Jei žinosite, kaip tinkamai gaminti šaldytas daržoves, greitai ditirambais šlovinsite šaldytus žirnelius, brokolius ir morkas.

Svetainė thekitchn.com pataria gaminant šaldytas daržoves vengti šių 5 klaidų:

1. Ne visas šaldytas daržoves būtina išvirti.

Kai kurias šaldytas daržoves geriausia valgyti nevirtas. Pavyzdžiui, atšildytus kukurūzus galima iš karto berti į vasariškas salotas, o iš atšildytų žiedinių kopūstų sutrinti sveiką užtepėlę. Kai gaminsite pesto padažą, įberkite šaldytų žirnelių – jie padažui suteiks tirštumo ir baltymo.

Patarimas: įbėrę neatšildytų šaldytų žirnelių į karštas salotas su makaronais, jas greitai atvėsinsite. Suberkite pakelį šaldytų daržovių į dubenį, ant viršaus sudėkite išvirusius makaronus, išmaišykite – štai ir turėsite šiltas salotas su makaronais.

2. Vienas daržoves atšildyti reikia, kitų ne.

Kai kurias šaldytas daržoves reikia pirmiausia atšildyti (pavyzdžiui, špinatus patartina atšildyti ir nusausinti, antraip jie bus vandeningi), kitas galima berti į patiekalą tiesiai iš šaldiklio, nes atšilusios jos sulips. Be to, beriant daržoves tiesiai iš šaldiklio, išliks jų spalva ir natūralus skonis.

Patarimas: jei gaminate šiltą patiekalą, kuriam tiktų šiek tiek drėgmės (pavyzdžiui, sriubą, troškinį, rizotą, makaronų patiekalus), daržoves į tokį patiekalą berkite neatšildytas. Jei valgysite daržoves nevirtas (pavyzdžiui, dėsite į salotas) ar nereikia drėgmės (jei bersite ant picos), pirmiausia atšildykite.

3. Tik ne mikrobangų krosnelė!

Jei daržoves ketinama valgyti vienas, kaip garnyrą, automatiškai kyla noras atšildyti jas mikrobangų krosnelėje (arba dar blogiau – suberti į verdantį vandenį). Tačiau atšildžius mikrobangų krosnelėje ar pavirus, šaldytos daržovės dažniausiai suminkštėja, pasidaro lipnios ir primena patiekalus, nuo kurių sukdavome nosį vaikystėje. Todėl šaldytas daržoves patariama kepti vadovaujantis trijų žingsnių metodu.

Šaldytos daržovės

Patarimas: pašlakstykite kepimo skardą aliejumi, sudėkite šaldytas daržoves ir pašaukite į orkaitę atšildyti. Paskui sudėkite daržoves į keptuvę, pašlakstykite aliejumi ir kepkite ant didelio kaitrumo viryklės. Nepamirškite prieskonių – juodųjų pipirų, džiovintų aitriųjų paprikų drožlių, tarkuotos citrinos žievelės ir pan. Taip pagamintos šaldytos daržovės taps mėgstamu jūsų namiškių patiekalu.

4. Šaldytos daržovės išverda greičiau.

Dažnai šaldytos daržovės išverda greičiau už nešaldytas. Pavyzdžiui, šaldyti brokoliai, žiediniai kopūstai ir morkos yra minkštesni nei nešaldyti, taigi jei dedate jų į troškinį, virimo laikas bus perpus trumpesnis. Jei dedate šaldytų daržovių į sriubą, suberkite jas sriubai baigiant išvirti.

Patarimas: jei patiekalui svarbi šaldytų daržovių struktūra (pavyzdžiui, jei sriuba ne trinta), turėkite galvoje, kad virimo laikas bus trumpesnis, nei nurodyta recepte.

5. Neignoruokite dar neragautų šaldytų daržovių.

Šiais laikas parduotuvėse būna ne tik šaldytų žirnelių ir morkų pakelių, bet ir šaldytų porų, moliūgų ir daugybė kitokių daržovių.

Patarimas: pasisemkite idėjų pietums šaldytų daržovių skyriuje. Pavyzdžiui, šaldytų artišokų galima uždėti ant itališko omleto, įpjaustyti į makaronus su sūriu arba įdėti į špinatų ir artišokų užtepėlę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)