Reikės:

  • 250 g konservuotų ar virtų pupelių;
  • 80.g avinžirnių miltų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • Kelių šakelių šviežių petražolių;
  • 1/8 smulkintų čili pipirų;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. džiovinto ir smulkinto baziliko;
  • 1 a.š. pomidorų pastos.

Padažui:

  • 100 ml vandens;
  • 100 g pomidorų pastos;
  • 1/2 a.š. česnako granulių;
  • Žiupsnio pipirų.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus skirtus kukulaičiams sudėkite į maisto trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės;

2. Keptuvę ištepame aliejumi, įkaitiname. Iš gautos masės rankomis formuojame apvalius kukulius ir dedame į keptuvę. Tešla gana lipni, tad siūlau rankas išsitepti aliejumi! Jeigu nenorite terliotis, tiesiog dėkite tešlą su mažu šaukšteliu tiesiai į keptuvę.

3. Apkepame iš abiejų pusių, užpilame padažu ir troškiname apie 10 minučių.

Skanaus!

Kukuliai iš pupelių su pomidorų padažu

Receptu dalijasi tinklaraštis Wise Taste.