Alfas kalbino maisto ruošimo technologę, komercijos vadovę Vidą Ežerskienę.

Ar dažnai tenka susidurti su įvairiais mitais apie maisto įpakavimus ir pakuotes?

Žinoma, mitų yra visokiausių, bet vartotojai diktuoja savo sąlygas. Produktas be pakuotės tikriausiai šiai dienai neįsivaizduojamas, nes anksčiau produktai buvo pardavinėjami sveriamuose skyriuose, tuomet buvo viskas paprasta. Tačiau atsižvelgiat į maisto produktų saugą, įpakavimas yra reikalingas ir būtinas.

Kaip reikėtų pakuoti ar kur laikyti maistą, kad jis kuo ilgau išliktų skanus ir šviežias?

Rekomenduočiau nusipirkti tiek produktų, kiek galite suvalgyti. Bet jei apsiperkate savaitei, galite pasirinkti produktus, kurie parduotuvėse būna jau suporcijuoti ir atidarius 50 ar 100 g iškart galite ir suvalgyti, bet kartais atsitinka, kad nusiperkame ir lieka perteklinis kiekis, tokią dalį galite dėti į įvairius hermetinius indelius, kurie yra tikrai patogūs, yra daržovėms ir vaisiams skirtų sandarių, uždaromų maišelių, o jei norėtumėte užšaldyti produktą, galite dėti į tam skirtus maišelius ar indelius. Bet visgi, rekomenduočiau pirkti tiek, kiek suvalgai.

Ar į pakuotes leidžiamos dujos nėra mums kenksmingos?

Tiek pakuočių gamintojai, tiek produktų gamintojai į rinką pateikia saugius produktus ir dujos nėra kenksmingos bei kaip ir pakuotės yra patvirtintos tam tikrų institucijų, žinoma, dujų mišiniai yra skirtingi. Vieni yra, kad veiktų bakteriocidiškai, kad pristabdytų mikroorganizmų veiklą, o kiti, kaip pvz., mėsoje, yra naudojamas deguonis, dėl jo mėsa tampa skaisčiai raudonesnė, nes deguonis jungiasi ir mėsa įgauna gražesnę prekinę išvaizdą. Reikia stebėti gamintojų rekomendacijas, kartais gamintojai ant pakuočių rašo, kad atidarius pakuotę reikia šiek tiek palaukti, kad dujos nugaruotų, nes jos duoda savo kvapą ir praėjus 10 ar 30 sekundžių gali produktą vartoti. Jos gali produktui suteikti ilgesnį galiojimo laiką, o skoninių savybių nepakeičia. Todėl taip – dujų mišiniai yra saugūs.

Alfas laidoje gamino neatsivalgomą desertą, kuris kvepia Palanga bei rodė, kaip iškepti traškias, sultingas daržoves ant grilio. Be to, sužinojome, kaip augintiniams pagaminti atgaivinančius šuniškus ledus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)