4 porcijoms

Reikės:

  • mėgstamų makaronų (kvietinių spaghetti arba ryžių makaronų)
  • tofu (geriausia rūkyto arba marinuoto
  • svogūno
  • 5 pievagrybių
  • 70 g šviežio brokolio


Padažui:

  • 10 šaukštų žemės riešutų sviesto
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukšto mėgstamo sirupo
  • gabalo imbiero (pagal skonį)
  • 1 citrinos sulčių
  • vandens suskystinti


Kaip gaminti:

1. Supjaustykite tofu kubeliais ir gražiai apskrudinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies.
2. Perpjaukite svogūną per pusę ir, supjaustę juostelėmis, sudėkite į keptuvę.
3. Griežinėliais supjaustykite pievagrybius ir sudėkite į keptuvę, kai svogūnai pasidarys skaidrūs.
4. Supjaustykite brokolį ir taip pat kepkite keptuvėje, bet neperkepkite, kad jis išliktų truputį traškus.
5. Sudėkite į keptuvę išvirtus makaronus ir apipilkite viską padažu (jį pasigaminsite sudėję visus padažo ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrynę iki vientisos masės).
6. Papuoškite patiekalą žaliosios citrinos gabalėliu ir kapotais žemės riešutais.

Skanaus!

Azijietiško stiliaus makaronai su riešutų sviesto padažu