„Turiu draugę Vilmą, kuri gyvena Londone ir ji moka pagaminti nuostabų troškinį – perka prabangią žuvį, deda pomidorus, raudoną vyną. Ji šį troškinį gamina ypatingiems svečiams. Mano troškinys bus panašus į jį – įkvėptas Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos virtuvių, kur daug jūros gėrybių ir populiaru daryti žuvies troškinius“, – sakė B. Nicholson.

Pasak jos, išvardintuose kraštuose žuvis dažniausiai poruojama su pomidorais, pankoliu, o geriausia tai, kad žuviai gaminti nereikia daug laiko.

„Pankolis – nuostabi daržovė. Ji puikiai kvepia, gerina virškinimą. Italai dėl šios priežasties užvalgo pankolio tarp patiekalų. Šis troškinys labai vasariškas, man jis primena atostogas. Kai atšąla oras, jis man pakelia ūpą, nes yra lengvas, jo pavalgęs neapsunksti“, – tikino kulinarė.

Beata Nicholson

Prancūziškas žuvies troškinys

Reikės:

  • 400–500 g atšildytos tilapijos, oto arba menkės
  • 100–150 g atšildytų jūros gėrybių mišinio arba midijų
  • ½ svogūno
  • alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelių
  • poros žiupsnių pankolio sėklų
  • 1 pankolio
  • žiupsnio aitriosios paprikos miltelių
  • šviežio ir džiovinto raudonėlio
  • 1 stiklinės baltojo vyno
  • 1 skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų
  • 1 stiklinės sultinio
  • lauro lapelio, pipirų, druskos
  • 1 cukinijos
  • kelių saujų mažų pomidoriukų
  • pankolio lapelių papuošti

Gaminimo būdas – laidos įraše.