Reikės:

  • 180 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 150 ml pieno
  • 80 ml aliejaus
  • 160 ml karšto vandens
  • 2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
  • 8 vnt. (arba daugiau) „Oreo“ sausainių
  • 500g maskarponės sūrio
  • 130 g sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • 60 g kakavos

Gaminimas:

  1. Pyrago pagrindui sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
  2. Įpilkite aliejų, pieną, įdėkite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite.
  3. Į tešlą supilkite karštą vandenį, atsargiai sumaišykite.
  4. Atskirtus nuo kremo sausainius susmulkinkite (pažiūrėkite žemiau esantį video receptą, kaip tai atlikti). Sausainių trupinius pridėkite prie tešlos.
  5. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
  6. Kiekvieną pagrindą kepkite kepimo formoje (video recepte naudojame 18 cm skersmens formą), 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
  7. Pyrago kremui elektriniu maišytuvu suplakite sviestą kartu su cukraus pudra. Pridėkite anksčiau nuo sausainių atskirtą kremą ir maskarponės sūrį. Viską kartu sumaišykite elektriniu maišytuvu.
  8. Ant vieno pagrindo tepkite kremo, dėkite antrą, tepkite likusį kremą.
  9. Tortą galima papuošti sausainių trupiniais ir sausainiais.
Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „My Culinary Corner“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)