Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas

4 porcijos

  • 1 savojinis kopūstas, bet, jei tokio nėra, galima naudoti ir paprastą
  • 0,5 kg maltos jautienos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 saujos malto parmezano
  • kvietinių miltų bandelė be plutelės, išmirkyta piene ir nuspausta
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • trupučio džiūvėsėlių
  • sviesto
  • tarkuoto parmezano
Gian Lucos šeimos itališkų balandėlių receptas


Kopūstą išskirstome atskirais lapais, išpjauname arba paploniname apatinę lapkočio dalį ir lapus apverdame 3–4 minutes, tada ištraukiame ir iš karto panardiname į šaltą vandenį – taip išsaugome gražią spalvą ir sustabdome tolesnį minkštėjimą.

Kopūsto šerdį labai smulkiai supjaustome ir sumaišome su malta mėsa, kiaušiniais, maltu parmezanu, bandele, prieskoniais ir džiūvėsėliais. Iš faršo masės formuojame pailgus kukulius ir kiekvieną suvyniojame į apvirtą kopūsto lapą. Dydis toks pat kaip vidutinio lietuviško balandėlio.

Pescoi dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant kiekvieno jų – po lazdyno riešuto dydžio gabalėlį sviesto, gausiai parmezano, ir šauname 20 minučių į 200 laipsnių orkaitę.

Tai labai panašu į lietuviškus balandėlius, tik šitie yra kepami orkaitėje ir serviruojami ne su padažu, o apkepti su parmezanu.

Gian Luca Demarco kulinarinė knyga


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)