Turiu informuoti, kad čia lankėmės ir pradėjome kalendorinę vasarą, t.y. pirmąjį birželio savaitgalį, kada oficialus pajūrio sezonas dar nebuvo prasidėjęs. Dėl šios priežasties ne tik poilsiautojų, bet ir veikiančių maitinimo vietų buvo mažai. Vis dėlto mums pavyko atrasti tikrą Kuršių nerijos perliuką, apie kurį šįkart papasakosiu plačiau.

Persikėlus į pusiasalį ir važiuojant vieninteliu keliu Smiltynė – Nida, lankytinų ir įdomių vietų sustoti tikrai netrūksta. Vis dėlto turiu pripažinti, kad net ir pati asmeniškai niekada nebuvau iš šio kelio išsukusi ir aplankiusi dar dviejų žavių gyvenviečių – Pervalkos ir Preilos. Būtent pastarojoje – Preiloje atradome labai jaukią kavinę „Lyra“, kurioje pluša visa giminė.

Preiloje esanti kavinė

Čia atvykti nusprendėme anksti ryte, tad buvome pirmieji kavinės lankytojai. Kavos savo nakvynės vietoje Nidoje neišgėrę, nusprendėme tą padaryti būtent šioje vietoje ir šiuo sprendimu labai džiaugėmės. Visi užsisakėme kavos bei šokoladinį ir obuolinį desertus.

Preiloje esanti kavinė

Ar skanu? Suprantu, kad yra sunku atsakyti į šį klausimą, kai paragauji tik kelis kąsnelius desertų, bet reikia nepamiršti potyrio kavą gerti ir desertą valgyti ant vandens įrengtoje terasoje su vaizdu į ramias Kuršių marias. Šis potyris yra unikalus, padėsiantis jums pasidžiaugti gardžiu naminiu maistu. Tiesa, internete apie šios vietos virtuvę yra gausu teigiamų atsiliepimų.

Preiloje esanti kavinė

Ar greita? Tokioje nuostabioje gamtos vietoje skubėti negalima, nors ir būsite maloniai bei pakankamai greitai aptarnauti. Mūsų pasimėgavimas rytine kava su desertu truko apie pusvalandį, dar pusė tiek – prie čia pat kieme įrengtos žuvies rūkyklos. Jeigu tik galimybės leistų, mielai čia praleisčiau ir visą dieną – niekur neskubant, su gera knyga rankose ir jų lyg namuose ruošiamu maistu.

Preiloje esanti kavinė

Kas įdomu? Kaip ir minėjau, šioje kavinėje dirba visa šeima. Mes susipažinome su šeimos tėčiu, kuris kasdien gaudo ir rūko šviežią žuvį, jam talkina jo žentai, kurių žmonos tuo tarpu pluša virtuvėje bei sveikina kiekvieną apsilankiusį. Papildomai aktyviu vasaros sezonu yra įdarbinami keli jauni žmonės, kuriems net galima pavydėti tokio kasdieninio nuostabaus vaizdo akims. Aptarnaujantis personalas draugiškas, pasiteiravus, mielai pristatė kavinės idėją ir ją kuruojančius šeimos narius.

Preiloje esanti kavinė

Kavinė yra įkurta nuosavo namo kieme, kuris prasitęsia ir baigiasi tiesiog ant vandens. Taip, ant Kuršių marių kranto yra įrengta terasa su ramybe pulsuojančiu vaizdu. Daugiau staliukų yra ir ant žemės, žaliame namo kieme. Čia pat pamatysite ir šviežios žuvies rūkyklą, kurios taip pat neaplenkėme ir lauktuvių į Dzūkiją parvežėme ką tik išrūkytos pajūrio žuvies.

Kavinės „Lyra“ darbo laikas kasdien 10:00 – 22:00 val., adresas - Preilos g. 15-1, Preila. Kavinė dirba tik vasaros sezonu. Jų Facebook paskyra.