Daugybė rožinės sriubos versijų
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, pranešime žiniasklaidai sako, kad šaltibarščiai turi itin daug skirtingų versijų, tačiau ruošiant bet kurį variantą namuose – sutaupysite.
Anot jos, nepaisant skirtingų šaltibarščių variantų, yra keletas triukų, kurie tinka visoms šios sriubos versijoms.

* Naudokite šviežius ingredientus. Nors gaminant šaltibarščius su ilgavaisiais agurkais ir praėjusio sezono bulvėmis galima dar daugiau sutaupyti, vis tik rekomenduojama rinktis šviežio derliaus daržoves. Šviežumas turi tiesioginės įtakos šios sriubos skoniui.

* Drąsiai improvizuokite. Pabodus valgyti klasikinius šaltibarščius, galite juos papildyti ne tik šviežiais, bet ir marinuotais agurkais, sūriu ar net krienais. Jei mėgstate aštriau, sriubą galite pagardinti sutrintu česnaku ar net Chalapos paprika.
* Reguliuoti tirštumą – paprasta. Jei susimaišėte jūsų skoniui per tirštus šaltibarščius, juos atskiesti galite atšaldytu virintu vandeniu arba pienu. O jei nutiko atvirkščiai – sriubai tirštumo suteiksite ne tik pridėdami daugiau ingredientų, bet ir įmaišę porą šaukštų grietinės arba dalį daržovių sutrynę elektriniu smulkintuvu.
Jei patarimus patikrinti norite patys, išbandykite šį klasikinių šaltibarščių receptą.

Reikės:
480 g konservuotų burokėlių
900 g kefyro (2,5 proc. riebumo)
3 vnt. šviežių trumpavaisių agurkų
3 vnt. kietai virtų kiaušinių
Saujelės smulkintų šviežių arba šaldytų krapų
Žiupsnelio druskos, pipirų
10–12 vnt. bulvių
Gaminimas:
* Dubenyje sugrūskite smulkintus krapus ir svogūnų laiškus su druska bei pipirais ir porai minučių atidėkite į šalį.
* Tuo metu gabalėliais supjaustykite agurkus ir kietai išvirtus kiaušinius, juos sudėkite į puodą. Čia supilkite gerai atšaldytą kefyrą, konservuotus burokėlius, suberkite su prieskoniais anksčiau sugrūstas žoleles. Viską išmaišykite, paragaukite. Jei reikia, sriubą papildomai pasūdykite, atskieskite arba patirštinkite.
* Puodą pastatykite į šaldytuvą. Po poros valandų gerai atšalusią sriubą tiekite su išvirtomis arba keptomis šviežiomis bulvėmis. Skanaus!