Lietuviškame prekybos tinkle didžiausią paklausą turi mūsų šalyje įsikūrusių tiekėjų paukštienos produktai.

„Lietuvos ūkininkai ir paukštininkystės verslu užsiimantys tiekėjai yra ilgamečiai mūsų prekybos tinklo partneriai, kurie užtikrina, kad mūsų klientus visada pasiektų šviežia aukščiausios kokybės paukštiena. 2019 metų gruodį net 74 proc. asortimento sudarė būtent Lietuvos ūkiuose užauginta paukštienos produkcija, o bendras paukštienos asortimentas yra sudarytas iš daugiau nei 150 skirtingų produktų, tiekiamų skirtingų tiekėjų“, – teigia prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Duoklė patogumui

Platus asortimentas suteikia galimybę rinktis ne tik mėgstamiausią paukštieną, bet ir jos įpakavimą. Kokį produktą – fasuotą ar ne – rinktis iš esmės lemia patogumas ir jo galiojimo laikas.

Prekybos tinklo Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė teigia, kad paukštiena yra itin maisto gamybai palanki mėsa. Patiekalus iš jos galima pasiruošti greitai ir lengvai, ne veltui paukštiena yra vienas populiariausių klientų pasirinkimų.

„Jei dar nesate kepę, siūlau namie pasigaminti netikrą zuikį. Vokietijoje dėl mėsos stygiaus po II-ojo pasaulinio karo itin išpopuliarėjęs patiekalas tapo ir mūsų virtuvės dalimi. Be to, jis turi daug receptų, kiekvienas gali improvizuoti su savo mėgstamais ar turimais ingredientais“, – teigia maisto gamybos ekspertė ir dalijasi savo zuikio iš vištienos faršo receptu.

Reikės: 700 g maltos vištienos, 80 g kubeliais pjaustytų saliero lapkočių, vieno kiaušinio, 25 g migdolų miltų, 3 g maltų saldžiųjų paprikų, 5 g svogūnų miltelių ar granulių, 5 g česnakų miltelių ar granulių, 30 g kepsnių (barbekiu) padažo, svogūnų laiškų pagardinimui ir papuošimui.

Gaminimas: pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Tuomet keptuvėje 4-5 minutes pakepinkite pjaustytus salierų lapkočius. Visus likusius ingredientus sumaišykite viename dideliame dubenyje, tuomet suberkite pakepintus salierų lapkočius ir dar kartą visą gerai išmaišykite. Sudėkite į paruoštą, riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą, kepimo indą ir kepkite apie 60 minučių. Iškepus leiskite netikram zuikiui pailsėti bent 15 minučių prieš jį pjaustant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)