aA
Leiskite jums papasakoti apie dar vieną „Pietų pertrauka“ idėją, kurią praėjusią savaitę sėkmingai įgyvendinau jau dešimtą kartą. Tai bendros pietų pertraukos konceptas, kada pietauti organizuotai susitinka tarpusavyje nepažįstami žmonės. Jeigu jums jau kilo kokia nors šelmiška mintis, tai nuraminu, jog tai nėra aklų pasimatymų formatas (nors ką gali žinoti, kur rasi savo gyvenimo princą ar princesę). Visais atvejais tikslas susipažinti su naujais bendraminčiais, kaip ir noras išbandyti naują maitinimo vietą išlieka.
Moss cafe
© Asmeninis albumas

Po trumpo įvado pratęsiu savo pasakojimą apie vietą, kurioje vyko dešimtoji bendra pietų pertrauka – tai pusryčių ir priešpiečių restoranas „Moss cafe“, kuris dar neskaičiuoja metų darbo atgimusiame stoties rajono name, bet ištikimų lankytojų jau turi ne vieną.

Per mūsų bendrus pietus virtuvės šefas siūlė paragauti topinambų sriubos su karamelizuotais svogūnais (2,5 EUR), jautienos salotas su kariu marinuotomis daržovėmis (4,9 EUR) bei lašišos filė su jaunomis bulvytėmis ir juodaisiais serbentais (4,9 EUR). Tiesa, komplektuojant sriubą su pagrindiniu patiekalu mokėsite mažiau – 6,5 EUR. Mes atitinkamai pasirinkome kas lašišą su sriuba, kas be jos, bet visi vieningai pietus dedikavome žuviai.

Moss cafe
Moss cafe
© Asmeninis albumas

Dienos pietūs šiame restorane yra teikiami 11:00 – 15:00 val., o kiekvienų pietų meniu yra vaizdingai, su nuotrauka skelbiamas jų Facebook paskyra. Galite padaryti namų darbus ir pažiūrėti iš anksto, nors ir be to neabejoju, kad savo pietumis džiaugsitės taip, kaip džiaugėmės mes. Bet apie viską nuo pradžių.

Ar skanu? Man patinka meniu pamatyti tokius patiekalus ar tiksliau ingredientus, kuriuos labai retai matau ar net juos reikia pagooglinti, nes jų nežinau. Topinambus žinojau, bet net nepamenu kokiame kontekste su jais susidūriau. Visais atvejais šis augalas – bulvinė saulėgrąža yra kupina naudingų maistinių medžiagų ir sriubų bei salotų pagardinimui yra labai tinkama. Ryškus gana tirštos sriubos skonis atsiskleidė nuo pat pirmojo šaukšto, kuris nesinorėjo, kad liktų tuščias. Nors porcija soti, bet aš dar mielai būčiau valgiusi ir valgiusi. Šalia buvo pateikta minkšta baltos duonos riekė, o pati sriuba saikingai pagardinta minėtais karamelizuotais svogūnais.

Moss cafe
Moss cafe
© Asmeninis albumas

Antrąjį patiekalą – lašišą su bulvytėmis, grybais bei juodųjų serbentų padažu jau ragavome visi, tad ir nuomonė apie ją bus kolektyvinė. Ir ką jūs manote? Visi nustojome kalbėti ir tik po to įsivyravusi tyla buvo nutraukta garsiais komplimentais lašišai. Minkštutėlė žuvų karalienės mėsa puikiai atsiskleidė su visais lėkštėje matomais priedais ir tiesiog tirpo burnoje. Tuščių lėkščių nuotraukos nepadariau, bet jos tikrai tokios buvo.

Moss cafe
Moss cafe
© Asmeninis albumas

Dar nuotraukoje matysite ir to, ko dienos pietų meniu nebuvo. Tai duonos su bananais ir saldžiai sūriu padažu desertas, kurį visiems bendros pietų pertraukos dalyviams dovanojo šis restoranas. Ačiū jam už tai.

Moss cafe
Moss cafe
© Asmeninis albumas

Ar greita? Bendros pietų pertraukos idėja yra ne tik greitai „sukirsti“ maistą ir su visais atsisveikinti, bet atvirkščiai – mėgaujantis maistu, pabendrauti ir susipažinti. Žinoma, visų laikas yra brangus, tad ilgiau nei valandą su trupučiu bendra pietų pertrauka niekada netruko. Šįkart mes buvome operatyviai aptarnauti, greitai sulaukėme savo pasirinkimų ir su maloniais pokalbiais mūsų pietūs truko apie valandą. Niekas sugrįžti į darbus nevėlavo.

Kas įdomu? Restoranas įsikūrė naujai atgimusiame name, kuris prieš kelis metus dar buvo panašus į vaiduoklių namą. Puiku, kad šis senamiesčio/stoties rajonų sankirtoje esantis pastatas atgijo, o su juo mūsų pradžiuginti atvyko ir ši vieta. Negaliu panaudoti kitokio žodžio nei „džiugesys“ ar „džiaugsmas“, nes būtent tokios emocijos mus ir neabejoju, kad ir jus užvaldys, čia pabuvojus.

