aA
Sekmadienį rekordinio dydžio renginyje buvo dar kartą įrodyta, kad lietuviai negali atsispirti po atviru dangumi čirškinamos mėsos aromatui. Neregėto masto renginys pritraukė beveik 2 tūkstančius grilio patiekalams neabejingų žmonių – tokio masto fiestos Lietuvoje dar nėra buvę, tikino renginio organizatoriai.
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

„Kamado Bono“ atstovų inicijuotas grilininkų suvažiavimas subūrė didelę, glaudžiai bendraujančią ir aktyvią grilio mėgėjų bendruomenę „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri susikūrė... socialiniuose tinkluose, rašoma atsiųstame pranešime.

Poilsio komplekse „Vilnius Grand Resort“ vykusio renginio metu vyko išskirtinė barbekiu stovykla, įdomios ir įtraukiančios paskaitos apie įvairių patiekalų gamybą ant grilio, grupės narių apdovanojimai, mažųjų kulinarinės pamokėlės ir kitos įtraukiančios pramogos.

„Susirinkusiems buvo patiekta 600 kiaulienos šoninės ir šonkaulių porcijų, 350 sultingų mėsainių, 100 kebabų ant iešmo, 200 brandintos jautienos krūtininės ir didkepsnio porcijų, 200 tortilijų su plėšyta kiauliena bananų lapuose, 200 austrių, 100 porcijų plovo. Ant iešmų griliuose čirškinosi net trys avinai“, – vardijo „Kamado Bono“ direktorius, grilio mėgėjų bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Barbekiu stovykloje visi turėjo progą ne tik kepti ir ragauti, bet ir susipažinti su savo srities profesionalais: griliams užgesti neleido „Barbekiu Meisteriai“, profesionalūs grilio šefai Simonas Bieliajevas, Kristupas Krivickas bei Visvaldas Grinius, avienos augintojas Ramzan Dhigit, plovo meistras Pavelas Kolesnikas, kokybiškos mėsos specialistas Gediminas Kasiliauskas ir kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.

„Anksčiau feisbuke buvo keletas panašių nedidelių koncentruotų grupių, dažniausiai po 300–400 narių. Nemažą dalį jų sudarė virtuvės profesionalai. Šią grupę sumanėme sukurti tam, kad palengvintume žmonių komunikaciją, įvairių klausimų sprendimą, be abejo, visi dalijasi receptais, įkvėpimu“, – pasakojo grupės įkūrėjas T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Būtent internete aktyviai veikianti grupės bendruomenė ir paskatino surengti jos susitikimą realybėje. „Mūsų grupėje visi yra draugiški, labai daug bendrauja. Pažįstamų ratas vis plėtėsi, tad natūraliai atsirado poreikis visiems susipažinti gyvai. Mes jau faktiškai kaip gyva bendruomenė, kaip šeima. Apie tokio masto grilio mėgėjų susitikimą net Baltijos šalyse nesame girdėję“, – sakė T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Jo bendramintis Vadimas Amosovas neslėpė – gera matyti, kokius rezultatus duoda ši veikla. „Neslėpsiu, jaučiamės stipriai prisidėję prie to, kad grilinimo kultūra pakilo į pakankamai aukštą lygį. Žmonės pradėjo labiau vertinti teisingai paruoštą maistą, galbūt net labiau pradėjo gilinti savo kulinarines žinias, išaugo kokybiškų produktų poreikis“, – dėstė jis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Vakarienę visai savaitei pasiruoškite iš anksto: greitas Beatos Nicholson troškintos jautienos receptas (31)

„Paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuris paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos...

Norite pavalgyti ten, kur tai daro Lietuvos elitas? Teks pakloti tik 75 eurus (93)

Šių metų gruodžio 6 dieną „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restoranų šefas...

Vietnamiečiai Vokietiją iškeitė į gyvenimą Lietuvoje: negaili pagyrų lietuviams, bet ne lietuvių virtuvei (49)

Kai čia gyvenantys kaimynai latviai pasako, kad Lietuva jiems tarsi antra gimtinė, nieko labai...

Eksperimentas tamsoje: žinomi žmonės išdrįso patirti naujų pojūčių (2)

Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį –...

Lietuvių kavos gėrimo įpročiai – kitokie nei Vakarų Europoje: atsiliekame net nuo estų (150)

Pasak kavos specialistų, lietuvių ir kitų Baltijos šalių gyventojų kavos gėrimo įpročiams...

Top naujienos

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (566)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (319)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (17)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (51)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (52)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Liudininkai pasakoja apie Strasbūre kilusią paniką: žmonės lakstė ir verkė ant tilto sužeistąjį radęs vyras: po 45 min. liovėmės gaivinti (107)

Prancūzijos policija trečiadienį tebeieško asmens, nušovusio tris žmones ir sužeidusio dar...

Žinomi keliautojai apie žiemos keliones: kur geriausia švęsti, o kur – ilsėtis (1)

Norintys Naujuosius sutikti užsienyje dar gali gauti bilietų, tik prieš keliaudami turėtų...

Kaunietis garaže slepia itin retą „Mercedes-Benz“ – tokių pasaulyje tik du (89)

„Parduosiu, jei reikės širdį ar kitą organą pirkti“, – juokiasi Stanislovas Bartkevičius,...

Maisto ekspertė pasakė, kaip išsirinkti geriausią silkę šventėms (8)

Nors pastarųjų kelerių metų tendencijos rodo, jog lietuviai vis drąsiau išbando naujus gaminius,...

Naminės degtinės legalizavimas strigo: bijoma, kad ji bus per pigi (40)

Seimo komitetuose toliau svarstoma galimybė leisti ūkininkams gaminti naminę degtinę.