aA
Šiam patiekalui tereikia tiek mažai ingredientų, šiek tiek prieskonių ir aromatingas troškinys paruoštas. Svarbiausia, kad jį galima valgyti kaip tik patinka – vieną, su mėsos, žuvies patiekalais, su ryžiais ar salotomis. Kitaip tariant, tiks prie visko.
Bulvių ir kalafiorų troškinys
Bulvių ir kalafiorų troškinys
© Recepto autorė

Jei kurių nors iš išvardintų prieskonių neturite, galite pakeisti kitais mėgstamais prieskoniais, improvizuokite ir atraskite naujus skonius.

Indiškas bulvių ir kalafiorų troškinys


4 porcijos

Reikės:

  • 1 kalafioro
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 gabalėlio imbiero
  • 2/3 arb. š. ciberžolės miltelių
  • 0,5 arb. š. čili miltelių
  • 0,5 arb. š. garam masala miltelių
  • 0,5 arb. š. kalendros miltelių
  • 0,5 arb. š. kumino miltelių
  • 1 saujos susmulkintos šviežios kalendros
  • aliejaus (kepimui)
  • druskos

Bulvių ir kalafiorų troškinys
Bulvių ir kalafiorų troškinys
© Recepto autorė


Gaminimas:

1. Kalafiorą supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Bulves nulupame, supjaustome nestoromis, mažomis skiltelėmis.

2. Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinė ugnies, sudedame kalafiorą ir kepiname pora minučių. Tada sudedame bulvių skilteles, sumažiname ugnį ir kepiname dar 8 minutes vis pamaišaint. Jei reikia įpilame daugiau aliejaus. Po to bulves ir kalafiorus sudedame į lėkštę.

3. Svogūną nulupame, susmulkiname. Imbiero gabalėlį nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Pomidorą susmulkiname.

4. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname pora minučių vis pamaišant. Sudedame imbierą, pakepiname dar pora minučių. Po to sudedame pomidorus, išmaišome ir pakepiname pora minučių. Sudedame prieskonius, pagardiname druska išmaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname pora minučių ant silpnesnės ugnies. Sudedame bulves, kalafiorą, šviežią kalendrą, išmaišome ir kepiname ant vidutinės ugnie apie 6-7 minutes, vis pamaišant. Po to keptuvę uždengiame dangčiu, ugnį sumažiname iki silpnos ir kepiname dar 6-7 minutes. Jeigu daržovės atrodo sulipę, galite įpilti šaukštą ar pora vandens. Daržoves galite patiekti apibarstytas šviežia kalendra, su ryžiais ar indiška duonele. Skanumėlis!

Bulvių ir kalafiorų troškinys
Bulvių ir kalafiorų troškinys
© Recepto autorė
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(16 žmonių įvertino)
4.3125

Prancūziškas stalo etiketas: ką reikia žinoti, norint vakarieniauti kaip Paryžiuje (10)

Prancūzija – elegancijos ir romantikos šalis, pasižyminti išskirtine maisto kultūra ....

Pietų Amerikos maistas – ant jūsų stalo: nustebsite, kiek daug subtilių skonių slypi viename patiekale (4)

Kurortuose populiari saulės palydėjimo tradicija kuriasi dar arčiau šalies sostinės, o šią...

Prancūzai net ir kosmose geri kulinarai...Ar tikrai? (2)

Prancūzas Thomas Pesquet - tarptautinės kosminės stoties įgulos vadas nusprendė pademonstruoti,...

„Ferrari“ atidarė „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintą restoraną (1)

Trimis „ Michelin “ žvaigždutėmis apdovanotas virtuvės šefas Massimo Bottuea ir riaumojantys...

Top naujienos

Dėl pandemijos valdymo – du scenarijai: arba peržengsime ribą, arba lauks naujas smūgis lapkritį

Dėl skiepų, kaukių ir galimybių paso verdančios aistros Lietuvoje radikalėja. Nuo įtūžio ir...

Verslas valdžiai siūlo priešingą strategiją dėl degalų akcizų kėlimo: jį mažinkime benzinui (205)

Valdžiai nuo 2023-ųjų ketinant branginti degalus, o ypač, dyzeliną, kuris, skaičiuojama,...

Į Lietuvą iš Baltarusijos neįleisti 76 neteisėti migrantai

Per praėjusią parą, nuo penktadienio vidurnakčio iki šeštadienio, pasieniečiai draudžiamose...

Stichija vėl pridarė žalos: daugiausia iškvietimų – Klaipėdos apskrityje Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja vairuotojus

Dėl smarkaus vėjo ugniagesiai penktadienį 43 kartus vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies...

Po „dėdės Juozo“ sulaikymo – zonos „bachūrų“ pyktis: „sudegė toks geras kelias“ (107)

Kai po ilgalaikio kriminalinės žvalgybos pareigūnų tyrimo su įkalčiais buvo sulaikytas dabar jau...

Šalia sužadėtinio ir Jungtinės Karalystės premjero pozavusi Asta Valentaitė sutvisko elegancija (50)

Modelis Asta Valentaitė sutvisko elegantiškame renginyje Oksfordšyre. ​Blenheimo rūmuose...

Antrosiose sezono rungtynėse – gerokai sėkmingesnis Valančiūno pasirodymas

Jonas Valančiūnas reabilitavosi po nesėkmingo pirmojo sezono mačo ir antrajame surengė solidų...

Virtuvės šefas dalijasi patarimais, kaip gaminti paprasčiau ir sveikiau

Pristatome straipsnių ciklą „ Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“, kuriame ne tik rasite...

Arūnas Marcinkevičius | D+

Vienas svarbiausių Lietuvos istorijai klausimų: ar Katedroje rasti palaikai – Vytauto Didžiojo?

Pasak istoriko bei archeologo Vytauto Urbanavičiaus , Vytauto Didžiojo perlaidojimai kol kas vis...

Šamą-bananą pagavęs žvejys nepatikėjo savo akimis mokslininkai turi paaiškinimą, kas čia nutiko (53)

Lyg milžiniškas besirangantis bananas su žiaunomis – tokios išvaizdos šamą iš ežero gelmių...