aA
Turiu pripažinti, kad aš kaip tikra didmiesčio gyventoja, tik visai neseniai atradau Halės turgavietę. Ir labai liūdžiu, kad tą padariau tik dabar, nes be galimybės nusipirkti šviežios mėsytės ar daržovių, turguje veikia net kelios įdomios maitinimo vietos. Paplanuosiu aplankyti jų daugiau, bet dabar papasakosiu bent jau apie vieną iš jų – smagiu pavadinimu, jaukiu interjeru ir Prancūzijos virtuvės paslaptis atskleidžiančiu maistu garsėjančią „Sraigė, Vynas ir Varlė“.
Sraigė, Vynas ir Varlė
Sraigė, Vynas ir Varlė
© Asmeninio albumo nuotr.

Įdomybių apie šią vietą tikrai netrūksta, nuo pavadinimo iki patiekalų ir jų serviravimo, bet apie viską iš pradžių. Atėjus į Halės turgavietę, šią vietą atrasite pagrindiniame maisto paviljone, kur pakankamai koncentruotai susibūrė dienos pietus ir ne tik siūlančios kavinės. Jūsų akis neabejotinai patrauks aprašomos vietos logotipas – viena varlė mina dviratį, o kita patogiai įsitaisiusi ant galinės sėdynės. Pataikėte kur reikia, tad dabar atsipalaiduokite ir bent trumpam pajuskite Prancūzijos vėjus.

Pietauti čia atvykau su drauge, kuri, palaikydama mano auksinę taisyklę, solidariai užsisakė skirtingą patiekalų derinį. Draugiškai pasidalindamos, paragavome beveik visus tą dieną siūlytus patiekalus: trintą pievagrybių sriubą su čiobreliais (1,5 EUR), šaltą pomidorinę su kefyru ir fetos sūriu (1,5 EUR), Tiuringijos dešrelę su barbekiu padažu ir daržovėmis (4,5 EUR) bei makaronus su porais, grybais ir duonos trupiniais (4,5 EUR). Mūsų pietūs kainavo po 6 EUR.

Sraigė, Vynas ir Varlė
Sraigė, Vynas ir Varlė
© Asmeninio albumo nuotr.

Ar skanu? Taip! Patiekalų skoniai buvo netradiciniai, nes juos lėmė ir mažiau įprasti, bet tarpusavyje puikiai suderinti ingredientai. Mano valgytai šaltai sriubai charizmos suteikė trinti pomidorai bei fetos sūris, o karštoji sriuba buvo tiršta pievagrybių su vos juntamu čiobrelių aromatu.

Sraigė, Vynas ir Varlė
Sraigė, Vynas ir Varlė
© Asmeninio albumo nuotr.

Sulaukus antrųjų patiekalų, kartelė tik dar labiau pakilo. Mano užsakyto patiekalo pažibai – Tiuringijos dešrelei, atvežtai iš vidurio Vokietijos žemės, yra būdingas mairūnas ir mažas riebalų kiekis – 25 proc. Jos įprastai yra kepamos keptuvėje arba kepsninėje, o šioje kavinukėje porcija buvo papildyta salotų garnyru (buvo galima gauti ir bulvių košės, kurios aš maloniai atsisakiau) ir padažu atskirame indelyje. Puikiai iškepta dešrelė, saikingai aliejumi pagardintos salotos ir padažas, kurį gali vartoti pagal poreikį, bei ryškus draugės valgytų makaronų skonis pietus užbaigė 100% pozityviai.

Sraigė, Vynas ir Varlė
Sraigė, Vynas ir Varlė
© Asmeninio albumo nuotr.

Ar greita? Atvykome pietų apie 13 valandą, tad radome vieną laisvą staliuką (jų erdvėje nėra daug, tad gali tekti palaukti). Prie jo prisėdome ir labai operatyviai sulaukėme užsisakytų patiekalų. Mus aptarnavusios moterys stebėjo, kada baigsime valgyti sriubas, ir tik po to pristatė antruosius. Puiku, maistas neatšalo. Mūsų pietų pertrauka truko apie 40 minučių, nes pokalbių virtinė užsitęsė. Likusias 10-15 pietų minučių praleidome apsipirkimui turguje, kas vėliau lėmė gardžią ir šviežią vakarienę (aš vis dar džiaugiuosi, kad atradau turgų).

Kas įdomu? Pradėkime nuo pavadinimo, kuris suintriguoja, jog čia galėsite pabandyti sraigių, varlių su taure vyno. Taip ir yra, kavinukė į Vilnių atvežė Prancūzijos virtuvės pasididžiavimus, taip pat čia veikia gurmaniškų produktų parduotuvėlė.

Sraigė ir varlė, nors ir skamba smagiai, simbolizuoja dvi keliaujančias moteris, kurios mėgsta patirti nuotykius. Nežinau, ar būtent šias sraigę ir varlę mačiau savo apsilankymo metu, bet tuo metu maistą gamino būtent dvi moterys. Legenda yra, tad spėjimas logiškas.

„Sraigė ir varlė buvo draugės tiek, kiek save pamena. Abi gimė prie tos pačios kūdros, ten pat kartu stebėdavo saulėlydžius ir pasitikdavo saulę. Tik dėl maisto niekaip nesutarė.

