Apie Maroko virtuvę:

  • Marokiečiai valgo daug jautienos, avienos, ožkienos, ėrienos, vištienos ir jūrų gėrybių.
  • Marokiečių nacionaliniai patiekalai labai aromatingi, nes į juos dedama daug prieskonių. Patys populiariausi – kalendros, imbierai ir pipirai.
  • Nacionalinis marokiečių mėsos patiekalas yra tadžinas– aviena su įvairiomis daržovėmis. Šis patiekalas troškinamas specialiame moliniame inde. Valgyti jį reikia rankomis, kaip ir daugumą kitų marokietiškų patiekalų.
  • Konditerijos gaminiai Maroke kepami su avių taukais, į vidų paprastai dedama razinų arba mėsos įdaro. Kepiniai aptepami medumi ir apibarstomi kedrinėmis pinijomis arba migdolais.
  • Tradicinis marokiečių gėrimas – mėtų arbata, dar vadinama „berberų viskiu“. Tai labai stipri ir saldi arbata, kuri malšina troškulį, sušildo, suteikia energijos.

Blyneliai (baghrir)

Blyneliai (baghrir)

12 blynelių

Reikės:

  • 50 g kvietinių miltų (arba gerai sumaltų manų kruopų)
  • 100 g manų kruopų
  • 1 šaukštelio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio sausų mielių
  • 1 stiklinės pieno arba vandens
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio
  • 1/8 stiklinės sviesto
  • ¼ stiklinės medaus arba datulių


Paruošti medaus sirupą. Į mažą dubenį sudėti medų ir sviestą ir ant silpnos kaitros ištirpinti sviestą. Padidinti kaitrą ir kaitinti, kad beveik užvirtų. Nuimti nuo kaitros ir atidėti.

Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, manų kruopas, cukrų, druską, kepimo miltelius ir mieles). Pieną ir kiaušinį suplakti trintuvu arba šluotele iki vientisos masės su burbuliukais. Į gautą masę įmaišyti sausų ingredientų mišinį. Supilti į stiklainį, uždengti ir palikti kambario temperatūroje (nuo 23 iki 30 °C temperatūros) 2–5 valandas, kol tešlos padvigubės (galima stiklainio išorėje pažymėti, iki kur pripilta tešlos: gerai matysite, kaip ji kyla). Ji turi būti puri ir su daugybe burbuliukų. Vidutiniškai įkaitinti keptuvę ir dėti į ją 1–2 šaukštus lengvai pamaišytos tešlos. Labai svarbu tešlos netepti ant keptuvės, o užpilti ir palikti. Kepti blynelius tik iš vienos pusės, nevartyti. Užpylus tešlą ant paviršiaus kepti, kol vieną pusė apskrus, o kita pasidarys porėta ir sausa. Ištraukti ant grotelių arba sauso rankšluosčio. Iškepus visus blynelius, juos patiekti su medaus sirupu arba datulėmis.

Blyneliai (baghrir)

Daugiau Maroko ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)