„Šie pietūs bus nebrangūs, sotūs ir labai sveiki. Toks studentiškas, bet ne tik studentams patiksiantis patiekalas galėtų būti ir sveiki pusryčiai, – receptą pristato A. Švetkauskė. – Prie grikių puikiai tiks šakninės daržovės, o mes tuo tikrai turtingi – jų turime labai daug, o jas labai sveika valgyti. Šį kartą naudosime nepelnytai pamirštą saliero šaknį kartu su žaliomis morkomis, pagardinsime česnaku, ciberžole ir kmynais.“

Reikės:

  • 200–300 g grikių
  • 2 morkų
  • 1 saliero šaknies
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos
  • prieskonių: ciberžolės, kmynų, pipirų
  • tyro alyvuogių aliejaus, skirto kepti
  • tarkuoto „Džiugo“ sūrio (nebūtina)
Grikiai su šakninėmis daržovėmis

Gaminimas:

  1. Grikius užsimerkiame per naktį, o ryte ar perpiet, kai susiruošiame gaminti, pašildome užpildami karštu vandeniu. Jei nakčiai kruopas užmerkti pamiršome arba tam neturėjome laiko, grikius užpilame vandeniu ir paverdame 10–12 min.
  2. Daržoves supjaustome stambesniais šiaudeliais – taip jos išliks kvapnesnės, skanesnės, o kepamos neperkeps.
  3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame saliero šaknies ir morkų šiaudelius, įtarkuojame porą skiltelių česnako, viską pagardiname juodaisiais pipirais, žiupsneliu druskos, ciberžole, kurią A. pataria naudoti profilaktiškai norint išlikti sveikiems ir žvaliems. Vis pamaišydami daržoves kepame apie 12 min.
  4. Serviruojame: į lėkštę dedame išvirtus grikius, ant viršaus – keptas daržoves, papuošiame mėgstamais žalumynais, jei norime, pabarstome „Džiugo“ sūriu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)