Sekmadienį rekordinio dydžio renginyje buvo dar kartą įrodyta, kad lietuviai negali atsispirti po atviru dangumi čirškinamos mėsos aromatui. Neregėto masto renginys pritraukė beveik 2 tūkstančius grilio patiekalams neabejingų žmonių – tokio masto fiestos Lietuvoje dar nėra buvę, tikino renginio organizatoriai.
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

„Kamado Bono“ atstovų inicijuotas grilininkų suvažiavimas subūrė didelę, glaudžiai bendraujančią ir aktyvią grilio mėgėjų bendruomenę „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri susikūrė... socialiniuose tinkluose, rašoma atsiųstame pranešime.

Poilsio komplekse „Vilnius Grand Resort“ vykusio renginio metu vyko išskirtinė barbekiu stovykla, įdomios ir įtraukiančios paskaitos apie įvairių patiekalų gamybą ant grilio, grupės narių apdovanojimai, mažųjų kulinarinės pamokėlės ir kitos įtraukiančios pramogos.

„Susirinkusiems buvo patiekta 600 kiaulienos šoninės ir šonkaulių porcijų, 350 sultingų mėsainių, 100 kebabų ant iešmo, 200 brandintos jautienos krūtininės ir didkepsnio porcijų, 200 tortilijų su plėšyta kiauliena bananų lapuose, 200 austrių, 100 porcijų plovo. Ant iešmų griliuose čirškinosi net trys avinai“, – vardijo „Kamado Bono“ direktorius, grilio mėgėjų bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Barbekiu stovykloje visi turėjo progą ne tik kepti ir ragauti, bet ir susipažinti su savo srities profesionalais: griliams užgesti neleido „Barbekiu Meisteriai“, profesionalūs grilio šefai Simonas Bieliajevas, Kristupas Krivickas bei Visvaldas Grinius, avienos augintojas Ramzan Dhigit, plovo meistras Pavelas Kolesnikas, kokybiškos mėsos specialistas Gediminas Kasiliauskas ir kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.

„Anksčiau feisbuke buvo keletas panašių nedidelių koncentruotų grupių, dažniausiai po 300–400 narių. Nemažą dalį jų sudarė virtuvės profesionalai. Šią grupę sumanėme sukurti tam, kad palengvintume žmonių komunikaciją, įvairių klausimų sprendimą, be abejo, visi dalijasi receptais, įkvėpimu“, – pasakojo grupės įkūrėjas T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Būtent internete aktyviai veikianti grupės bendruomenė ir paskatino surengti jos susitikimą realybėje. „Mūsų grupėje visi yra draugiški, labai daug bendrauja. Pažįstamų ratas vis plėtėsi, tad natūraliai atsirado poreikis visiems susipažinti gyvai. Mes jau faktiškai kaip gyva bendruomenė, kaip šeima. Apie tokio masto grilio mėgėjų susitikimą net Baltijos šalyse nesame girdėję“, – sakė T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Jo bendramintis Vadimas Amosovas neslėpė – gera matyti, kokius rezultatus duoda ši veikla. „Neslėpsiu, jaučiamės stipriai prisidėję prie to, kad grilinimo kultūra pakilo į pakankamai aukštą lygį. Žmonės pradėjo labiau vertinti teisingai paruoštą maistą, galbūt net labiau pradėjo gilinti savo kulinarines žinias, išaugo kokybiškų produktų poreikis“, – dėstė jis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Ką valgysime šią vasarą: šviežiausias naujienas pristatė Gian Luca Demarco itališkų salotų receptas (1)

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė...

Patiekti šviežių lietuviškų produktų – restoranams tikras iššūkis (5)

Didėjantis žmonių dėmesys sveikai mitybai verčia restoranus pasitempti ir ieškoti būdų maistą...

Apgaulės prekybos centruose: 10 triukų, kuriuos būtina žinoti norintiems sutaupyti (40)

Turbūt daugeliui yra nutikę taip, kad atėjus į parduotuvę vos vienos prekės , galiausiai...

Pasitikrinkite, ar žinote: kai kurie iš šių gaminių nėra veganiški, nors apie tai nežino net patys veganai (22)

Žmonių kultūra yra keista tuo, kad mes nusprendžiame, ką valgyti, o ko – ne. Maisto...

Elegantiškiausias pasaulio piknikas „Vakarienė baltai“ švęs jubiliejų: paaiškėjo, kada įvyks ir Lietuvoje (5)

Artėjant penktajai, jubiliejinei, „Vakarienei baltai” (pranc. „ Le Dîner en Blanc “), jos...

Top naujienos

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (309)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (181)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (112)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Ją pastebėjo Holivudas ir pati Lady Gaga: Paryžiaus man nereikia (17)

Esant mados kūrėju būti laimingam galima ir čia, tarp savų sienų. Milano ar Paryžiaus...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (289)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Orai: po lietaus plūstels vasariškas karštis (3)

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys maloniai šilti orai. Savaitei įpusėjus pradžiugs tie,...

Linksmybės „Žalgirio“ rūbinėje: daina kapitonui, vakarėlio planai ir lažybos dėl futbolo specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (12)

„Jau mačiau, kaip lietuviai moka linksmintis, todėl esu tikras, kad bus geras vakarėlis“, –...

Ką pradėti daryti jau dabar, kad po 5 metų būtumėte laimingas ir sėkmingas (6)

Į šį klausimą yra daugiau nei šimtas atsakymų, mes atrinkome pačius populiariausius.

Lieknėkite valgydami grikius: sveika ir efektyvi dieta be jokio badavimo (15)

Ar žinote, kad grikiai yra labai sveikas ir naudingas produktas, kurį tiesiog privalote įtraukti į...

Miestiečiai brandžiame amžiuje nėrė į kaimo verslą ir nepasigailėjo (36)

Kada nors nusibelsti iš savosios Dzūkijos į kitame Lietuvos pakraštyje, Molėtų rajono Medeikių...