Pirmiausia reikia nustatyti galvos skausmo tipą. Suskausti galvą gali dėl įvairiausių priežasčių. Deja, toli gražu ne visos jos nekaltos (štai kodėl dėl galvos skausmo patartina kreiptis į medikus). Bene dažniausi galvos skausmo sukėlėjai – smegenų ląstelių patiriamas deguonies stygius, dehidratacija, galvos smegenų kraujagyslių ir aplinkinių raumenų spazmai. Laimei, kaip tik šiais atvejais padėti sau gali pavykti ne vaistais, o maistu. Taigi, atsižvelgdami į tai, kodėl ir kaip skauda galvą, galite pasirinkti sau gelbstintį produktą, rašo portalas „Health“.
2024.09.24 05:45
„Vaistai“, padedantys įveikti galvos skausmą, – jų rasite tiesiog savo virtuvėje
FOTO: | Shutterstock
Ir vėl įsiskaudėjo galvą? Tik nepulkite vartoti vaistų! Verčiau apsidairykite virtuvėje: veikiausiai rasite, ką būtų galima suvalgyti, kad galvos skausmas kiek atlėgtų. Nes maistas – ne vien tik kuras organizmui. Kiekvienas produktas – tai ištisa cheminė laboratorija, kurioje gali pasisekti rasti nuskausminamąjį poveikį turinčių elementų bei jų junginių.
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją