Čekiškas guliašas su kniedlikais


5 porcijos

Guliašui reikės:

  • 2 svogūnų
  • 500 g jautienos kumpio
  • 25 g kiaulienos taukų arba aliejaus
  • po 1 šaukštelį prieskonių (saldžiosios paprikos miltelių, kmynų, maltų juodųjų pipirų)
  • druskos pagal skonį
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 1 aitriosios paprikos


Kniedlikams reikės:

  • 4 baltos duonos riekių
  • 2 kiaušinių
  • ½ stiklinės pieno
  • 600 g miltų
  • 1 šaukštelio sviesto
  • saujelės smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų

Paruošti guliašą: svogūnus supjaustyti stambiais kubeliais. Jautieną supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su prieskoniais ir druska. Keptuvėje ištirpinti taukus ir pakepinti svogūnus iki rusvumo. Tada sudėti jautieną su prieskoniais ir pamaišant kepti, kol sumažės skysčio. Supilti jautienos sultinį ir troškinti apie 2 valandas. Baigiant troškintis guliašui, sudėti juostelėmis supjaustytą aitriąją papriką. Viską dar patroškinti 15 minučių.
Paruošti kniedlikus: nupjaustyti plutą nuo duonos riekių ir supjaustyti jas 1×1 cm dydžio kubeliais. Išplakti kiaušinius. Pieną pašildyti ir ištirpinti sviestą. Sumaišyti su plaktais kiaušiniais, po to – su miltais. Sudėti duonos kubelius ir smulkintus laiškus. Išminkyti tešlą, ją palikti pastovėti 15–20 minučių. Iš tešlos formuoti 5–6 cm skersmens ritinį ir dėti į verdantį vandenį. Virti 20 minučių. Išvirtą išimti ir supjaustyti 1 cm storio riekelėmis – kniedlikais. Patiekti su guliašu.
Čekiškas guliašas su kniedlikais

Daugiau Čekijos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)