Štai energetinė ir maistinė šio patiekalo charakteristika. Vienoje porcijoje – 597 kcal, 42 g baltymų, 71 g angliavandenių (iš kurių 21 g – cukrus), 14,5 g riebalų (iš kurių 5,5 g – sotieji), 8 g skaidulų ir 2,2 g druskos.

Gaminimo trukmė – mažiau nei 30 min.

Troškinimo trukmė – 1–2 val.

Produktų kiekis – 6 porcijoms.

Reikės:

  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
  • 1 kg jautienos, susmulkintos 2,5 cm dydžio gabaliukais;
  • 2 svogūnų;
  • 3 saliero stiebų;
  • 4 didelių morkų;
  • 1 l jautienos sultinio (iš kubelių);
  • 900 g bulvių
  • 25 g sviesto;
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.


Gaminimas:

• Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Didelėje ant kaitlentės padėtoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite mėsą iš visų pusių. Kepinkite dalimis, kad keptuvė nebūtų pernelyg pilna. Iš keptuvės išimtą mėsą sudėkite į lėkštę ir patraukite į šalį. Keptuvės plauti nereikia: daržoves turėsite kepti nuo mėsos likusiuose riebaluose.

• Kol mėsa kepa, nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, morkas ir salierus (nei skusti, nei lupti jų, aišku, nereikia).

• Įkaitinkite nuo mėsos likusius riebalus ir juose apkepkite svogūnus, salierus ir morkas. Kepkite 4–5 minutes arba kol svogūnai suminkštės. Pasistenkite nugramdyti visus prie keptuvės prilipusius gabaliukus – jie suteiks troškiniui ypač puikaus skonio. Paskaninkite druska ir pipirais.

• Mėsą suberkite į daržoves, viską sumaišykite ir nuimkite keptuvę nuo kaitlentės. Paruoštą troškinį suverskite į didelį troškinti skirtą indą ir užpilkite sultiniu.

• Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas pusės centimetro storio griežinėliais. Juo išdėliokite ant jautienos. Galiausiai, uždėkite sviesto ir indą sandariai apdenkite folija. Pašaukite į orkaitę troškinti. Praėjus valandai, nuimkite foliją ir troškinkite dar 15 minučių, kol bulvės kiek apskrus ir įgaus gelsvai rusvą atspalvį. Patiekite gilokuose dubenėliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)