Sekmadienį rekordinio dydžio renginyje buvo dar kartą įrodyta, kad lietuviai negali atsispirti po atviru dangumi čirškinamos mėsos aromatui. Neregėto masto renginys pritraukė beveik 2 tūkstančius grilio patiekalams neabejingų žmonių – tokio masto fiestos Lietuvoje dar nėra buvę, tikino renginio organizatoriai.
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

„Kamado Bono“ atstovų inicijuotas grilininkų suvažiavimas subūrė didelę, glaudžiai bendraujančią ir aktyvią grilio mėgėjų bendruomenę „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri susikūrė... socialiniuose tinkluose, rašoma atsiųstame pranešime.

Poilsio komplekse „Vilnius Grand Resort“ vykusio renginio metu vyko išskirtinė barbekiu stovykla, įdomios ir įtraukiančios paskaitos apie įvairių patiekalų gamybą ant grilio, grupės narių apdovanojimai, mažųjų kulinarinės pamokėlės ir kitos įtraukiančios pramogos.

„Susirinkusiems buvo patiekta 600 kiaulienos šoninės ir šonkaulių porcijų, 350 sultingų mėsainių, 100 kebabų ant iešmo, 200 brandintos jautienos krūtininės ir didkepsnio porcijų, 200 tortilijų su plėšyta kiauliena bananų lapuose, 200 austrių, 100 porcijų plovo. Ant iešmų griliuose čirškinosi net trys avinai“, – vardijo „Kamado Bono“ direktorius, grilio mėgėjų bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Barbekiu stovykloje visi turėjo progą ne tik kepti ir ragauti, bet ir susipažinti su savo srities profesionalais: griliams užgesti neleido „Barbekiu Meisteriai“, profesionalūs grilio šefai Simonas Bieliajevas, Kristupas Krivickas bei Visvaldas Grinius, avienos augintojas Ramzan Dhigit, plovo meistras Pavelas Kolesnikas, kokybiškos mėsos specialistas Gediminas Kasiliauskas ir kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.

„Anksčiau feisbuke buvo keletas panašių nedidelių koncentruotų grupių, dažniausiai po 300–400 narių. Nemažą dalį jų sudarė virtuvės profesionalai. Šią grupę sumanėme sukurti tam, kad palengvintume žmonių komunikaciją, įvairių klausimų sprendimą, be abejo, visi dalijasi receptais, įkvėpimu“, – pasakojo grupės įkūrėjas T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Būtent internete aktyviai veikianti grupės bendruomenė ir paskatino surengti jos susitikimą realybėje. „Mūsų grupėje visi yra draugiški, labai daug bendrauja. Pažįstamų ratas vis plėtėsi, tad natūraliai atsirado poreikis visiems susipažinti gyvai. Mes jau faktiškai kaip gyva bendruomenė, kaip šeima. Apie tokio masto grilio mėgėjų susitikimą net Baltijos šalyse nesame girdėję“, – sakė T. Petryla.

Grilio mėgėjų suvažiavimas
Grilio mėgėjų suvažiavimas
© Organizatorių nuotr.

Jo bendramintis Vadimas Amosovas neslėpė – gera matyti, kokius rezultatus duoda ši veikla. „Neslėpsiu, jaučiamės stipriai prisidėję prie to, kad grilinimo kultūra pakilo į pakankamai aukštą lygį. Žmonės pradėjo labiau vertinti teisingai paruoštą maistą, galbūt net labiau pradėjo gilinti savo kulinarines žinias, išaugo kokybiškų produktų poreikis“, – dėstė jis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

JAV vyras per minutę sau ant pilvo supjaustė 26 arbūzus (6)

Rekordų entuziastas iš Niujorko įrodė, kad per minutę įmanoma perpjauti 26 arbūzus. Padėjėjų...

Šioje ledų gausybėje pasislėpęs ledinukas. Ar sugebėsite jį rasti? (16)

Vengrijos menininkas Gergely Dudás – tikras maskuotės meistras, kurio kūriniai internete jau...

Už 50 eurų pavalgyti Palangoje vos tilpo žmonės (130)

Jau 25 metus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sukasi aplink puodus profesionalioje virtuvėje ir...

Pasiseks net naujokams: ką daryti, kad mėsa burnoje tirpte tirptų (13)

Specialiai kepti ant žarijų paruoštų maisto produktų asortimentas šiltuoju metų laiku kasmet...

Ištikimiausi „Le Dîner en Blanc Vilnius“ dalyviai jau ruošiasi baltajam piknikui (10)

Rugpjūčio 31 dieną vyksianti jubiliejinė „Le Dîner en Blanc “ jau penktą kartą Vilniaus...

Top naujienos

Naujas projektas sukėlė audrą: gyventojai savivaldybę kaltina korupcija (150)

Jau netrukus Senosios Šeškinės dalyje, Siesikų gatvėje, išdygs naujas daugiabučių kvartalas...

Sunkios būklės moters artimieji įsižeidė nugirdę gydytojos repliką (205)

„Kai mirs, palaidosit ir pabūsit“, – tarė Kauno klinikinės ligoninės gydytoja sunkios...

Apie olimpiadą pasvajojantis Motiejūnas: Lietuva yra mano šalis, o mano širdis – su rinktine interviu (44)

„Tai labai gabus žaidėjas. Negaliu prilyginti, kad jis toks kaip Sabonis, nes Sabonis yra toks...

Šiluma ir lietus dar nesitrauks

Ties Rusija įsitvirtinęs ciklonas ir artimiausiomis dienomis lems mūsų orus .

Pasimatyme su „Alfa vyru“ Airinu buvusi mergina: iki šiol atsimenu, kaip jis uostė mano plaukus (404)

Prieš ketverius metus buvau pasimatyme su „Alfa vyru“ Airinu Arutiunianu. Ne kaip eilinė...

Sostinėje įvyko avarija, pareikalavusi 34-erių motociklininko gyvybės (72)

Trečiadienio vakarą Vilniuje įvyko motociklininko mirtimi pasibaigusi avarija.

Garsus erotikos modelis Katie Price apgavo lietuvių dizainerę Elvyrą Monginienę: skandalas nuskambėjo užsienio spaudoje (44)

Visame pasaulyje nuogybėmis ir skandalais išgarsėjusi Katie Price , dar žinoma Jordan pseudonimu,...

Iš urvo Tailande išgelbėti berniukai turi netikėtą planą (25)

Berniukai kartu su savo futbolo treneriu kelias savaites įkalinti potvynio praleido požeminiame...

Tragiškas vakaras Prienų rajone: nukrito parasparnis, pilotas neišgyveno (48)

Trečiadienį 20.58 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...

Anglijos paplūdimiuose – būrys girtų kirų: paukščiai svaiginosi šiukšlėse (13)

Pietvakarių Anglijoje paplūdimiuose buvo rasta dešimtys kirų, kurie „nesiorientavo ir buvo...