Maisto įvairovė lėkštėje


Nutilus didžiųjų metų švenčių atgarsiams, nemažai žmonių jaučiasi pavargę nuo gausybės patiekalų, kurie neretai gaminami didesnėmis porcijomis, nei įprasta, taip pat būna riebesni, kaloringesni. Juk retas per svarbias progas atsisako įmantriai paruoštų mėsos, žuvies patiekalų, sočių mišrainių, širdį lepinančių saldumynų, rašoma „Daumantų“ atsiųstame pranešime spaudai.

Prasidėjus naujiesiems metams, žmonės nevengia apsvarstyti pastarųjų savo valgiaraščio pasirinkimų ir dažnai nusprendžia į sausį žengti šiek tiek mažiau apsunkusiu skrandžiu. Neretai tie, kurie jau nuo sausio 1-osios bando drastiškai pakeisti mitybos įpročius, supranta, kad tai – iš tiesų nelengva užduotis.

Maisto tinklaraštininkai ir gamintojai sako, jog norint gyventi sveikiau ir nenutolti nuo užsibrėžtų tikslų, nebūtina imtis kraštutinumų. Jie skatina šaldytuvą papildyti ne tik naujai atrastais vitaminų bei mineralų prisotintais produktais, vaisiais, daržovėmis, bet ir jau spėtomis pamėgti valgiaraščio detalėmis, kurios vėliau proporcingai nuguls į lėkštę šalia sveikesnių pasirinkimų.

Lengvesnė idėja pietums


Maisto mylėtojų mėgiama tinklaraštininkė Asta Černė, dažniau atpažįstama kaip „Saulėta virtuvė“, sako, kad pradedant naujus metus, neretai norima lengvumo ne tik mintyse, bet ir virtuvėje, todėl puikiu pasirinkimu tampa vieno indo patiekalai.

Nuolat savo sekėjams naujus receptus išbandyti siūlanti tinklaraštininkė šį kartą stebina gardžiu patiekalu, dėl kurio nereikės atsisakyti naujametinių pažadų, kad ir kokius juos šiemet sau išsikėlėte. Receptą papildo skoniu išsiskirianti saldžioji bulvė, brokolis, cukinija, vyšniniai pomidorai, prieskoninės žolelės bei bene dešimt metų populiariausio pagardo titulą išlaikantis pomidorų padažas.

„Esame truputį pavargę po maisto fiestų metų pabaigoje, o vieno indo patiekalai – paprasta, kaip dukart du. Šiuos pietus pagaminau labai gretai ir lengvai, didžiąją darbo dalį atliko orkaitė, o mums – mums beliko skaniai suvalgyti ir pasidalinti receptu, nes jis, kad ir koks paprastas, vertas būti išmėgintas“, – sako A. Černė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)