Nors Lietuvoje ši prieskoninė daržovė dar nėra populiari, tačiau Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė neabejoja: sužinoję apie joje esančius antioksidantų kiekius, apie vitamino C, kalcio ir kitų naudingų vitaminų bei medžiagų klodus, ją į mitybą įtrauks ne vienas.
„Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie savo mityboje naudoja šią daržovę, turi mažesnę riziką susirgti lėtinėmis ligomis, tokiomis kaip širdies ligos, nutukimas, vėžys, neurologinės ligos bei 2 tipo diabetas. Sukaupti tyrimų duomenys rodo, kad šis augalas pasižymi antimikrobiniu, antivirusiniu, priešuždegiminiu, antimutageniniu, karščiavimą mažinančiu, antispazminiu, antitromboziniu, chemomoduliuojančiu, priešnavikiniu, hepatoprotekciniu, hipoglikeminiu ir atminties sutrikimus mažinančiu poveikiu“, – apie neitikėtiną naudą pasakoja mokslų daktarė.