aA
Šiais metais Lietuvos gastronomijos pasaulis sužibėjo kaip niekad – net du Lietuvos restoranai pateko į „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai „Nineteen18” ir geriausiu restoranu Lietuvoje pripažintas „Džiaugsmas“.
Restoranas „Nineteen18”
© DELFI / Modesta Meškė
Restoranas „Džiaugsmas“
Restoranas „Džiaugsmas“
© DELFI / Modesta Meškė

Vilniaus senamiestyje įsikūręs restoranas „Nineteen18” tęsia aukšto tarptautinio ir vietinio įvertinimo kelią – 2018 metais, keli mėnesiai po atidarymo, buvo išrinktas antru geriausiu restoranu Baltijos šalyse „White Guide“ gide, o 2019 metais – antru geriausiu Lietuvoje “30 geriausių restoranų“ reitinge.

Restoranas „Nineteen18”
Restoranas „Nineteen18”
© DELFI / Modesta Meškė

„Tai didžiulis postūmis Baltijos šalių gastronomijai, būti matomiems tarp viso pasaulio geriausių restoranų. Tikrai nesijauti mažas, jautiesi kaip kažko didelio ir svarbaus dalis. Kaip visuomet, kai esame įvertinti, labiausiai noriu padėkoti savo komandai, nes be jų užsispyrimo, nuoseklumo ir atidumo mažiausioms smulkmenoms nebūtume čia, kur esame dabar.“, – pasauliniu įvertinimu džiaugiasi restorano „Nineteen18” vyriausiasis šefas Matas Paulinas.

Matas Paulinas
Matas Paulinas
© DELFI / Modesta Meškė

„50 Geriausių“ (50 Best) – tai prekės ženklas, apjungiantis „50 Geriausių pasaulio restoranų“ (The World’s 50 Best Restaurants) ir „50 Geriausių pasaulio barų“ (The World’s 50 Best Bars), startavo su nauju projektu – „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery).

Jau 17 metų „50 Geriausių“ (50 Best) renka ir skaičiuoja tarptautinių ekspertų vertinimus, skiriamus viso pasaulio restoranams ir barams. Iki šių metų jie atskleisdavo tik tas vietas, kurios surinkdavo tam tikrą balų kiekį, leidusį jiems patekti į sąrašą. Jau vakar atskleistas „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašas nuo šiol suteiks gilesnę ir gausesnę informaciją apie tai, kur užsukti gėrimui ar vakarienei keliaujant po pasaulį ar netgi padės atrasti naujų vietinių favoritų.

„50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) ištikimiems restoranų ir barų mylėtojams suteikia galimybę susipažinti su restoranais ir barais, kurie buvo vertinti „50 Geriausių“ (50 Best) ekspertų iš viso pasaulio, net iš 75 skirtingų šalių.

“2002 metais, įkūrus „50 Geriausių“ (50 Best) sąrašą, pradėjome demonstruoti ir džiaugtis geriausiomis pasaulyje maisto ir gėrimų vietomis. Pastaraisiais metais kulinarinis turizmas tapo svarbiu kultūriniu fenomenu, ir tai tik įrodo staigiai net iki 2 milijonų išaugęs mūsų sekėjų skaičius socialinėje erdvėje bei padidėjęs tarptautinių renginių kiekis. Dabar galime pasiūlyti dar išsamesnį restoranų bei barų sąrašą, kuris taps esminiu pasaulio žemėlapiu, padėsiančiu dar tiksliau planuotis kulinarinius nuotykius.“, – apie naująjį projektą pasakoja „50 Geriausių“ (50 Best) turinio vadovas William Drew.

„50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą rasite čia: theworlds50best.com/discovery

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(54 žmonės įvertino)
3.7778

Senelio žvejoti pamokytas palangiškis įsuko verslą net sostinėje

Taip jau nutiko, kad Palangoje, prie jūros užaugusio Martyno Mančo gyvenimas sukasi aplink žuvį....

Virtuvės šefo rekomendacijos šventiniam stalui: netikėtas silkės užkandis ir tobulas antienos receptas (25)

Kalėdų karštinei įsibėgėjant vienas pagrindinių galvos skausmų – gausus vaišių stalas. Jau...

Švedijos konditerijos virtuozas į Lietuvą atpūtė naujų vėjų (19)

Lietuvoje pirmą kartą lankėsi Švedijos konditerijos virtuozas Sebastian Pettersson –...

Italija siekia, kad espreso kava būtų įtraukta į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą (13)

Italija siekia, kad espreso kava būtų įtraukta į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo...

Kalėdiniai Alfo receptai – specialiose gruodžio laidose

„Virtuvės mitų griovėjai“ ir DELFI TV savo žiūrovams bei skaitytojams turi ypatingą...

Top naujienos

Už kovą „Žalgirį“ gyręs Jasikevičius mojo ranka į nokautuojantį Jameso dūrį: man tai neįdomu specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (68)

Antrus metus iš eilės Maskvos „Megasport“ arenoje Kauno „Žalgiriui“ teko žaisti...

RAND ataskaitoje – dar vienas įspėjimas NATO: šios temos Baltijos šalys vengia ne veltui (321)

NATO viršūnių susitikimą Londone prezidentas Gitanas Nausėda pavadino puikiu ir net fantastišku....

Lietaus debesys išplis po visą šalį – siautės itin stiprus vėjas (3)

Penktadienį pietvakarių vėjas pasidarys dar gūsingesnis.

Juodžiausias Jasikevičiaus ruožas: ugnimi į ugnį atsakiusį „Žalgirį“ palaidojo Jameso tritaškis (638)

Kauno „Žalgirio“ (3-9) krepšininkų pastangos nutraukti pralaimėjimų seriją Eurolygoje...

Katastrofos zonoje gyvenusi moteris: ekskursijos į šią vietą turi būti ne pramoga, o galimybė išvysti kvailumo pasekmes (30)

Pagaliau atėjo metas apžvelgti įdomiausią Černobylio zonos objektą – Pripetės miestą....

Latvijos miestas pasipuošė kaip pasakoje: tapo tikra Kalėdų sensacija (78)

Kalėdoms artėjant Latvijos miestai tampa vis gražesniais. Štai ir Uogrė pavirto tikru kalėdiniu...

Rūta Steponavičienė

Vyras papasakojo, kaip jam pavyko nutraukti saitus su alkoholiu: kada joks kodavimas nepadės? (6)

Alkoholizmas – turbūt viena iš opiausių Lietuvos problemų. Tik ar pagalvojame, kad ši...

Rapšys nesulaikomas – apgynė Europos čempiono titulą ir iškovojo antrą aukso medalį (67)

Lietuvos plaukimo žvaigždė Danas Rapšys Glazge (Jungtinė Karalystė) vykstančiose Senojo...

Pasitikrinkite, ar jums tai negresia: 5 nepastebimi dalykai, kurie veda santykius į pražūtį (39)

Labai daug santykių nutrūksta – tokia realybė, kad ir kaip sunku būtų ją pripažinti. Dauguma...