Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė patiekalams siūlo rinktis viso grūdo kruopas, nes jos dar turi papildomų naudų – tirpių ir netirpių skaidulų.

„Kruopos vertinamos dėl kompleksinių angliavandenių, tačiau reikėtų neužmiršti, jog jose yra ir naudingų augalinių baltymų, B grupės vitaminų, įvairių mikroelementų. Priklausomai nuo grūdų rūšies, kai kur jų būna daugiau. Tarkime, grikiuose ir bolivinės balandos grūdeliuose randamas didesnis geležies kiekis nei kitose kruopose“, – pastebi E. Gavelienė.

Pasak gydytojos dietologės, šios kruopos įvairiais pavidalais gali būti tiek pusryčių, tiek pietų, tiek vakarienės patiekalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt