Jeigu nerandate pirkti nurodytų recepte pipirų, juos paprasčiausiai pakeiskite džiovintais čili pipirais ar konservuotais jalapeno pipirais.

4-5 porcijos

Reikės:

  • 500 g jautienos faršo
  • 1 didelės morkos
  • 1 didelės bulvės
  • 1 stiklinės šaldytų žirnelių
  • 0,5 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • ¼ stiklinės vandens
  • 1 arb. š. druskos
  • ¾ arb. š. džiovinto mairūno
  • 1/3 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. kumino miltelių


Pomidorų padažui:

  • 450 g pomidorų
  • 1 stiklinės vandens
  • 0,5 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 konservuoto čipotle pipiro (arba kito mėgstamo konservuoto aštraus pipiro)
  • 1 džiovinto ancho pipiro (arba kito mėgstamo neaštraus džiovinto pipiro)
  • 2 skiltelių česnako


Gaminimas:

1. Padažas – pomidorus sudedame į verdantį vandenį. Paverdame ~5-7 min, kol pradeda luptis odelė, tada išimame iš vandens ir paliekame atvėsti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Supjaustome džiovintą ancho pipirą į keletą dalių, išimame sėklas ir dedame į įkaitusį aliejų, trumpai pakepiname, kad pipiras suminkštėtų, tada išimame iš keptuvės (aliejaus neišpilame). Atvėsusius pomidorus nulupame, sudedame į kokteilinę ar trintuvę kartu su nuluptu česnaku, svogūnu, įdedame chipotle pipirą, apkepintą ancho pipirą, užpilame vandeniu ir viską suplakame iki piurė. Padažą atidedame į šalį.
2. Morką ir bulvę nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Puode užverdame vandenį, sudedame susmulkintą morką ir bulvę. Verdame 5 min, tada išimame iš vandens ir atidedame į šalį.
3. Svogūną nulupame, susmulkiname. Česnaką nulupame, sutriname česnako spaustuku. Keptuvėje įkaitiname likusį aliejų nuo kepinto pipiro, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada sudedame sutrintą česnaką, pakepiname kelias minutes. Po to sudedame faršą, gerai sutriname į smulkius gabalėlius. Pagardiname prieskoniais, supilame pomidorų padažą, vandenį ir išmaišome. Troškiname ant žemesnės vidutinės ugnies 10 min. Tada sudedame apvirtas daržoves, žirnelius, išmaišome ir troškiname 25 min. Patiekiame su ryžiais, tortilijomis ar skrudintu batonu.