Avinžirnių ir tofu troškinys

3-4 porcijoms reikės:

  • 180 g rūkyto tofu;
  • skardinė konservuotų avinžirnių;
  • 7-8 dideli pievagrybiai;
  • druskos, pipirų;
  • ryžių makaronų;
  • 1,5 valgom. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 2,valgom. šaukšt. sojų padažo;
  • 1,5 valgom. šaukšt. saldiklio – rudojo cukraus ar mėgstamo sirupo (agavų, klevų);
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • pusės citrinos sulčių;
  • šlakelio vandens;
  • svogūnų laiškų;
  • čili pipiro;
  • sezamų sėklų.

Kaip gaminti:

1. Apkepame kubeliais pjaustytą tofu, sudedame avinžirnius ir pjaustytus pievagrybius, lengvai pasūdome.
2. Ryžių makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio ir sudedame į keptuvę.
3. Supilame padažą, kurį sumaišome iš riešutų sviesto, sojų padažo, saldiklio, citrinų sulčių, smulkinto česnako ir šlakelio vandens norimam skystumui išgauti.
4. Pakepame apie minutę, kol padažas sušils.
5. Perkeliame į lėkštę ir pabarstome svogūnų laiškais, čili pipiro griežinėliais ir sezamo sėklomis.

Skanaus!

Avinžirnių ir tofu troškinys

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų.

Receptu dalijasi tinklaraštis Cukrus ir druska.