Paprasti, lengvai pagaminami ir kartu sotūs jos receptai su moliūgu ir kitomis rudens gėrybėmis – „Ozo“ blogo atsiųstame pranešime.

Moliūgų ir apelsinų kokteilių dviem porcijoms reikės:

  • 2 bananų
  • 4 apelsinų
  • 4 šaukštų moliūgų tyrės
  • žiupsnelio cinamono

Gaminame:

  1. Pirmiausia pasiruošiame moliūgų tyrę: perpjovus moliūgą, išėmus sėklas, įpylus vandens į jo ertmę, kepame 30–40 minučių (priklausomai nuo moliūgo dydžio) iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Moliūgo minkštimą šaukštu išskaptuojame ir sutriname. Tokią moliūgų tyrę šaldytuve galima laikyti visą savaitę.
  2. Nulupame bananus ir dedame į kokteilinę. Į ją taip pat dedame moliūgų tyrę, supilame spaustas apelsinų sultis. Pabarstome cinamono. Viską suplakame. Supylus kokteilius į stiklines, dar truputį pabarstome cinamonu.

Lapinių kopūstų kokteilių dviem porcijoms reikės:

  • 4 „Kale“ lapinių kopūstų lapų
  • 2 bananų
  • 2 nedidelių obuolių
  • 2 nedidelių kriaušių
  • 4 šaukštų linų sėmenų
  • 1 stiklinės vandens

Gaminame:

Nulupame bananus, sudedame į kokteilinę. Iš obuolių ir kriaušių išimame sėklas, supjaustome ir taip pat dedame į kokteilinę. Ten pat dedame susmulkintus lapinių kopūstų lapus be kotelio. Suberiame linų sėmenis. Supilame vandenį. Viską suplakame. Supylus kokteilius į stiklines, dar truputį pabarstome linų sėmenimis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją