina Rimgailė apie tai, kaip sunkumai įkvėpė naujoms veikloms + pavasariškas Liucinos Ricottos sūrio pyragas be miltų (6)

Verslininkė, komunikacijos specialistė Liucina Rimgailė koronaviruso akivaizdoje tapo viena iš...

Mityba prieš vasarą: paprastos taisyklės, kurias būtina žinoti + receptai (7)

Šiltėjantys orai ir beveik atėjusi vasara vėl priverčia daugelį susimąstyti apie tai, kaip...

Vaikyste kvepiantys patiekalai su žuvimi ir legendiniais konservais (10)

Sovietinių laikų virtuvė išsiskyrė patiekalų, kuriuos galima greitai pagaminti, gausa. Kaip...

Žymieji Argentinos kepsnių restoranai prisitaiko prie gyvenimo karantino metu

Madingame Buenos Airių Palermo rajone prie kepsnių restorano „Don Julio“ medžiais apsodintoje...

Maisto ekspertė pasakė, į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsą (21)

Turbūt kiekvienas nors kartą girdėjome pamokymus, kad verčiau rinktis baltą nei raudoną mėsą...

Top naujienos

Po pranešimų apie „Vagner“ samdinių atitraukimą – slapti Rusijos manevrai JAV generolas: teks kalbėti apie labai rimtą grėsmę Europos saugumui (170)

Rusija pasiuntė į Libiją karo lėktuvų, turinčių teikti paramą iš oro rusų samdiniams,...

Po Vyriausybės pasiūlymo liko sutrikę – o yra ką švęsti? (20)

Vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad inicijuoja padėkos akciją „Ačiū, Lietuva“, o birželio...

Maldeikienė: normaliose šalyse orientuojamasi, kad žmonės turi proto (127)

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė sukritikavo Lietuvoje dominuojantį suvokimą, kaip turi būti...

Skandalą Vilniaus savivaldybėje ir garsųjį apiplėšimą autostradoje sieja žinomos dainininkės draugas   (272)

Antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos ( FNTT ) pareigūnai Vilniaus savivaldybėje...

Dėstytojo brolis suviliojo mane tiesiog ant fortepijono – atkirtis vėl jį sutikus buvo saldus (61)

Gyvenime dažnai būna, kad iškilmingus, ženklius, didelius įvykius pamirštame greitai, o...

Regimantas Dima

Drakulos tėvynainiai rumunai ir kaip juos įveikti vien proto jėga

Autorius šį kartą neria į istoriją ir randa daug žinomo vampyro Drakulos sąsajų su Lietuva....

5 stilingi daiktai, kurie ne tik puikiai tiks jūsų mažai erdvei, bet ir atliks kelias funkcijas (1)

Kai sveitainėje trūksta vietos, kiekvienas naujas baldas, nors ir labai reikalingas, dar labiau...

Spausk gazą. Viskas, ką reikia žinoti apie kuro filtrą ir ar tikrai senstelėjęs „Mercedes“ tinka tik vyresniems?

„Spausk gazą“ bandomajam triušiui „Smart“ automobiliui jau atliko eilę darbų. Šį kartą...

„Panathinaikos“ vadovas grasina palikti Eurolygą, įpyko ir „Gazprom“ pavadinimą minintys serbai (10)

Ekscentrišku charakteriu garsėjantis Atėnų „Panathinaikos“ klubo prezidentas Dimitris...

|Maža didelių žinių kaina