Italijoje, Parmoje esantis maisto srities tyrimų institutas „Academia Barilla“ paskelbė 10 nedovanotinų klaidų, daugelio daromų, valgant itališką maistą. Taigi, ateityje, prieš šliūkštelėdami į puodą alyvuogių aliejaus ar užsisakydami kavos itališkame restorane, atidžiai pagalvokite (ir prisiminkite patarimus iš toliau pateikiamo sąrašo).

1. Niekada negurkšnokite kapučino pietų ar vakarienės metu. Espresas ir kapučinas – Italijos pasididžiavimas. Espresas geriamas po valgio, o kapučinas – per pusryčius, idealiu atveju – su kokiu nors saldumynu. Na, galite užsisakyti kapučino pavalgę, tik žinokite – tikras italas niekada šitaip nepasielgtų.

2. Rizotas ir pasta (makaronai) nėra pagrindinio patiekalo garnyras (išskyrus troškinį „l‘Ossobuco alla milanese“). Daugelyje šalių makaronai klaidingai patiekiami vietoje garnyro, lyg daržovės, bet Italijoje tai laikoma šventvagyste.

Itališkas maistas

3. Nepilkite aliejaus į vandenį, kuriame virsite makaronus. Aliejaus ir kt. komponentų pridedama po to, kai makaronai išverda.

4. Kečupas ant makaronų tiesiog šokiruoja italus. Kečupą galima valgyti, bet ne su pasta, o su traškučiais.

5. Spagečiai su Bolonijos padažu? Ne! Tai – bene garsiausias itališkas patiekalas, bet turbūt Bolonijoje neatsirastų nė vieno restorano, kuris jį gamina. Garsusis padažas valgomas su makaronais taljateliais, o ne su spagečiais. Italai Bolonijos padažą gamina kur kas paprasčiau, su mažiau ingredientų.

6. Makaronai su vištiena? Italijoje – niekada.

7. Cezario salotos Italijoje nežinomos, nors jas sukūręs Caesaris Cardini buvo italas.

Itališkas maistas

8. Staltiesė su raudonais ir baltasi langeliais? Italijoje tokios neegzistuoja, nors praktiškai visuose itališko maisto restoranuose stalai dengiami būtent tokiomis staltiesėmis.

9. Amerikoje mėgstamas itališku vadinamas makaronų patiekalas „Fettuccine alfredo“ su sviestu ir parmezanu. Bet, kaip rašoma instituto „Academia Barilla“ apžvalgoje, Italijoje šis patiekalas nežinomas. Romoje jį sugalvojo Alfredo Di Lelio, bet Italijoje jis neišpopuliarėjo, bent jau ne tokiu pavadinimu.

10. Italijoje gerbiamos tradicijos, o valgyti patariama su tais, kuriuos mylite. Meilė ir šeima italams – „tutto“ (viskas). Su šia taisykle sunku nesutikti.

Šaltinis: https://uk.style.yahoo.com/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)