aA
Visi juos mėgsta, bet paslapčia. Kas jie? Taip – nuodėmingieji čeburekai! Alfas Ivanauskas juos siūlo su įvairiais įdarais, o geriausia, kad tešla pavyks iš pirmo karto! Vidus bus sultingas, o viršus – traškus.
Alfo Ivanausko čeburekai
Alfo Ivanausko čeburekai
© Recepto autorius

Reikės:

  • 2 stiklinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • Žiupsnelio druskos
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės vandens
  • Aliejaus (kepti)

Įdarui I:

  • 1 2 šviežio sausai brandintos jautienos maltinių
  • 1 svogūno
  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 5–6 šaukštelių sultinio želės

Įdarui II:

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (kalendrų, petražolių, krapų, mėtų)
  • 80 g fetos
  • 1 rutuliuko mocarelos
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų


1. Miltus suberkite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Vandenį užvirinkite ir supilkite tiesiai ant miltų. Pirmiausia išmaišykite šaukštu, o po to minkykite rankomis. Jei reikia miltų – šiek tiek pamiltuokite stalą, bet nepersistenkite.
2. Suformuokite rutuliuką ir palikite maždaug 30 min. Uždenkite plėvele, kad neapdžiūtų.
3. Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį susmulkinkite.
4. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia tarka.
5. Mėsą ir svogūną sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, išmaišykite.
6. Antram įdarui susmulkinkite kalendras, petražoles, krapus ir mėtas. Fetą sutrupinkite rankomis, mocarelą susmulkinkite tiek, kad galima būtų pagaminti faršą, galite tai padaryti rankomis – suplėšyti. Pagal pageidavimą įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Sumaišykite su smulkintomis žolelėmis.
7. Tešlą paskirstykite nedideliais gabaliukais ir iškočiokite plonus lakštelius. Ant vienos lakštelio pusės sudėkite norimą faršą, prie mėsos faršo ant kiekvieno lakštelio dar pridėkite po šaukštelį sultinio želės. Uždenkite faršą kita lakštelio puse ir kruopščiai užspauskite. Galite tai padaryti šakute.
8. Lygiai taip pat suformuokite čeburekus su sūrio įdaru.
9. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite čeburekus iki aukso spalvos. Nedėkite daug čeburekų į keptuvę, nes aliejus labai atšals ir tada čeburekai jo per daug prisigers.
10. Iškepusius čeburekus išimkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejus. Gražiai paserviruokite ir patiekite iš karto.

· Jeigu svogūnas aitrus, užplikykite jį verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, nupilkite ir perplaukite lediniu vandeniu.
· Pasistenkite naudoti šviežiai grūstus pipirus, o ne jau maltus iš pakelio. Taip patiekalas bus kvapnesnis.
· Taip pat faršo sultingumui galima įpilti į jį kažkiek vandens arba sultinio. Bet pasirinkite vieną būdą, kad faršas nebūtų per skystas.

Sultinio želė faršo sultingumui

  • 3 lapelių želatinos
  • 1 stiklinės ekologiško sultinio
  • Kelių šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių

1. Užmerkite želatinos lapelius vandenyje 5–7 min. Kai išbrinks, nuspauskite, sudėkite į karštą sultinį ir išmaišykite.

2. Žoleles smulkiai supjaustykite ir suberkite į sultinio ir želatinos tirpalą. Viską sustingdykite.

Alfo Ivanausko čeburekai
Alfo Ivanausko čeburekai
© Recepto autorius
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(25 žmonės įvertino)
4.4800

Konditeris pasidalijo gudrybėmis, kaip išsaugoti kepinių šviežumą: sausainiai bus traškūs, o pyragai ir keksukai – minkšti

Norint, kad iš parduotuvės atsinešti švieži kepiniai kuo ilgiau išliktų kokybiški, svarbu...

Pasakė, kaip dažnai reikia keisti kempinėles ir kas prailgintų jų naudojimo laiką – pakaks 1 veiksmo

Apsinuodijimas maistu – itin dažnai pasitaikantis reiškinys. Statistika rodo, kad tokius simptomus...

Metas sėti žemuoges: apie ką reikia pagalvoti jau dabar, jei norite, kad gardžiųjų uogų nelestų paukščiai

Jau nuo seno žinoma, jog žemuogės yra be galo naudingos uogos, kuriose gausu vitaminų B, C, E,...

Dietologas išvardino 11 širdžiai naudingiausių produktų – juos būtina įtraukti į kasdienę mitybą

Nepakeičiamam raumeniniam organui mūsų organizme reikalingas iškirtinis rūpinimasis. Širdžiai...

Dietologai pasakė, koks cukraus kiekis per dieną yra nekenksmingas: patarė, kaip jį apskaičiuoti

Cukrus – vienas iš labiausiai ištirtų, tačiau ir mitais apipintų ingredientų, be kurių savo...

Top naujienos

Karo ekspertai: ryškėja pagrindinis Kinijos lyderio vizito į Maskvą tikslas (2)

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai praėjusios...

Ekspertas: jokio „Benkunsko fenomeno“ nėra, bet socdemų laukia du pavojai

Politologas Ignas Kalpokas nemano, kad egzistuoja toks dalykas kaip „Benkunsko fenomenas“ –...

Libertas Klimka – apie laukiančius pavasario ir Velykų orus: tam įtakos turi ir siaubingas įvykis šalia mūsų

Anksčiau senoliai galėjo tiksliau nuspėti, koks bus oras per Velykas, koks bus pavasaris, vasara ar...

Andrius Užkalnis

Užkalnio terapija (11) Norite daugiau sąjungininkų ir mažiau priešų? Štai jums trys greiti būdai

Jūs žinote juos, konfliktinius žmones. Viskas, ką jie daro, tai prisitraukia blogiausias...

Karas Ukrainoje. Danilovas: Ukrainos vadovybė sumaišė kortas ne tik Putinui analitikai: Rusijos vadovybė – neviltyje (1)

Pirmadienį , kovo 20 d., Europos Sąjungos šalių užsienio reikalų ministrai pasirašys Ukrainos...

Po įžūlaus Putino pasirodymo – įtakingų pareigūnų žinutė: naujo rusų puolimo gali nebūti (1)

Arešto orderis nesustabdė Vladimiro Putino nuo kelionių. Iš okupuoto Krymo – į okupuotą...

Verslas PliusUgnė Karaliūnaitė

Ekspertai siūlo eiti persiderėti būsto paskolos maržą: ar toks scenarijus įmanomas?

Europos centriniam bankui praėjusią savaitę dar kartą pakėlus bazinių palūkanų normą...

Apie Zitos Kelmickaitės sveikatą prakalbo jos dukterėčia

Sekmadienį buvo pranešta, kad Zita Kelmickaitė išvežta į ligoninę. Garsi TV laidų vedėja...

Išskirtinė katedra parduodama dalimis: vienos kaina – iki 500 eurų

Kelne rastas dar nemėgintas būdas, kaip surinkti lėšų, kuriomis būtų galima padengti garsios...

Kremliaus žiniasklaida jau įvertino Benkunską (14)

Vilniaus meru išrinktas politikas, kuris yra pavadinęs Maskvos namus „šnipų tašku“, rašo...