Taigi, ar mėgstate ant grilio ruošiamus patiekalus?

Labai mėgstu grilyje keptas daržoves. Mėsos nevalgau, nes esu pusiau vegetarė, bet apie ją galiu kalbėti.

Kodėl vieni gydytojai sako, kad ant grilio kepti yra laba gerai, kiti gi atvirkščiai. Kaip ten yra iš tikrųjų?

Manau, didžiausia problema yra ta, kad grilyje pernelyg daug apkepame. Svarbus momentas – grilio temperatūra turi būti optimali, o apskrudinimo laipsnis – kuo mažesnis, kad nesiformuotų toksinai ir kancerogeninės medžiagos. Jei žmogus yra sveikas, jis, žinoma gali valgyti tokią mėsą, bet pageidautina – su daržovėmis. Tačiau jeigu turite tulžies, kepenų, skrandžio sutrikimų, toks maistas jau gali kenkti virškinimo sistemai, atsirasti skausmai, sunkumas pilve, pykinimas ir taip toliau.

O kaip dėl marinavimo? Dažnai žmonės įsitikinę, kad marinatas tik sugadina mėsą ar daržoves?

Kalbant apie marinavimą, čia yra daroma labai daug klaidų. Pats marinavimo procesas kaip ir nėra blogas, tik čia labai labai svarbus laikas. Kuo ilgiau marinuojama mėsa, tuo blogiau – pakanka vos 30 min. Žmonės marinavimui naudoja pačių įvairiausių dalykų, tačiau nereikia pamiršti, kad jis įsiskverbia vos į paviršių, tad mėsos laikyti ilgiau tikrai nereikia. Kuo ilgiau marinuojate, tuo didesnė tikimybė, kad mėsa praras naudingąsias savybes ir iš jo tiesiog nieko nebeliks.

Taip pat svarbus momentas – marinatui negalime naudoti bet ko. Baisiausia tai, kad lėkštėje šalia mėsos atsiduria kečupo ar kokio kito padažo. Tiesa, svarbu atkreipti dėmesį – jei mėsa bus pati geriausia, kokybiškiausia, bet mes ją perkepsime, susidarys kancerogeninių medžiagų ir negausime jokios naudos.

Vis dėlto – grilis gerai ar blogai?

Patiekalai, ruošti ant grilio, yra puikiausias paruošimas. Bet vėlgi, svarbu žinoti, ar mūsų virškinamasis traktas dirba puikiai, kad galėtų tai suvirškinti. Maža to, jei kepame mėsą ir ją perkame, kas nutinka? Mes prisivalgome toksinų!

O taip pat matysite: kaip namuose galima iškepti pačius skaniausius kotletukus, na, o jei vasaros diena, kaip tyčia, išpuolė ne itin skirta griliui, tai Alfas parodys, kaip namuose iškepti pačius gardžiausius burgerius! Kaip iškepti burnoje tirpstančią žuvį? Taip pat – gydytojo patarimai, ką daryti, kai nuo uogų, arbatos ar vyno nusidažo dantys. Visa tai – jau šį šeštadienį 10 val. ryto tik per DELFI TV!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)