Daugeliui atrodo, kad sriubų ir troškinių sugadinti tiesiog neįmanoma, tačiau padarę keletą sunkiai pastebimų klaidų, įsitikinsite, kad tai nėra taip jau sudėtinga, rašo self.com.
© Shutterstock

Jeigu visada norite mėgautis skaniais troškiniais ir tokiomis pat sriubomis (ir nepatirti katastrofos virtuvėje), venkite šių septynių dažnai pasitaikančių klaidų.

1. Verdate ant labai karštos viryklės
Jeigu sriubą verdate ant labai karštos ugnies, labai tikėtina, kad galiausiai turėsite kažką panašaus į kūdikiams skirtą maistą. Jeigu leistumėte jai virti ant silpnos ugnies, rezultatas būtų nepalyginti geresnis. Lėtas virimas leidžia skoniams geriau atsiskleisti skystyje. Žinoma, tai užtruks ilgiau, bet tikrai verta.

2. Vienos daržovės vis dar kietos, o kitos – jau ištežusios
Yra daržovių, kurias reiktų suberti jau pradžioje, tačiau yra ir tokių, kurios į puodą turėtų keliauti pačioje pabaigoje. Priešingu atveju vienos pervirs, kitos neišvirs. Pavyzdžiui, špinatai verda vos vieną minutę, o valgomieji batatai – nuo 15 iki 20 minučių.

Paprastai receptuose būna nurodyta, kada sudėti konkrečias daržoves, tačiau jeigu virtuvėje improvizuojate, laikykitės pagrindinės taisyklės: šakninės daržovės ir visi kiti kieti ingredientai dedami pradžioje, o lapinės daržovės – pabaigoje.

7 klaidos, kurias darome virdami sriubas ir troškinius
© Shutterstock

3. Įdedate per daug druskos
Jeigu įdėsite per daug druskos tuo metu, kai visi ingredientai dar žali, o skoniai dar nepradėję maišytis, tuomet net neparagausite to galutinio geriausio įmanomo skonio. Tokiu atveju rizikuojate paprasčiausiai persūdyti. Tas pats galioja ir visiems kitiems prieskoniams.

4. Nuolat perverdate makaronus ar ryžius
Ryžiai, makaronai ir kiti grūdai visada turi būti šiek tiek kietoki. Jeigu jūs sudėsite šiuos ingredientus į sriubas ir troškinius per anksti, išeis kaip tik priešingai.

Tačiau gali būti ir kitaip. Jeigu krakmolingus ingredientus sudėsite per daug vėlai, jie nespės išvirti. Tad svarbiausia rasti pusiausvyrą. Jeigu nežinote, kaip tai padaryti, pasiskaitykite ant makaronų ar ryžių pakelio surašytas instrukcijas. Tai padės jums susigaudyti. Makaronai paprastai verda nuo 10 iki 15 minučių, o ryžiai – nuo 15 iki 40 minučių, priklausomai nuo pasirinktos rūšies.

5. Per daug greitai supilate pieno produktus
Jeigu naudojate tokius ingredientus, kaip riebi grietinėlė ar pieno ir grietinėlės mišinys, nesupilkite jų per anksti. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite ataušti minutę ar dvi, ir tik tada pilkite pieno produktus.

6. Troškinate gryname vandenyje, užuot naudoję sultinį
Kadangi sriuba iš esmės yra skystis, geriausia jos pagrindui naudoti ne vandenį, o sultinį. Tam tinka bet koks sultinys: daržovių, jautienos, vištienos. Jeigu norite ypatingo skonio, rinkitės namuose gamintą sultinį, tačiau jeigu jam neturite laiko ar tiesiog tingisi jį virti, puikiai tiks ir pirktinis. Tokiu atveju rinkitės tokį, kuriame visiškai nėra druskos ar jos labai nedaug.

