Jums reikės bet kuriame prekybos centre lengvai randamų ryžių makaronų, vištų šlaunelių mėsos, kopūsto, morkos, cukinijos, vadinamųjų šalotinių ir paprasto svogūno. Išraiškingo skonio padažui pagaminti prireiks sezamų aliejaus, sojų padažo, žuvies padažo, šaukšto medaus, acto, česnako ir trupučio imbiero.

Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Vištų šlaunelių mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

„Šlauneles gardinu druska, pipirais ir česnako granulėmis“, – klasikiniams prieskoniams lieka ištikima Aistė.

Kol pjaustote daržoves, palikite skonius susijungti. Supjaustykite kopūstą, morką, cukiniją, šalotinį ir paprastą svogūnus. Daržoves A. Stenberg pataria pjaustyti įvairaus dydžio šiaudeliais. Viskas vyks labai greitai, todėl pasiruošimas – beveik sėkmės garantija.

Vištieną iškepkite gerai įkaitintoje gilioje keptuvėje, atidėkite ją į šalį. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, sudėkite pjaustytas daržoves. Viską trumpai apkepinkite. Supilkite padažą: 3 šaukštai sezamų aliejaus, 3 šaukštai sojų ir 2 šaukštai žuvies padažo, šaukštas medaus, 2 šaukštai acto, 4 skiltelės česnako, truputis imbiero.

„Tada suverčiami makaronai ir Azijos virtuvė įvyko! Viskas prasideda nuo gerai įkaitusios keptuvės su trupučiu ypač tyro aliejaus, ir po dešimties minučių – „bon apetit“, – sako maisto receptų tinklaraštininkė.

Azijos įkvėpti ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis