4 porcijos

  • 600 g kiaulienos sprandinės
  • 0,5 stiklinės sauso baltojo vyno arba alaus
  • 10 apelsinų
  • žiupsnis rozmarinų druskos (jos receptą rasite šioje knygoje)
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Storadugniame puode ant didelės kaitros apkepame kiaulienos sprandinę iš visų pusių, kol ši gražiai apskrunda. Tada atsargiai, kad nekiltų ugnis, pilame į puodą vyną arba alų. Pagardiname mėsą rozmarinų druska, pipirais ir supilame 8 apelsinų sultis.

Sumažiname kaitrą, puodą uždengiame palikdami mažą tarpelį, kas 10 minučių mėsą pasukiojame. Sprandinė apelsinų sultyse troškinasi apie 40 minučių. Po pusvalandžio ant mėsos supilame likusių 2 apelsinų sultis ir dar 10 minučių patroškiname. Mėsą patiekiame ant padėklo, apipylę padažu iš puodo, kuriame troškinosi.

Galima sprandinę paruošti ir iš anksto, tik prieš patiekiant supjaustyti riekėmis, dar penkias minutes patroškinti puode. Skaniausia su bulvių koše, kurią jūs, lietuviai, tikrai mokate labai gerai gaminti.

Gian Luca Demarco kulinarinės knygos pristatymas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)