Restorano pavadinimas, kurį išvertus iš anglų kalbos gausime labai lietuvišką žodį – samanos, atsispindi ir interjero sprendimuose. Viduje daug žalumos, priderintos prie auksinių įrankių ar kitų šios spalvos aksesuarų. Neabejotinai ši vieta tiks jūsų naujam instagramo įrašui padaryti, o jeigu gyvenate ne tuo – tai tiks tiesiog pasimėgauti puikiu maistu skoningoje vietoje.

Moss cafe
Moss cafe
© Asmeninis albumas

Trumpa išvada – norite puikiai papietauti, gauti restorano degustacinio meniu vertų patiekalų ir dar nesumokėti kosmoso? Jau žinote, kur tą galite padaryti. Labai rekomenduoju „Moss cafe“.

Pusryčių ir pietų restoranas „Moss cafe“ dirba adresu Pylimo g. 47, Vilnius. Jų darbo laikas šiokiadieniais 9:00 – 16:00 val., savaitgaliais 10:00 – 18:00 val. Facebook paskyra.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(38 žmonės įvertino)
3.8158

Į rūsį Užupyje pavalgyti įleidžia ne daugiau kaip tris asmenis – paslaptinga vieta traukia smalsuolius (29)

Nenustebsiu, jeigu tik perskaitysite šios apžvalgos antraštę ir vėl panirsite į interneto...

Kavinėje stoties rajone pasijautė lyg restorane: nebegali sulaikyti džiaugsmo (52)

Leiskite jums papasakoti apie dar vieną „Pietų pertrauka“ idėją, kurią praėjusią savaitę...

Kas sakė, kad sveikas maistas – neskanus: štai jums dar viena vieta papietauti (35)

Taip jau sutapo, kad antra savaitė iš eilės noriu su jumis pasidalinti atradimais iš vegetarų bei...

Pietų pertrauka miesto centre: pavalgiau ne tik sočiai, bet ir sveikai (40)

Jeigu dažniausiai mano pietų pasirinkime dominuoja mėsa (dar kartais žuvis), tai šiandieną...

Netikėti pietūs miesto centre: garantuoju, kad šios vietos nežinote (37)

Jeigu praėjusią savaitę pakviečiau jus pasivažinėti po Lietuvą ir atrasti legendinę maitinimo...

Top naujienos

Pasipiktinusi senjorų atstovė: kainos didėja valandomis, reikia visus apmokestinti pensijos turėtų siekti 800 eurų (32)

Seimas vienbalsiai pritarė pensijų didinimui: 30 eurų pagal indeksavimą ir dar 3,5 euro pagal...

Užkalnis: drebėkit, pašalpiniai ir verksniai, iš Britanijos ritasi dešiniųjų cunamis (69)

Tai nutilo pašaipos iš juokingo, baltapūkio ir susivėlusio britų premjero Boriso Johnsono, kuris...

Artėjant Kalėdoms, į Lietuvą atplūsta nauja „karščio banga“ (43)

Nors Kalėdos jau visai ant nosies, tačiau apie baltą žiemą, kuomet žemė padengta bent kelių...

„Jaunimo linijos“ vadovė Greta Laukaitienė – šį įgūdį reikia lavinti nuolat

Emocinę paramą teikiančios viešosios įstaigos „Jaunimo linija“ vadovė Greta Laukaitienė...

Londone – tragiška milijardieriaus iš Rusijos žūtis (45)

Sario grafystės Anglijoje policija pradėjo avarijos, kurioje mirtinai sužalojo rusų verslininkų...

Tikras aukso amžius būsto rinkoje gali baigtis: kokių pokyčių laukti kitąmet (64)

Galima prognozuoti, kad būsto kainų augimas rinkoje išliks, tik jis kitais metais bus lėtesnis...

Valdantieji vėl persigalvojo – taršių automobilių mokestis įsigaliotų dar vėliau (21)

Valdantieji taršių automobilių mokestį siūlo įvesti ne nuo kitų metų balandžio, kaip numatyta...

Vairuotojai nebežino, kaip važiuoti perbraižytoje gatvėje, instruktorius rėžė tiesiai: nesąmonė (57)

Eismo žinovai nuolatos pabrėžia, kad vairuotojai turėtų būti itin atidūs, mat miestų gatvėse...

87-erių mokslininkė griauna sveikuolių mitus: kava yra vaistas (164)

Laidos „Alfas live“ vedėjas, skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas buvo pakviestas į...

Po absurdiškų rungtynių Rusijoje Kirilenka griebėsi bizūno (5)

Metimai „atbulomis rankomis“, stoviniavimas laukiant, kol baigsis atakai skirtas laikas, keistos...