Tie, kas dabar jau yra įžengę į penktąją dešimtį, dar prisimena, kad daugelio tėvai gūdžiais sovietiniais laikais nieko nebuvo girdėję nei apie espresso kavą, nei apie moka kavinukus. Geriausiu atveju kavinukas buvo amerikietiško tipo, bet dažniausiai kavą gerdavo tiesiog užpylę vandeniu. Nežinia ar nuo tų laikų, ar ne, bet šiandien daugelis net nedrįsta prisipažinti, jei vis dar geria kavą tokiu būdu. Bijo būti sukritikuoti, kad neva nieko neišmano. O pasirodo, kad tokiais „neišmanėliais“ galima būtų vadinti ir didžiuosius kavos profesionalus, degustatorius, kurie ragauja būtent užpilamą kavą.
2024.09.19 06:00
Pasakė, kaip prekybos centre įsigyti kokybiškos kavos: ant pakuotės atkreipkite dėmesį į du dalykus
(6)DELFI.lt
FOTO:
Nemėgsti karčios kavos? Nieko nesupranti apie kokybišką kavą. Raukaisi, nes kava atrodo per rūgšti? Gerk arbatą – bus viskas paprasčiau. Geri užpilamą kavą? Italijoje lauk nukryžiavimo. Jei esi paprastas kavos vartotojas, lažinamės, kad ne kartą esi girdėjęs tokius ar panašius komentarus, kaip nieko neišmanai apie gerą kavą. Nutarėme išsiaiškinti, kokia gi kava yra kokybiška kava, kokių skoninių natų ieškoti ir ar tokios kavos įmanoma nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose. Į šiuos ir kitus klausimus atsakymus padėjo rasti „Crooked Nose and Coffee Stories“ kavos mokyklos įkūrėjas, skrudintojas, knygos apie kavą autorius, kavos žinovas Emanuelis Ryklys.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (6)