aA
Izraelio virtuvė pradėjo formuotis XX a. viduryje, atkūrus Izraelio valstybę. Jos formavimuisi didelę įtaką turėjo žydų ir Artimųjų Rytų virtuvės. Izraelio virtuvė yra kelių ar net keliolikos virtuvių mišinys, kuris susiformavo kuriantis valstybei bei dėl iš viso pasaulio grįžusių izraeliečių. Kiekvienas įnešė pasaulietiškumo. Ji dažnai klaidingai tapatinama su žydų virtuve. Izraelio virtuvėje naudojama daug šviežių vaisių ir daržovių, pieno produktų, žuvies.
Urtė Mikelevičiūtė
Urtė Mikelevičiūtė
© DELFI / Modesta Meškė

„Izraelio virtuvė – kaip atgaiva sielai. Jau apie mano meilę Izraelio virtuvei turbūt varpais skalambija. Ši virtuvė yra Viduriniųjų Rytų šalių virtuvių miksas su daug kitų pasaulio šalių emigracijos potėpiais. Mane žavi tas miksas“, – sakė tinklaraštininkė ir restoranų konsultantė Urtė Mikelevičiūtė, kuri ėmė ir pagamino vieną gardžiausių savo izraelietiškų užkandžių.

Urtė Mikelevičiūtė
Urtė Mikelevičiūtė
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak Urtės, Izraelis yra ta šalis, kur kone kiekvienas myli ne ką kitą, o kalafiorus.

„Kai kuriems mūsų jie asocijuojasi su močiutės daržu, mamos skaniai su džiūvėsėliais pakeptais ir pateikiamais su šviežiomis bulvytėmis, gardintomis naminiais krapais. Kai kurie jų taip ir nepamėgo, o mes nusprendėme juos grąžinti ir į madą, ir į racioną“, – kalbėjo Urtė ir pasidalijo kalafiorų užkandžio receptu.

Traškus kalafiorų užkandis izraelietiškai

Izraelietiškas kalafiorų užkandis
Izraelietiškas kalafiorų užkandis
© DELFI / Modesta Meškė


Traškios kalafioro skiltelės gardintos paprikų ir kumino prieskoniais, patiekiamos su alyvuogių aliejumi, įvairiomis žolelėmis bei skiltele citrinos.


Jums reikės:

  • Žalių kalafiorų
  • Žolelių: labiausiai tinka petražolės ir kalendra
  • Citrinos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Kumino ir saldžiosios paprikos mišinio
  • Košerinė druskos
  • Pinijų riešutų

Urtė Mikelevičiūtė
Urtė Mikelevičiūtė
© DELFI / Modesta Meškė


Kalafiorus supjaustykite skiltelėmis ar riekelėmis.

Jeigu norite traškesnių kalafiorų – juos nuplikykite. Pasiruoškite puodą su verdančiu vandeniu ir šalia indą su ledukais. Dėkite kalafiorą į verdantį vandenį keliolikai sekundžių – o tada tiesiai į indą su ledukais.

Tuomet sumaišykite alyvuogių aliejų su košerine druska, pipirais, kuminu ir saldžiosios paprikos milteliais. Galima pilti ir šlakelį acto.

Žalumynus smulkiai sukapokite.

Keptuvėje gerai įkaitinkite kepimo aliejų. Dėkite kalafiorų pjausnius, barstykite košerine. Po 3 minučių kepimo abiejose pusėse apibarstykite žolelėmis. Pateikite su citrinos skiltele.

Izraelietiškas kalafiorų užkandis
Izraelietiškas kalafiorų užkandis
© DELFI / Modesta Meškė
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(46 žmonės įvertino)
4.3696

Traškus izraelietiškas kalafiorų užkandis: išdavė receptą, kaip pasigaminti jį per 5 minutes (29)

Izraelio virtuvė pradėjo formuotis XX a. viduryje, atkūrus Izraelio valstybę. Jos formavimuisi...

Indiškas bulvių ir kalafiorų troškinys (2)

Šiam patiekalui tereikia tiek mažai ingredientų, šiek tiek prieskonių ir aromatingas troškinys...

Azijos įkvėpti ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis (3)

Kulinarinio tinklaraščio „Boba po puodu“ autorė Aistė Stenberg skaitytojams siūlo pasilepinti...

Meksikietiška sriuba su ryžiais, mėta ir jautienos kukuliais (1)

„Meksikiečiai įsitikinę, kad ši sriuba su ryžiais, mėta ir jautienos kukuliais yra tikras...

Už 93 centus parsivežė iš Latvijos nacionalinį patiekalą: tokio skonio patirti nesitikėjo (57)

Pilkieji žirniai su kepinta šonine ir keptais svogūnais yra latvių nacionalinės virtuvės...

Top naujienos

Naujos koalicijos darbus dėliojantys liberalai nori keisti vaiko pinigų skyrimą: ne visoms šeimoms jie reikalingi (1317)

Pasiūlymus būsimos koalicijos programai pateikusios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė...

Į sukčių pinkles patekęs vyras prarado 37 tūkst. eurų: skundas Lietuvos bankui nepadėjo (108)

Vienam šalies gyventojui investuotojo karjera susiklostė itin nesėkmingai. 2018 metais jis...

Nesulaikomas Grigonis ir prabilęs Lekavičius ištempė „Žalgirį“ į pergalę Prancūzijoje (292)

Karjeros rungtynes Eurolygoje žaidęs Marius Grigonis bei jam lemiamu metu sėkmingai talkinęs Lukas...

Tarp kandidatų į Konferencijos dėl ES ateities vadovo postą – Dalia Grybauskaitė (196)

Buvusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su buvusiais Italijos ir Danijos lyderiais...

Baltarusija uždarė sieną su Lietuva ir kitomis kaimynėmis: nuo 16 val. nebeįleidžiamas lengvasis transportas Linkevičius: oficialios informacijos neturime; papildyta 18:47 (470)

Baltarusija ketvirtadienio popietę uždarė sieną su Lietuva , motyvuodama saugumo reikalavimais...

Grigonio lyderystę akcentavęs Schilleris: šioje komandoje daug kas prasideda nuo Mariaus (1)

Prancūzijoje ilgai atsilikinėjęs, tačiau mačo pabaigoje koronaviruso išsekintą Vilerbano ASVEL...

Apie netikėtus pokyčius pranešęs Lukašenka: situaciją reikės išspręsti, tu pats supranti pasirengęs pasiųsti kariuomenę (102)

Ketvirtadienį Aliaksandras Lukašenka netikėtai pakeitė vidaus reikalų ministrą – vietoje...

Helovinas atkeliauja į Lietuvą: įspūdingiausi „šiurpiausios“ nakties renginiai po atviru dangumi ir paslaptimis apgaubtos vietos (44)

Gausybė moliūgų, šiurpios kaukės ir saldainių kaulijimas vaikštant nuo durų prie durų....

Nuo sekmadienio – privaloma saviizoliacija iš Lietuvos vykstantiems į Jungtinę Karalystę (35)

Lietuva ir Kipras ketvirtadienio vakarą papildė Jungtinės Karalystės paveiktų valstybių...

Eugenija Grižibauskienė | D+ nariams

„Norfos“ įkūrėjas Dundulis apie pieštukų verslą, slapstymąsi nuo reketininkų ir sandėlininko darbą (1)

Taupus ir reiklus, kaip legendinis „Ikea“ įkūrėjas Ingvaras Kampradas, žemaitiškai...

|Maža didelių žinių kaina