Ryžių vandenį galima panaudoti įvairiai. Jis gali praversti ir kaip kosmetinė priemonė, ir tvarkantis namuose. Naudodami ryžių vandenį ne tik sumažinsite atliekas, bet ir sutaupysite, nes nebereikės pirkti tam tikrų produktų. Taigi, gyvensite ir taupiau, ir ekologiškiau, rašoma „Furnishhome“.

Plaukų priežiūros priemonė

Ryžių vandenyje, žinia, gausu antioksidantų, mineralų, visų B grupės vitaminų ir vitamino E. Negana to, jame yra svarbių medžiagų, susidarančių kaip natūralios ryžių fermentacijos produktas ir prisidedančių prie ląstelių stimuliacijos bei regeneracijos.

Dėl įspūdingos sudėties ir maitinamųjų savybių ryžių vanduo pajėgus sutvirtinti plauką. Šį skystį galima naudoti ruošiant raminamuosius bei minkštinamuosius kompresus, tinkamus jautriai arba sudirgusiai galvos odai. Be to, ryžių vanduo suteikia plaukams žvilgesio ir mažina vėlimąsi. Šio stebuklingo vandens pagrindu pasigaminta kaukė padidins plaukų apimtį ir juos sudrėkins. Į plaukų priežiūrai naudojamą ryžių vandenį galima įlašinti kokio nors eterinio aliejaus.
Asociatyvioji nuotr.

Odos priežiūros priemonė

Ryžių vandenyje esantys fermentacijos produktai ypač veiksmingai kovoja ir su odos senėjimu. Reikia pastebėti, kad panašūs produktai dažnai tampa brangių kremų ir kitų kosmetinių priemonių ingredientais. Ryžių vandenį galima naudoti kaip veido odos toniką, nuo kurio oda įgauna spindesio. Tiesiog suvilgykite ryžių vandeniu vatos diskelį ir kruopščiai, švelniais judesiais nuvalykite juo veidą.

O jei turite laiko, galite pasilepinti ryžių vandens kauke: efekto tikrai sulauksite, jeigu išsitepsite šiuo skysčiu veidą ir pabūsite taip keletą minučių. Ryžių vandeniu pavyks net makiažą nuvalyti, jei, žinoma, nesinaudojate vandeniui atsparia dekoratyvine kosmetika. Su ryžių vandeniu galima pasigaminti kompresą, atkuriantį natūralų odos balansą, kuris malšina paraudimą ir sudirgimą.

Natūralus indų ploviklis ir stiklinių paviršių valiklis

Išvirus ryžiams likusį vandenį galima naudoti kaip alternatyvų indų ploviklį. Aišku, jei indai ypač purvini, su ryžių vandeniu neišsiversite – teks panaudoti įprastą priemonę, tačiau jei nešvarumai lengvai pašalinami, tikrai turėtų pakakti ir ryžių vandens poveikio. Jeigu taip elgsitės, bent kartkartėmis neužteršite vandens buitine chemija.

Verta žinoti, kad ryžių vandenyje esantis krakmolas veiksmingai traukia purvą, todėl šiuo skysčiu be vargo nuplausite langus ir veidrodžius. Ekologiško valiklio nereikia net gaminti: tiesiog supilkite ryžių vandenį į purkštuvą, apipurkškite juo norimą valyti stiklinį paviršių ir nušluostykite jį sausa šluoste.
 Vandens taupymas plaunant indus

Ekologiška priemonė nemaloniems kvapams šalinti

Vandeniu, likusiu išvirus ryžiams, lygiai kaip ir tuo, kuriuo ryžius plovėte, galite plauti plastikinius konteinerius, kadangi ryžių vanduo šalina ne tik nešvarumus, bet ir nemalonius kvapus. Darbo eiga labai paprasta: tereikia pripilti į nešvarų indą ryžių vandens ir palikti pusvalandžiui, o tada praplauti iš čiaupo tekančiu vandeniu.

Galbūt nė nežinojote, kad, pavyzdžiui, Pietų Korėjoje žuvis dažnai mirkoma ryžių nuovire, kad neskleistų jai būdingo ne itin malonaus kvapo ką nors iš jos gaminant. Tai dar vienas įrodymas, kad ryžių vanduo gali būti veiksmingas sprendimas kovojant su nemaloniais kvapais.

Natūralios trąšos

Ryžių vandeniu galima laistyti augalus, tik šiuo tikslu naudojamas nuoviras neturi būti sūdytas ir karštas. Šiame skystyje esančios vertingos maisto medžiagos veikia kaip natūralios trąšos. Toks ryžių vandens pritaikymas – dar vienas būdas sumažinti cheminių medžiagų naudojimą namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją