aA
Viktorijos biskvitinis pyragas – tai tikrų tikriausia angliškos popietės arbatos klasika, kuri populiari Didžiojoje Britanijoje iki pat šių dienų. Desertinės įkūrėja Liucina Rimgailė dalijasi gardaus pyrago receptu.
Didžiosios Britanijos klasika – karalienės Viktorijos biskvitinis pyragas
Didžiosios Britanijos klasika – karalienės Viktorijos biskvitinis pyragas
© DELFI montažas

„Šis receptas atsirado žymiosios monarchės Viktorijos valdymo laikais, 19 amžiuje. Tuo metu rinkoje pasirodė kepimo milteliai, kurie leido išpurenti ir iškildinti biskvitą, net ir naudojant riebius ingredientus kaip sviestas. Gaminant šio riebaus biskvito tipo pyragą labai svarbios dvi taisyklės – gerai išsukti sviestą ir cukrų, kol masė bus puri. Taip pat svarbu įdėti kiaušinius į tešlą po vieną. O miltus ir kepimo miltelius – įmaišyti atsargiai, nepermaišant“, – sako „Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė ir konditerė Sonata Šalkauskaitė.

Didžiosios Britanijos klasika – karalienės Viktorijos biskvitinis pyragas
Didžiosios Britanijos klasika – karalienės Viktorijos biskvitinis pyragas
© DELFI montažas

Viktorijos biskvitiniam pyragui reikės:

240 g sviesto (kambario temperatūros), 240 g cukraus pudros, 480 g kvietinių miltų, 2 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 2 v. š. pieno, 4 kiaušinių (kambario temperatūros). Įdarui: 180 g braškių arba aviečių uogienės, 240 g saldžios grietinėlės (išplaktos), cukraus pudros pabarstymui.

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu į dvi 20 centimetrų skersmens formas įklojame kepimo popierių ir lengvai ištepame sviestu.
  • Išplakame sviestą su cukraus pudra taip, kad masė taptų puri. Į kitą indą įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską. Į cukraus pudros ir sviesto masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada atsargiai įmaišome sausus ingredientus. Galiausiai į tešlą įpilame du šaukštus pieno, išmaišome.
  • Padaliname tešlą į dvi skardas. Kepame 25 min., kol taps auksinės spalvos. Leidžiame pilnai atvėsti.
  • Sluoksniuojame pyragą: ant apatinio biskvito dedame didžiąją dalį uogienės, ant jos – didžiąją dalį išplaktos grietinėlės. Uždedame viršutinį biskvito sluoksnį. Ant viršaus sudedame likusią uogienę, grietinėlę, puošiame cukraus pudra ir uogomis.

Liucina Rimgailė
Liucina Rimgailė
© DELFI montažas
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(22 žmonės įvertino)
4.3182

10 didžiausių klaidų, daromų valgant itališką maistą: įskaudinsite kiekvieną italą (27)

Valgote makaronus su kečupu, pietų ar vakarienės metu gurkšnojate kapučiną ir tiesiate...

Prašmatnių vakarienių išsiilgę paryžiečiai atrado išeitį – šefas į namus

Dėl COVID-19 pandemijos užsidarius restoranams, paryžiečiai spėjo išsiilgti aukštosios...

Ispanijoje gyvenanti lietuvė duoną kepa namuose – persikrausčius labiausiai trūko juodos duonos ir silkės (25)

Ispanija – saulės ir šilumos kraštas. Nors teigiama, kad lietuviui šios šalies klimatas gali...

16 metų Anglijoje gyvenanti Odeta įvardijo, kokių Velykų tradicijų laikosi britai ir papasakojo, kaip dažo kiaušinius (6)

Velykos – viena svarbiausių krikščioniškų švenčių metuose. Šiemet jos ir vėl bus...

Prancūzams karantiną praskaidrina sūriai

Dėl koronaviruso pandemijos metu įvestų apribojimų ir karantino restoranų verslas praktiškai...

Top naujienos

Lietuvoje – siūlymas dirbti 4 darbo dienas per savaitę už tą patį atlyginimą: tai išbandžiusi įmonė sako, kad pasiteisina (171)

Vėl kyla diskusijos dėl keturių dienų darbo savaitės. To žadama siekti Lietuvos socialdemokratų...

Po JAV ataskaitos – naujas išpuolis Lietuvoje: taikiniai pasirinkti neatsitiktinai (365)

Vos diena. Tiek užtruko programišiai, surengę kibernetinę ataką Lietuvoje po to, kai JAV...

Po pasaulį nuolat keliaujantis verslininkas Jokūbas Laukaitis: karantinas mane užklupo pačiu laiku (24)

Po pasaulį nuolat keliaujantis idėjų kupinas verslininkas Jokūbas Laukaitis , daugiau nei pusei...

Andrius Almanis | D+

Kruvinojo barono saulėlydis: jį radę „raudonieji“ negalėjo patikėti, kad tai – legendinis tironas III dalis

1921 m. pradžioje ties Mongolijos siena telkėsi vis daugiau bolševikų dalinių, kai kurie net...

Top10. Gamintojai griebiasi už galvų – pasaulyje siaučianti jėga Lietuvos neaplenkė (66)

Pasaulis, pamažu išsivaduojantis iš koronaviruso pandemijos gniaužtų, regis jau galėtų kiek...

TS-LKD atstovas žodžių apie Nausėdą nebesirenka: ar jis tinkamas atstovauti tokio aukšto pilotažo susitikime Prezidentūros reakcija lakoniška (836)

Įtampa tarp Seimo ir Prezidentūros dėl Lietuvos atstovavimų Europos Vadovų Taryboje auga. Seimo...

Artimiausiu metu – prastos sinoptikų žinios: iki šilumos dar teks iškęsti ne vieną nemalonią dieną

Ketvirtadienio dieną dangų dengs gana tankių debesų sluoksnis, kurį retsykiais praplėš skaisti...

VTEK pradėjo tyrimą dėl aplinkos ministro Simono Gentvilo (44)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl aplinkos ministro, liberalo...

Feisbuke sparčiai išplitęs vaizdas apie milžiniškas vynuogių kekes Ukrainoje sulaukė ekspertų reakcijos (19)

Feisbuko grupės ir kiti socialinių tinklų forumai – vietos, kuriose sparčiai sklinda melagienos...

Čempionų lygos finale susigrums du anglų futbolo milžinai (1)

UEFA Čempionų lygos finale gegužės pabaigoje susigrums „Manchester City“ ir Londono...