Kitaip negu kosmetika, iš esmės užkertanti kelią tik išoriniams senatvės požymiams, toliau išvardyti produktai gali padėti ne tik jaunatviškai atrodyti, bet dar ir jaustis ypač energingiems, rašoma portale womensweekly.com.

1. Žuvis, kurioje gausu omega 3 riebalų rūgščių. Tam tikra žuvis, kaip lašiša, skumbrė ir tunas, aprūpina organizmą būtinuoju kiekiu omega 3 riebalų rūgščių, veiksmingai mažinančių širdies ligų riziką ir padedančių didinti liesųjų riebalų masę. Omega 3 riebalų rūgščių organizmas pats nepasigamina, o jau minėtos žuvys gali tapti visaverčiu jų šaltiniu.

2. Daržovės, kuriose gausu antioksidantų. Be didelio kiekio antioksidantų, kovojančių su ląstelėse esančiais laisvaisiais radikalais, tokiose daržovėse kaip lapiniai bei briuseliniai kopūstai, brokoliai ir kt. yra tam tikrų vėžio prevenciją vykdančių maisto medžiagų ir vitaminų, skatinančių ląstelių detoksikaciją.

Asociatyvioji nuotr.

3. Ožerškio uogos. Šios uogos yra iš Azijos kildinamos sveikatingumo mokyklos entuziastų pamėgtas ingredientas. Ožerškio uogos gali padėti stiprinti kepenų funkciją ir valyti kraują. Tibetiečiai įsitikinę, kad šis produktas pasižymi odos atjauninimą skatinančiomis savybėmis.

4. Neapdorota kakava. Apie juodojo šokolado senėjimą lėtinančias savybes, matyt, jau esate girdėję, bet ar žinojote, kad egzistuoja kur kas veiksmingesnis variantas – termiškai neapdorota kakava? Todėl ir jogurtą, ir avižinę košę nuo šiolei gardinkite tiktai ja. Neapdorotose kakavos pupelėse yra polifenolių – ganėtinai stiprių antioksidantų, padedančių jaustis ir atrodyti jaunatviškai.

5. Avokadai. Avokaduose yra širdžiai naudingų riebalų, bet tai nėra vienintelis šių vaisių pranašumas, mat jie išsiskiria įvairiopu senėjimo procesus stabdančiu poveikiu – mažina uždegimų riziką, stiprina kraujagysles ir kt.

6. Miško uogos. Tokios uogos kaip šilauogės, spanguolės ir avietės skatina kolageno gamybą organizme, todėl vartojant šias uogas oda ims atrodyti lygesnė, standesnė ir ne tokia suglebusi.

7. Liesas jogurtas. Liesame jogurte gausu gyvų kultūrų ir vitaminų, įskaitant vitaminą B, galintį paspartinti ląstelių augimą ir taip padidinantį odos elastingumą.

8. Graikiniai riešutai. Šios rūšies riešutuose yra tokių mineralų kaip cinkas, varis ir selenas, o jie prisideda prie odos elastingumą didinančio kolageno gamybos. Vartojant graikinius riešutus, smulkios raukšlelės tampa ne tokios pastebimos.

Asociatyvioji nuotr.

9. Daug vandens turintys vaisiai. Apie skysčių vartojimo svarbą ir reikšmę odos būklei, matyt, kalbėti jau neverta. Taigi, jei manote, kad vandens išgeriate nepakankamai, organizme susidarantį skysčių deficitą galima mėginti kompensuoti vaisiais. Vandeningiausių vaisių topas – arbūzai, obuoliai, persikai ir daugelis kitų – aprūpina organizmą ne tik skysčiais, bet ir maisto medžiagomis, nuo kurių oda tampa standesnė ir sveikesnė.

10. Tofu ir sojos. Tofu ir sojose yra fitoestrogenų, galinčių sulėtinti odos senėjimo procesą ir apsaugoti nuo ankstyvų išorinių senėjimo požymių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją