aA
Jeigu praėjusi tinklaraščio „Pietų pertraukaapžvalga buvo panegirikos ir kritikos ansamblis, tai šioje pozityvumo bus dar mažiau. Tikrai specialiai to neplanavau, bet viena mano praėjusios savaitės pietų pertrauka buvo itin liūdna ir nenusisekusi dėl kelių pagrindinių aspektų, apie kuriuos reikia kalbėti ir tikėtis, kad maitinimo vieta padarys atitinkamas išvadas. Kitu atveju nežinau, ar jos neištiks pirmtako, šioje vietoje veikusio vegetarų restorano, likimas.
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Aplankyti vietnamietiškos virtuvės restoraną „White Rice – Gao“, jeigu vykstate automobiliu, nėra itin patogu, nes jis įsikūręs Gedimino prospekte, kuriame automobilio nepasistatysi. Nėra čia jokia problema, jeigu vieta tikrai traukia, pasistatysite automobilį truputį toliau ar tiesiog ateisite pėsčiomis – ką aš sėkmingai ir padariau.

Šiame restorane vieną kartą jau buvau, kada su šaunia kompanija dalyvavome gastronominiame renginyje ir per vieną vakarą aplankėme kelias skirtingas maitinimo vietas. Deja, prisiminimai byloja, kad būtent šiame restorane užsibūti nesinorėjo. Bet gal be vietnamietiškos meilės pagamintas maistas ir klaikus aptarnavimas buvo tik to vakaro problema? Su tokiu klausimu ir pozityviais lūkesčiais apsilankiau čia antrą kartą išmėginti jų dienos pietų pasiūlymo.

Tądien dienos pietums, kurie vyksta šiokiadieniais 11:30 – 14:30 val., galėjau užsisakyti: ryžius su grilyje kepta vištiena ir teriyaki padažu, ryžių makaronus su lašiša kario padaže, ryžius su jautiena bei ryžius su daržovėmis grybų padaže. Prie kiekvieno iš šių karštų patiekalų buvo galima užsisakyti sultinį su daržovėmis. Aš pasirinkau sultinio ir ryžių su grilyje kepta vištiena bei teriyaki padažu derinį, už viską sumokėjau 6,5 EUR. Kaina nėra maža, tad kaip toliau?

White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Ar skanu? Nenoriu rašyti pastraipos apie tai, kaip nepatiko man maistas, bet dėl jūsų, mieli skaitytojai, pietų vietų pasirinkimo ir dėl šios vietos tobulėjimo – privalau.

Dienos sriuba – sultinys su daržovėmis iš pavadinimo jau leido suprasti apie savo paprastumą. Bet ne jame būtų problema, jeigu sultinys būtų kažkuo ypatingesnis nei tik beskonis vanduo su keliais daržovių kubeliais jame. Tik taip ir galėčiau jį apibūdinti, nes nei druska su pipirais nepagelbėjo.

White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Sulaukus antrojo patiekalo, lėkštėje pamačiau perkeptą vištieną, skęstančią teriyaki padaže, su šalia pateiktu kaušu palipusių ryžių ir žiupsneliu kopūstų salotų (bent jau jos man patiko, buvo maloniai traškios). Šis patiekalas visiškai susprogdino lūkesčius bent jau truputį pažinti Vietnamo virtuvę.

Ar greita? Pietauti atvykau truputį po 13 valandos, viduje buvo užimti apie trečdalis esamų staliukų (neskaičiuojant atskiros restorano gilumoje esančios erdvės su staliukais, joje buvo tamsu, tad suprask – neveikia), tad aptarnaujančio personalo dėmesio arba tiksliau be emocinio priėjimo sulaukiau operatyviai. Toks šaltas, be didelių patosų ar tiesiog be nieko aptarnavimas išliko ir toliau, nors bent jau aptarnaujančio personalo greitumu skųstis nereikėtų. Nesiskundžiau, nes norėjau greičiau išeiti, ir man pavyko – pietūs truko apie 30 minučių.

Kas įdomu? Kaip jau minėjau įžangoje, vietnamietiška virtuvė pakeitė čia prieš tai veikusį vegetarų/veganų restoraną. Tikriausiai šios patalpos įpareigoja atidaryti specifinį, orientuotą į konkrečią virtuvę restoraną, o ne įsikurti kokiam nors visko turinčiam kavinių tinklui. Dėl to aš džiaugiuosi, nes man patinka bent jau dalinai susipažinti su kitų šalių virtuve, niekur iš Lietuvos nekeliant kojos. Žinoma, suprantu, kad dalis tokių šalių virtuvių pasistengia labiau prisiderinti prie mūsų tradicijų ar skonių, bet kažkokia charizma juk išlieka. Deja, nieko panašaus negaliu pasakyti apie šį vietnamietišką restoraną, kuris išskyrus Vietnamo vėliavos prieangyje bei spalvingų detalių ant sienų, daugiau šios šalies neatspindi.

White Rice – Gao
White Rice – Gao
© Asmeninis albumas

Trumpa išvada: labai nuoširdžiai linkiu šiai vietai padaryti išvadas. Skaitant kitų lankytojų atsiliepimus internete, tų išvadų jau reikia nuo praėjusių metų, tad gal ši apžvalga tikrai įkvėps pozityviems pokyčiams. Juk kodėl visai netoli esanti kita vietnamietiška virtuvė skatina į ją vis sugrįžti (mane ir bent kelis man žinomus mano aplinkos žmones)? Kol kas ačiū už patirtį, bet sugrįžti čia nenorėčiau.

Vietnamietiškos virtuvės restoranas „White Rice – Gao“ dirba adresu Gedimino pr. 31, Vilnius. Jų darbo laikas pirmadieniais – trečiadieniais 11:00 – 23:00 val., ketvirtadieniais – penktadieniais 11:00 – 23:00 val., šeštadienį 12:00 – 23:00 val., o sekmadienį atsidaro viena valanda anksčiau ir dirba iki 23:00 val. Jų Facebook paskyra.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(46 žmonės įvertino)
3.0435

Papietavo vietnamietiškame restorane Vilniuje: sugrįžti čia nenorėčiau (126)

Jeigu praėjusi tinklaraščio „ Pietų pertrauka “ apžvalga buvo panegirikos ir kritikos...

Vilniaus kavinėje atnešto kepsnio paragauti išdrįso, bet potyrius karūnavo aptarnavimo lygis (52)

Aprašydama kiekvieną iš savo pietų pertraukos vietų, aš visuomet stengiuosi įžvelgti kuo...

Papietavo Merkinėje: tokios vietos provincijoje atrasti tikrai nesitikėjo (153)

Kadangi DELFI skaitytojai nėra tik vilniečiai, o mano pietų pertraukos apžvalgos dažniausiai...

Papusryčiavo vienintelėje tokioje pasaulio kavinėje: kaip ten pateko – tikras stebuklas (67)

Kas yra geriausi moterų draugai? Neabejoju, kad dabar į šį klausimą kiekviena ir kiekvienas...

Trys itin madingos vėlyvųjų pusryčių vietos Vilniuje (33)

Ar jau sugrįžote po vasaros atostogų į vis labiau modernėjančią Lietuvos sostinę? O gal kai...

Top naujienos

Prostitucijoje išnaudotų lietuvių istorijos sukrėtė net visko mačiusią pareigūnę iš Švedijos: viena jų tapo filmu (143)

Net praėjus daugiau nei dešimtmečiui prostitucijoje išnaudotų lietuvaičių istorijos yra...

Ilgiausia apgultis istorijoje: du dešimtmečius siaubo iškentę miestelėnai maro protrūkio laukė kaip išganymo (5)

Osmanų imperijos karo su Venecijos respublika metu Kandijos miestas (dabar – Heraklionas ,...

Aukštaitijos sostinė stoja? Darbdaviai jau skaičiuoja susitraukusius pelnus ir pereina į taupymo režimą (171)

Lietuvos ūkio variklis sukasi visu pajėgumu. Pastaraisiais metais augusi ekonomika išjudino ir...

Ekspertai: po Lenkijos rinkimų politikoje labiausiai tikėtinas tęstinumas (15)

Lenkijos valdančiajai dešiniųjų pažiūrų partijai „ Įstatymas ir teisingumas “...

Po skyrybų dramos – atviras Andriaus Šedžiaus interviu apie vaikus: apie tai vėliau teks papasakoti ir mažyliui (73)

Neseniai skyrybas išgyvenęs verslininkas Andrius Šedžius dabar visą savo dėmesį sakosi...

Sunkiai sergančios aktorės Anastasijos Zavorotniuk dukra pasidalijo jautria žinute (54)

Šeštadienį, spalio 12-ąją, sunkiai serganti aktorė Anastasija Zavorotniuk kartu suvyru Piotru...

Mirotičiaus šou laimėjo „Barcelonai“ trilerį prieš „Valencia“, Kulboka padėjo nugalėti „Baskonia“ (1)

Nikola Mirotičius surengė fenomenalų pasirodymą bei vienas ant savo pečių ištempė...

Metusi mokytojos darbą emigravo į Norvegiją: griauna stereotipus apie fabrikuose žuvį dorojančius tautiečius (171)

Pedagogės Laimutės Skiudulės vardą, be abejo, žino kone kiekviena Stavangerio ( Norvegija )...

Kokią klaidą lengva padaryti ruošiant avietes žiemai – profesionalo komentaras kaip avietes apsaugoti nuo šalnų (3)

Gediminas Cijūnaitis , gediminosodai.lt savininkas, dalinasi patirtimi, kaip elgtis su avietėmis,...

Ant bangos: Rapšys iškovojo dar vieną auksą Berlyne (54)

Įspūdingą formą šį sezoną demonstruojantis Danas Rapšys iškovojo dar vieną aukso medalį...