7 klaidos, kurias darome virdami sriubas ir troškinius
© Shutterstock

7. Nenaudojate rūgščių ingredientų, tokių kaip citrinos sultys, actas ar alkoholis
Šis patarimas skirtas tiems, kurie ragauja sriubą ar troškinį ir galvoja: „Hm, kažko trūksta, tik neaišku, ko.“ Žinoma, sultinys, druska, daržovės ir mėsa garantuos, kad jūsų sriuba bus skani, tačiau įpylę kažko rūgštaus gausite stulbinamą poskonį. Galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių, įpilti kelis lašus acto ar kelis valgomuosius šaukštus alaus arba vyno. Kai išbandysite šį patarimą, niekada sriubos ar troškinio nebevirsite kitaip.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Joninės turi potencialo tapti pirmąja lietuviška nepersivalgymo švente (8)

Virtuvės šefas Gediminas Abraškevičius atkreipia dėmesį, kad lietuviškų Joninių stalas...

Geriausias Lietuvos restoranas paaiškės jau kitą savaitę: ar „savi“ „savus“ sugebės įvertinti objektyviai? (6)

Šią savaitę nuaidėjo pasaulio restoranų apdovanojimų ceremonija. Specialaus renginio metu buvo...

Prieskoninės žolelės: kokias labiausiai mėgsta lietuviai ir su kuo geriausiai dera (1)

Krapais ar petražolėmis apibarstytos šviežios virtos bulvės ar kruopos, sultinys ar troškinta...

Desertai gali išgelbėti net ir kukliausią šventę pyragaičių receptas (2)

Kai kuriuose regionuose vis dar populiarūs tradiciniai desertai , pavyzdžiui, šakotis ar...

Kulinarijos konkurse Honkonge vienintelės dalyvės iš Europos – Lietuvos virtuvės meistrės (4)

Kitą savaitę, birželio 27–29 d., Honkonge vyksiančiame tarptautiniame kulinarijos konkurse...

Top naujienos

Moters pagalbos šauksmas: kur dėtis po skyrybų su vaikais? (249)

Su vyru besiskirianti moteris atsidūrė akligatvyje – turi išsikraustyti iš namų, socialinio...

Gražulio vaikelio susilaukusi palangiškė: jis atsiprašė visos Lietuvos, tik ne manęs ir dukrelės (1116)

Skandalingojo politiko Petro Gražulio vaikelio susilaukusi palangiškė Birutė Navickaitė neslepia,...

Po ilgos tylos Adomėnas konservatoriams trenkė durimis ir išklojo nuoskaudas (21)

„Sudie visa tai. Kiekviena politinė karjera baigiasi žlugimu“, - tokiu įrašu anglų kalba po...

Kaune ant kojų sukeltos spec. tarnybos – Aleksoto aerodrome sudužo lėktuvas papildyta (67)

Šeštadienį, 13.53 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas...

Vakarą praleidau ligoninės priimamajame: prakaito, alkoholio, šlapimo kvapai ir ilgas laukimas (346)

Niekas nenorėtų ten patekti. Nei kaip pacientas, nei kaip lydintysis. Bet kartais ne pačioje...

Mokesčių inspekcija paskaičiavo: jei 12 eurų mokate už kepsnį – turėtų atnešti du kilogramus mėsos (504)

Palangos verslininkų noras per vasarą užsidirbti visiems metams padarė meškos paslaugą visos...

Baltijos moterų futbolo lygos rungtynės: „Kauno Žalgiris“ – „Parnu“

Baltijos moterų futbolo lygos rungtynės: „Kauno Žalgiris“ – „Parnu“. Tiesiogiai iš Kauno.

Gražulio narystė partijoje sustabdyta metams, jis savo svarstantis trauktis pats Papildyta (215)

Palangoje šeštadienį posėdžiavusi partijos „Tvarka ir teisingumas“ valdyba nusprendė...

Nakvynė pajūryje už 5 eurus: poilsiautojai iškenčia vos 2-3 dienas (209)

„Šalta, žmonių nėra, vasara – š*****“, – piktai rėžia namelius poilsiautojams...

Lietuvą palikdama Eurika Masytė sunkiai tramdė ašaras: ir šiandien dar jaučiuosi nepritapusi (169)

Minint valstybines šventes vis dar skamba legendinė daina „Laisvė“ ir turbūt nėra žmogaus...