– Šią vasarą matėme, kad matcha arbata išties išpopuliarėjo. Kokias tendencijas jūs pastebite?

– Iš tiesų, šią vasarą galima buvo pastebėti, kad matcha pasiekė savo bumą bent jau Lietuvoje. Pasaulyje tas bumas buvo jau anksčiau. Yra kelios priežastys, kodėl žmonės geria matcha. Pirma, Vakaruose ji išpopuliarėjo kaip supermaistas. Gerdami matcha išgeriame visą lapelį ir pasiimame visus antioksidantus. Kai geriame lapelių arbatą, lapeliuose lieka apie 70-80 proc. naudingųjų medžiagų. Kita priežastis – žmonės ją renkasi kaip sveikesnę alternatyvą kavai, tik reikia paminėti, kad visi tie aktyvūs komponentai skirtingai veikia kiekvieną žmogų. Apskritai, arbatos kofeino poveikis skiriasi nuo kavos. Išgėrus kavos, energija staigiai užkyla ir staigiai nukrenta, o išgėrus arbatos – tolygiai išblėsta. Nėra tokių šokinėjimų. Kitas dalykas, matcha arbata turi tokį elementą – L-Teaniną, kuris suteikia atsipalaidavimo ir susikoncentravimo jausmą, sąveikauja su kofeinu, gali padėti susikaupti. Trečia priežastis, kodėl žmonės renkasi matcha, – tai tiesiog malonus skonis ir ritualas, ypač jei ruošiama tradiciniu būdu.