Marco Oreggia vardą alyvuogių aliejaus pasaulyje žino kiekvienas. Jeigu vyno pasaulyje yra bent keletas vardų – Tomas Stevensonas, Robertas Parkeris, tai alyvuogių aliejaus sektoriuje visi keliai veda į Romą pas Marco Oreggia.

Marco Oreggia yra vienintelio pasaulinio kasmet leidžiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus gido Flos Olei įkūrėjas ir vyriausiasis redaktorius. Šiemet gidui, kuris jau vadinamas tiesiog Aliejų Biblija, sukako 20 metų.

„Nuolatinio darbo ir naujausių žinių vaisius Flos Olei atsirado siekiant pristatyti ypač svarbų mūsų sveikatai produktą, Viduržemio jūros regiono mitybos princą – alyvuogių aliejų. Norėjome jį atnešti į visų, geru maistu besirūpinančių, vartotojų namus. Be to, šis gidas ir darbo instrumentas gamintojams, restoranų savininkams, importuotojams, platintojams, specialistams ir kitiems“, – teigia vienas gido autorių Marco Oreggia.

Marco Oreggia

Kasmet Marco Oreggia asmeniškai sudalyvauja bene šimte aliejų degustavimo sesijų, kurioms pats ir vadovauja. Keli tūkstančiai geriausių pasaulyje ūkių kasmet siunčia savo aliejų pavyzdžius pradžioje iš Šiaurinio, o vėliau ir iš Pietinio pusrutulio Flos Olei konkursui, kur dalyvaujant 40-čiai sertifikuotų degustuotojų, atrenkami 500 Geriausiųjų, o 20 - apdovanojami skirtingose kategorijose. Būti tarp 20-ties Flos Olei Geriausiųjų, kiekvienam ūkiui yra ne tik didžiulis prestižas, bet ir galimybė būti pastebėtam pasauliniu mastu. Tiems 20-čiai Geriausių, pats Marco Oreggia įteikia Aliejų „Oskarus“.

Siųsti pavyzdžius gidui teisę turi kiekvienas ūkis, pagaminantis alyvuogių aliejaus ne tik savo reikmėms, bet ir pardavimui. Pasitaiko, kad gido autoriai atradę tikrą perlą, patys rekomenduoja ūkiui dalyvauti konkurse.

Marco Oreggia

Marco Oreggia yra alyvuogių aliejaus sektoriaus pionierius, skleidžiantis ir puoselėjantis kokybiško alyvuogių aliejaus kultūrą visame pasaulyje bei savo leidžiamo gido pagalba dramatiškai pakėlęs alyvuogių aliejų kokybę.

Kaip pabrėžia pats gido autorius Marco Oreggia kokybiškam alyvuogių aliejui pagaminti – nėra ribų. Požiūrio pasikeitimas ir žinios leidžia pasiekti neįtikėtų rezultatų ir šalyse, kurios iki šiol nebuvo Geriausiųjų gretose. Neįtikėtina, kad šiuo metu alyvuogių aliejus gaminamas net 53 pasaulio valstybėse.

Oreggia savo veikla taip pat siekia rimtų pokyčių alyvuogių aliejaus sektoriuje: skaidrumo teisiniame reglamentavime Europos Sąjungos ir tarptautiniame lygmenyje, naujų su klastotėmis kovosiančių parametrų įvedimo, griežtesnės alyvuogių aliejų gaminančių šalių kontrolė.

Pabendrauti su šia unikalia asmenybe ir sužinoti alyvuogių aliejaus sektoriaus aktualijų galėsite jau kovo 7 dieną vyksiančioje Pirmojoje alyvuogių aliejaus dienoje.

Marco Oreggia
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)