aA
„Šį pyragas man kelia daug jausmų. Pirma – kvapas ir vaizdas, kaip senelis sėdi tame kampe ir maišo tešlą – kažkodėl jis niekada pyrago negamindavo virtuvėje“, – Beatos Nicholson vedamoje LRT televizijos laidoje „Beatos virtuvė“ sakė italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Jis sako, kad saldumynai – joks blogis, jei vartojami saikingai, o vaikams jų duoti netgi būtina. Ypač, jei tai pagal jo senelio receptą kepamas rikotos pusryčių pyragas.
Beata Nicholson ir Gian Luca Demarco
© LRT

Panašu, kad gaminti mėgsta visa Gian Luca šeima. Ruošti maistą mėgo ir jo senelis, tačiau receptų niekam neatskleisdavo. Paslaptyje ilgą laiką buvo ir pusrytinio rikotos pyrago receptas: „Atkurti tą pyragą buvo sudėtinga. Žinote, kiekvienas senelis ir močiutė turi savo puodelį, savo šaukštą, be kurių negali atkartoti recepto – pasakydavo, kad tiek tokių šaukštų ingredientų, ir viskas.“

Galiausiai šeimai pavyko suprasti, kuo ypatingas buvo senelio gaminimo būdas. „Supratome, kad jis, pavyzdžiui, dėdamas cukrų šaukštais, kartu suskaičiuodavo ir tuos, kuriuos įsidėdavo sau į burną. Iki šiol niekaip nesuprantame – jis valgydavo tiek cukraus, kad keista, kaip nesirgo diabetu“, – juokėsi virtuvės šefas.

B. Nicholson stebina tai, kad italai valgo daug miltinių patiekalų, cukraus, bet jų sveikatos rodikliai vieni geriausių Europoje. Gian Luca paaiškino, kad Italijoje žmonės turi daugiau saiko ir mitybos ritmą.

„Jūsų šalyje visi žiūri į sveikatą, bet paskui pavalgo tik pusryčius, visą dieną nieko, o vakare prisivalgo kaip žvėrys. Be to, atsipalaiduokite dėl sveikatos, gyvenkite, nesakykite, kad negalima to ar ano“, – teigė jis.

„Mano vaikai irgi valgo mažiau cukraus – išsirinkome sekmadienį, kai visi kartu valgome saldumynus. Bet tai nereiškia, kad jei kepu pusrytinį pyragą, jo negalėsi valgyti per pusryčius. Tai ekstremalu – vaikams reikia cukraus, tik netingėkite jiems valyti dantų“, – pridūrė italas.

Rikotos pusryčių pyragas
Rikotos pusryčių pyragas
© LRT

Rikotos pusryčių pyragas arba „Torta del nonno“

Reikės:

300 g kvietinių miltų

8 g kepimo miltelių

1 citrinos žievelės

3 kiaušinių

300 g cukraus

300 g rikotos

250 g sviesto

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Vakarienę visai savaitei pasiruoškite iš anksto: greitas Beatos Nicholson troškintos jautienos receptas (31)

„Paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuris paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos...

Norite pavalgyti ten, kur tai daro Lietuvos elitas? Teks pakloti tik 75 eurus (93)

Šių metų gruodžio 6 dieną „Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restoranų šefas...

Vietnamiečiai Vokietiją iškeitė į gyvenimą Lietuvoje: negaili pagyrų lietuviams, bet ne lietuvių virtuvei (49)

Kai čia gyvenantys kaimynai latviai pasako, kad Lietuva jiems tarsi antra gimtinė, nieko labai...

Eksperimentas tamsoje: žinomi žmonės išdrįso patirti naujų pojūčių (2)

Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį –...

Lietuvių kavos gėrimo įpročiai – kitokie nei Vakarų Europoje: atsiliekame net nuo estų (150)

Pasak kavos specialistų, lietuvių ir kitų Baltijos šalių gyventojų kavos gėrimo įpročiams...

Top naujienos

Po Naujųjų „ant popieriaus“ uždirbsime daugiau, bet kalbama apie sąmyšį (1)

Nuo 2019 m. sausio 1-osios įsigalios priimta mokesčių reforma, o tai reiškia, kad keisis ir...

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (582)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (321)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Tautvydas Marčiulaitis. Reikia pradėti be gailesčio ir labai greitai žudyti mažas kaimo mokyklas (32)

Per du metus matėme ilgai neregėtų dalykų. Mokesčių reformą, švietimo reformą bei...

Dėl Seimo pirmininko pasisakymo apie „gyvulių ūkį“ feisbukas leipsta juokais (78)

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prajuokino daugelį savo atsakymu apie „gyvulių ūkį“...

Šiltoje mero užuovėjoje – Frankenšteino eksperimentas valstybės sąskaita (55)

170 tūkst. eurų – tiek valstybei per metus atsieina sportininkų rengimo centro Druskininkuose...

Mokesčių inspekcijos vadovė: kiekviena reforma atneša sumaišties ir nerimo

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) yra pasirengusi mokesčių pasikeitimams nuo kitų metų,...

Liudininkai pasakoja apie Strasbūre kilusią paniką: žmonės lakstė ir verkė ant tilto sužeistąjį radęs vyras: po 45 min. liovėmės gaivinti (108)

Prancūzijos policija trečiadienį tebeieško asmens, nušovusio tris žmones ir sužeidusio dar...

Žinomi keliautojai apie žiemos keliones: kur geriausia švęsti, o kur – ilsėtis (1)

Norintys Naujuosius sutikti užsienyje dar gali gauti bilietų, tik prieš keliaudami turėtų...

Kaunietis garaže slepia itin retą „Mercedes-Benz“ – tokių pasaulyje tik du (91)

„Parduosiu, jei reikės širdį ar kitą organą pirkti“, – juokiasi Stanislovas Bartkevičius,...