Varlė, sraigės siaubui, mėgo uodus, muses ir kirmėles, o sraigė, varlės pasišlykštėjimui – lapus ir dumblius. Abi jos buvo skirtingos – viena lėta ir tyli, kita – šokli garsiakalbė, viena dievinanti vandenį, kita – mėgstanti suptis aukštai ant nendrių lapų. Tačiau skirtumai tik sustiprino jų meilę viena kitai, gyvenimui ir vynui. Taip, vynas buvo dalykas, kurį mėgo abi. „Sraigė, vynas ir varlė“ sujungia skonius ir draugus“, – tokia istorija prisistato ši kavinukė.

Sraigė, Vynas ir Varlė
Sraigė, Vynas ir Varlė
© Asmeninio albumo nuotr.

Interjere dominuoja spalvos: nuo pagalvėlių, stalų iki be galo gražių lėkščių, iš kurių valgyti ir maistą fotografuoti tampa tikras malonumas.

Trumpa išvada, kad apsilankymas ir pietų patirtis šioje vietoje buvo stulbinamai pozityvi. Neabejoju, kad taip pat ar net dar pozityviau nuteiks ir šioje vietoje mano planuojami tingūs bei lėti savaitgalio pusryčiai.

Kavinukė „Sraigė, Vynas ir Varlė“ dirba adresu Pylimo g. 58, Vilnius (Halės turgus). Jų darbo laikas trečiadienis – ketvirtadienis 9:00 – 16:00 val., penktadienis – šeštadienis 9:00 – 20:00 val., o sekmadienį 9:00 – 15:00 val. Facebook profilis.

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(18 žmonių įvertino)
4.3889

Trys vėlyvųjų pusryčių vietos: dėl vienos teks vykti net ir į Kauną (40)

Štai ir viskas – šventės pasibaigė ir jau grįžtame į darbus, grįžtame į įprastą dienos...

5 skanios vietos sostinėje, kurias prieš šventes turėtumėte aplankyti (9)

Kaip greitai bėga laikas. Neabejoju, kad šią frazę esame pasakę kiekvienas, bet tai tiesa....

Į rūsį Užupyje pavalgyti įleidžia ne daugiau kaip tris asmenis – paslaptinga vieta traukia smalsuolius (28)

Nenustebsiu, jeigu tik perskaitysite šios apžvalgos antraštę ir vėl panirsite į interneto...

Kavinėje stoties rajone pasijautė lyg restorane: nebegali sulaikyti džiaugsmo (52)

Leiskite jums papasakoti apie dar vieną „Pietų pertrauka“ idėją, kurią praėjusią savaitę...

Kas sakė, kad sveikas maistas – neskanus: štai jums dar viena vieta papietauti (35)

Taip jau sutapo, kad antra savaitė iš eilės noriu su jumis pasidalinti atradimais iš vegetarų bei...

Top naujienos

Parodė, kaip atrodo už 15 eurų išnuomojamas kambarys Palangoje: mus priėmė kaip mylimus giminaičius (88)

Garsusis „Youtube“ apžvalgininkas Paul De Miko arba Paulius Mikolaitis dažniausiai atostogauja...

Mėnesinės po 40-ies gali būti visai kitokios – bet pajutus kelis simptomus būtina kreiptis į gydytojus (17)

Prieš visiškai dingstant mėnesinėms , mūsų organizmas išgyvena pereinamąjį laikotarpį,...

Baltarusija neįsileido europarlamentaro Auštrevičiaus, kolegą iš Lenkijos deportavo papildyta (447)

Europarlamentaras Petras Auštrevičius sako negalėjęs išvykti į Baltarusiją, o jo kolega...

UEFA Čempionų lygoje – net aštuoni „Bayern“ įvarčiai į „Barcelonos“ vartus (45)

Penktadienio vakarą Portugalijos sostinėje Lisabonoje vyko mažuoju finalu pramintas UEFA Čempionų...

Minske – taikus protestas prie Vyriausybės rūmų: minia ir kariai nusiteikę taikiai Lukašenka: nelįskite į gatves (755)

Minsko Nepriklausomybės aikštėje šalia Vyriausybės rūmų penktadienį susirinko keli...

Vitalija Guobė

Švedams tai jau geriau nei seksas: tos vietos masažas kaip gydymo priemonė N-18 (9)

Perskaitėte pavadinimą? Gerai. Ne aš išgalvojau yoni heeling . Autorines teises turėtų...

Nerimą kelia naujas tyrimas: nepakankamai įvertinome Arkties tirpsmą (29)

Arkties ledynas tirpsta sparčiau, nei manyta. Dabartiniuose klimato modeliuose dar neįtraukiamas...

Linkevičius: ES ministrai nusprendė įvesti sankcijas Baltarusijai (265)

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai palaiko individualių sankcijų už smurtą ir...

Publika laukė veltui: ką tik išrinkta „Mis Amerika" mįslingai dingo tarsi į vandenį (6)

Per daugiau nei 90 metų istoriją „Mis Amerikos“ grožio konkursai yra sulaukę ne vieno...

Europos šalys išgyvena COVID-19 atvejų prieaugį, bet košmarą patyrusi Italija to išvengia: ką išmoko italai? (89)

Siaubingiausia COVID-19 pandemijos akimirka Italijoje buvo šių metų kovo 27 d., kai šalies...

|Maža didelių žinių kaina