Panašu, kad gaminti mėgsta visa Gian Luca šeima. Ruošti maistą mėgo ir jo senelis, tačiau receptų niekam neatskleisdavo. Paslaptyje ilgą laiką buvo ir pusrytinio rikotos pyrago receptas: „Atkurti tą pyragą buvo sudėtinga. Žinote, kiekvienas senelis ir močiutė turi savo puodelį, savo šaukštą, be kurių negali atkartoti recepto – pasakydavo, kad tiek tokių šaukštų ingredientų, ir viskas.“

Galiausiai šeimai pavyko suprasti, kuo ypatingas buvo senelio gaminimo būdas. „Supratome, kad jis, pavyzdžiui, dėdamas cukrų šaukštais, kartu suskaičiuodavo ir tuos, kuriuos įsidėdavo sau į burną. Iki šiol niekaip nesuprantame – jis valgydavo tiek cukraus, kad keista, kaip nesirgo diabetu“, – juokėsi virtuvės šefas.

B. Nicholson stebina tai, kad italai valgo daug miltinių patiekalų, cukraus, bet jų sveikatos rodikliai vieni geriausių Europoje. Gian Luca paaiškino, kad Italijoje žmonės turi daugiau saiko ir mitybos ritmą.

„Jūsų šalyje visi žiūri į sveikatą, bet paskui pavalgo tik pusryčius, visą dieną nieko, o vakare prisivalgo kaip žvėrys. Be to, atsipalaiduokite dėl sveikatos, gyvenkite, nesakykite, kad negalima to ar ano“, – teigė jis.

„Mano vaikai irgi valgo mažiau cukraus – išsirinkome sekmadienį, kai visi kartu valgome saldumynus. Bet tai nereiškia, kad jei kepu pusrytinį pyragą, jo negalėsi valgyti per pusryčius. Tai ekstremalu – vaikams reikia cukraus, tik netingėkite jiems valyti dantų“, – pridūrė italas.

Rikotos pusryčių pyragas

Rikotos pusryčių pyragas arba „Torta del nonno“

Reikės:

300 g kvietinių miltų

8 g kepimo miltelių

1 citrinos žievelės

3 kiaušinių

300 g cukraus

300 g rikotos

250 g sviesto

Gaminimo būdas – laidos įraše.