Jeigu jums „garam masala“ milteliai yra kažkokia mistika, nesijaudinkite, aš irgi jų ne kiekvienoje parduotuvėje matau pirkti, tad jei jų neturiu, tiesiog jų nenaudoju. Ir be jų vištiena bus valgoma, patikėkite. Prie šios vištienos nepamirškite išsivirti ryžių. O jei dar turėtumėte česnakinės „naan“ duonelės, tuomet gyvenimas visiška pasaka.

6 porcijos

Reikės:

Vištienai ir marinatui:

  • 800 g vištienos krūtinėlės
  • 120 ml natūralaus jogurto
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 mažo gabalėlio imbiero šaknies
  • 1 arb. š. garam masala miltelių
  • 1 arb. š. kumino miltelių
  • 1 arb. š. ciberžolės miltelių
  • 1 arb. š. čili miltelių
  • 1 arb. š. druskos


Padažui:

  • 400 g sutrintų konservuotų pomidorų
  • 250 ml riebios grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 didelio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 nedidelio gabalėlio šviežio imbiero
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. garam masala miltelių
  • 1 arb. š. čili miltelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 2/3 arb. š. kumino miltelių
  • 0,5 arb. š. kalendros miltelių
  • 1 saujos susmulkintos šviežios kalendros (nebūtina)


Gaminimas:

1. Vištieną supjaustome į vidutinio dydžio kubelius. Viename inde sumaišome visus vištienos marinatui skirtus ingredientus, sumaišome su vištienos gabalėliais ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 30 minučių. Galima palikti ir pernakt.

2. Didelėje keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame pusę vištienos gabalėlių, kepiname 3-4 minutes iš vienos pusės (nemaišant) ir 3-4 minutes iš kitos pusės (nemaišant). Jei vištienos gabalėliai didesni, tuomet kepinkite 4 minutes, jei šiek tiek mažesni – 3 minutes. Vištiena baigs troškintis padaže. Taip pat iškepame likusią vištieną su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Iškepusią vištieną sudedame į lėkštę.

3. Svogūną nulupame, susmulkiname. Česnako skilteles ir imbiero gabalėlį nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.

4. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, įkaitiname 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir kepame vis pamaišant. Keptuvės, po vištienos kepimo, išvalyti nereikia, tuomet svogūnas įgaus daugiau skonio. Svogūną kepame, kol šis suminkštėja. Tada sudedame česnakus ir imbierą, išmaišome ir kepame 1 minutę. Sudedame kalendros, kumino ir garam masala miltelius, išmaišome ir pakepiname apie 30 sekundžių. Po to supilame sutrintus pomidorus, pagardiname čili milteliais, druska, išmaišome ir troškiname apie 15 minučių, vis pamaišant.

5. Į padažą įpilame apie 4-5 valg. š. vandens ir supilame į kokteilinę arba sutriname trintuvo pagalba. Padažą supilame atgal į keptuvę, įmaišome grietinėlę ir cukrų, sudedame vištienos gabalėlius ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda. Tada sumažiname ugnį iki silpnos ir kaitiname apie 8 minutes. Padažas gausis tirštas. Patiekiame su ryžiais ir apibarstome šviežia kalendra.

Skanaus!

Indiška vištiena pomidorų ir grietinėlės padaže