Alfas kartu su maisto tinklaraštininke Renata Šnioliene parodė, kaip greitai ir paprastai rauginti pomidorus, kopūstus, ridikėlius ir morkas.

Laidoje buvo atskleista, koks netikėtas ingredientas labai tinka rauginant kopūstus, kodėl kopūstų nereikėtų minkyti rankomis kartu su morkomis, ką daryti su pomidorais, kad pavasarį jie būtų pilni skonio, o rauginimo žinovė paaiškino, kodėl į kopūstus nededa spanguolių.

– Kokių ingredientų reikia norint greitai paraugti daržovių?

– Birželio mėnesį reikėtų prisirinkti vyšnių ir serbentų lapų. Kažkada bandžiau juos rinkti rugsėjo mėnesį, tačiau nebebuvo jokio kvapo. Todėl svarbu iki Joninių surinkti visas jums reikalingas vaistažoles, lapus ir juos susisandėliuoti. Jei jų neprisirinkote, galite rinktis alternatyvą ir nusipirkti mišinį (kalendrų grūdeliai, pipirai, krapų kotai) prekybos centre. Svarbiausios yra krapų sėklos, kurių tikrai rasite parduotuvėse. Aš pati naudoju dar ir krapų „skėčius“.

Raugintos daržovės

– Kokia gi ta pomidorų skonio atgaivinimo procedūra?

Pomidoruose pradurkite skylutes su krapštuku arba peiliu, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite juos į daugkartinio naudojimo užsegamus maišelius. Žinoma, nepamirškite iš pradžių jų nuplauti ir naudokite tokius pomidorus, kuriems trūksta skonio. Į maišelį suberkite druską. 1 kg bet kokių daržovių reikia vieno kupino šaukšto rupios druskos (be jodo). Pusei kilogramo pomidorų reikėtų įdėti ne mažiau nei 1 česnako skiltelę. Suberkite prieskonius – krapus arba jūsų pirktą mišinį ir 10 min. pavartykite sandariai užsegtą maišelį rankose. Padėkite į šiltą namų vietą, kelis kartus per dieną apverskite ir po paros jau galėsite ragauti. Jei laikysite šaltai, tokios daržovės bus tinkamos vartoti apie 2 savaites, jei laikysite šiltai, reikėtų jas suvalgyti per 5–6 dienas.

Lygiai taip pat galite paruošti ir kopūstus, morkas arba kopūstus ir morkas kartu. Jų nereikia pjaustyti kaip rauginant, pjaustykite kaip norite ir kartokite tokią pačią gaminimo eigą.

Vienintelis dalykas, ką reikėtų su kopūstais daryti kitaip, juos sudėjus į maišelį, reikėtų pamaigyti rankomis su druska. Jei gaminsite kartu su morkomis, jas dėkite vėliau po maigymo, kad kopūstai nepakeistų spalvos ir būtų šviesūs. Šitaip galima gaminti visas daržoves, išskyrus bulves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją