Jei jau parūpo, ką traukti iš šaldytuvo, peržvelkite čia pateiktą produktų sąrašą iš portalo cnet.com.

Aštrus padažas išlieka nesugedęs iki 3 metų net ir nelaikant jo šaldytuve, be to, net atidarius buteliuką.

Bulves derėtų sukrauti į popierinį maišą ir padėti į vėsią, sausą vietą. Šaldytuve laikomos bulvės gali įgauti specifinį poskonį, be to, pradėti greičiau pūti.

Svogūnams rekomenduojama parinkti sausą, gerai vėdinamą vietą. Kartu su bulvėmis jų geriau nelaikyti. Bulvių kaimynystė spartina svogūnų puvimo procesus.

Česnakai, kaip ir svogūnai, yra sausų, gerai vėdinamų vietų mėgėjai.

Bazilikai absorbuoja šaldytuve tvyrančius kvapus, todėl geriausia šviežias jų šakeles pamerkti į puodelį su vandeniu ir pastatyti ant spintelės, kaip ir skintas gėles. Taip elgtis patariama su bet kuriomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Nepavyksta susinokinti avokado? Nieko keisto, jeigu jis šaldytuve! Kambario temperatūroje laikomi pusžaliai avokadai sunoksta daug greičiau. Jei norite dar labiau paspartinti procesą, sudėkite avokadus į popierinį maišelį kartu su bananu arba obuoliu.

Šaldytuve atsidūrusios uogos sugenda daug greičiau, nes yra veikiamos drėgmės. Jas laikyti reikėtų dubenyje ant spintelės.

Duoną geriausia laikyti kambario temperatūroje, įdėtą į plastikinį maišelį. Kadangi šaldytuve paspartėja dehidratacijos procesas, duona greičiau sužiedėja.

Galbūt girdėjote, kad šaldytuve laikant galvaninius elementus galima prailginti jų galiojimo terminą. Deja, tai netiesa. Net atvirkščiai – šaltis baterijoms gali pakenkti.

Jeigu pomidorus laikysite šaldytuve, neišvengiamai pakis jų skonis ir, deja, ne į gerąją pusę, be to, daržovės ims greičiau gesti. Pomidorus rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje.

Kavos taip pat nederėtų laikyti šaldytuve. Ją reikia supilti į sandariai uždaromą indą ir laikyti paprasčiausioje spintelėje.

Daugelis moliūgų, ypač tų, kurių žievė storesnė, net porą mėnesių gali išstovėti kambario temperatūroje.

Medus tikrai yra toks produktas, kuris negenda laikomas spintelėje, tad kam jį šaldyti?

Pyrago taip pat nereikėtų dėti į šaldytuvą, nebent jis perteptas sviestiniu kremu arba aplietas glajumi. Jei taip nėra, pyragas net tris dienas liks šviežias orui nepralaidžiame maišelyje kambario temperatūroje.

Neprapjautus melionus nėra jokio reikalo dėti į šaldytuvą. Geriausia vieta jiems – spintelė arba sandėliukas, kuriame nesikaupia drėgmė.

Jeigu bananai neprinokę, į šaldytuvą jų nedėkite. Tik visiškai sunokusius bananus galima dėti į šaldytuvą (arba šaldiklį), kad jie nustotų nokti.

Kečupas ir garstyčios kambario temperatūroje išsilaiko maždaug mėnesį. Jie nesugenda dėl sudėtyje esančių rūgščių, užkertančių kelią bakterijų augimui.

Stiklainį su žemės riešutų sviestu galite drąsiais statyti į spintelę. Jis nesuges net kelis mėnesius, nebent būtų ekologiškas.

Kepimo aliejų laisvai galima laikyti spintelėje. Išimtį sudaro tik riešutų aliejus.

Obuolius, persikus, nektarinus ir kriaušes sudėkite į pintinę ir laikykite sandėliuke. Jie kuo puikiausiai išstovės maždaug savaitę.

Ryžius į šaldytuvą reikia įdėti tiktai tuo atveju, jei jie virti. Sausas ryžių kruopas galima suberti į indus arba plastikinius maišelius ir laikyti spintelėje. Taip laikomų ryžių galiojimo terminas – ne vieni metai. Jei indas, į kurį suberti ryžiai, nepralaidus orui, ryžiai net 8–10 metų liks tinkami vartoti. Tiktai apie ruduosius ryžius šito nepasakysi: jų laikymo trukmė – 1–2 metai.

Lygiai kaip ryžių, nereikia šaldyti ir pupelių. Dėl šaldytuve tvyrančios drėgmės džiovintos pupelės gali net imti dygti.

Liaudiškos išminties lobynuose ir net kai kuriuose grožio tinklaraščiuose galima rasti patarimą laikyti šaldytuve kosmetiką, tačiau žinokite, kad kosmetikos produktai yra pagaminti taip, kad jų nereikėtų laikyti šaltai. Žema temperatūra gali išbalansuoti cheminę produktų sudėtį, o pudra dėl drėgmės gali prarasti birumą.

Šaldytuve nereikia laikyti jokių paprikų – nei aitriųjų, nei saldžiųjų, mat dėl šalčio gali suprastėti skoninės šių daržovių savybės.

Galiausiai, šaldytuve ne vieta ir baklažanams: jiems tikrai nieko nenutiks kambario temperatūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)