Vaizdo reportaže rodoma, kaip šakotis kepamas sukant ant iešmo lauko židinyje. Ir pridedama, kad tai tradicinis tik dviejuose Prancūzijos regionuose – Averone ir Aukštutiniuose Pirėnuose – randamas skanumynas. Be to, šis receptas – daugiau nei 200 metų senumo. Visas gaminimo procesas trunka apie 5 valandas, o rezultatas tiesiog pribloškia.

Komentatoriai netruko pastebėti panašumų su mūsų kraštuose kepamu šakočiu ir filmuotos medžiagos kūrėjams išsakė savo kritiką. „O dieve, tai tradicinis lietuviškas šakotis, jis kepamas nuo neatmenamų laikų!“ – rašė viena internautė.

„Laidos kūrėjams reikėtų labiau pasigilinti – šis pyragas yra dalis daugelio Rytų Europos kultūrų, tokių kaip Lietuva ir Lenkija“, – pateikdamas aiškinamąją nuorodą į „Vikipedija“ straipsnį komentavo kitas.

Trečias pastebėjo panašumų su garsiuoju vokišku baumkuchenu.

Aukštas šakotas tuščiaviduris konditerijos kepinys yra tradicinis lietuvių patiekalas, vienas dažniausių vestuvėms ruošiamų desertų. Šakotis yra vokiečių kulinarinio gaminio baumkucheno atmaina, kartais vadinamas Bankuchenu nuo šio vokiško kepinio pavadinimo. Kaip skelbia internetinė enciklopedija, į Lietuvą šakotis atkeliavo XX a. pradžioje ir pradėtas kepti vienuolynuose.

Vaizdo reportažą galite pažiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)