aA
PescoiGian Luca Demarco šeimos balandėliai.
Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas
Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas
© DELFI montažas
Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas
Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas
© DELFI / Modesta Meškė


4 porcijos

  • 1 savojinis kopūstas, bet, jei tokio nėra, galima naudoti ir paprastą
  • 0,5 kg maltos jautienos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 saujos malto parmezano
  • kvietinių miltų bandelė be plutelės, išmirkyta piene ir nuspausta
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • trupučio džiūvėsėlių
  • sviesto
  • tarkuoto parmezano

Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas
Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas
© Robertas Daskevičius


Kopūstą išskirstome atskirais lapais, išpjauname arba paploniname apatinę lapkočio dalį ir lapus apverdame 3–4 minutes, tada ištraukiame ir iš karto panardiname į šaltą vandenį – taip išsaugome gražią spalvą ir sustabdome tolesnį minkštėjimą.

Kopūsto šerdį labai smulkiai supjaustome ir sumaišome su malta mėsa, kiaušiniais, maltu parmezanu, bandele, prieskoniais ir džiūvėsėliais. Iš faršo masės formuojame pailgus kukulius ir kiekvieną suvyniojame į apvirtą kopūsto lapą. Dydis toks pat kaip vidutinio lietuviško balandėlio.

Pescoi dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant kiekvieno jų – po lazdyno riešuto dydžio gabalėlį sviesto, gausiai parmezano, ir šauname 20 minučių į 200 laipsnių orkaitę.

Tai labai panašu į lietuviškus balandėlius, tik šitie yra kepami orkaitėje ir serviruojami ne su padažu, o apkepti su parmezanu.

Gian Luca Demarco kulinarinė knyga
Gian Luca Demarco kulinarinė knyga
© DELFI / Modesta Meškė


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(44 žmonės įvertino)
4.5455

Ispanijoje gyvenanti lietuvė duoną kepa namuose – persikrausčius labiausiai trūko juodos duonos ir silkės (25)

Ispanija – saulės ir šilumos kraštas. Nors teigiama, kad lietuviui šios šalies klimatas gali...

16 metų Anglijoje gyvenanti Odeta įvardijo, kokių Velykų tradicijų laikosi britai ir papasakojo, kaip dažo kiaušinius (5)

Velykos – viena svarbiausių krikščioniškų švenčių metuose. Šiemet jos ir vėl bus...

Prancūzams karantiną praskaidrina sūriai

Dėl koronaviruso pandemijos metu įvestų apribojimų ir karantino restoranų verslas praktiškai...

Šefas Gian Luca Demarco pasidalino itališkų Velykų paslaptimis (10)

Kad ir kaip šiemet beatrodytų Šv. Velykos, paruošti tobulo šventinio stalo – niekas neuždraus....

Kaip žydai mini savo svarbiausią šventę? Įvardijo, kas turi būti ant Pesacho stalo (1)

Kovo 27 d. prasideda Pesachas – pati svarbiausia žydų šventė, truksianti net aštuonias...

Top naujienos

Lietuvė išpasakojo, kaip Danijoje veikia „koronapaso“ sistema: prireikia ir grožio salone, ir bare (197)

Lietuva dar tik svarsto įsivesti galimybių pasą, kuris leistų plačiau atsiverti kai kuriems...

„Popierinis“ kelias ir tiltas grasina namų griovimais Balsiuose: gyventojai nė nebegali užsiimti remontu (92)

Balsių bendruomenės sukilusios dėl planuojamo naujo kelio ir tilto, kuris turėtų sujungti...

ES svarsto „pertvarkyti“ pasaulinius finansus (37)

Naujieji Europos Sąjungos tvarių investicijų klasifikavimo standartai pakeis tai, kaip veikia...

Lankytojų išsiilgusios kavinės viliotinį šoko ne tik didmiesčiuose: suvalkiečius gundė papildomais staliukais ir naujienomis meniu (10)

Šis ketvirtadienis – ilgai laukta diena lauko kavinėms, restoranams ir barams. Mat nuo vakar, po...

Vaida Kurpienė | D+

Ką valgyti? Su Vaida Kurpiene: patarimai, kaip pavasarį gauti tikrą vitaminų bombą ir dar sutaupyti pinigų

Pavasarį norisi pradėti sveikai, tad gali tekti pakoreguoti ir mitybą. „Delfi Plius“ laidos...

Pasitikrinkite, ar nevartojate per daug cukraus: gydytoja išvardijo pagrindinius požymius (8)

Cukrus neretai įvardijamas priešu, nuodais ar net „baltąja mirtimi“. Kiek šis saldus...

Rusijai paskelbus apie pratybų prie Ukrainos sienos pabaigą, JAV „laukia veiksmų“ (56)

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį sakė palauksiančios tolesnių Rusijos veiksmų po Maskvos...

Nausėda ar Šimonytė: lietuviai pasisakė, kas turėtų atstovauti Lietuvą EVT (3)

Daugiau nei pusė lietuvių mano, kad prezidentas Gitanas Nausėda ir toliau turėtų atstovauti...

Ką apie jus gali pasakyti mėgstama sėdėjimo poza? (5)

Labai dažnai mes net nesusimąstydami pradedame sėdėti viena ar kita poza. Taip pat mes duodame...

Danielius Bunkus į naują nuotykį Gruzijoje leidžiasi dviese su žavia kompanione: laukia privatus turas, iššūkiai negąsdina (59)

Daugiau nei 80 šalių pabuvojęs Danielius Bunkus net ir pandemijos metu sugebėjo aplankyti...